Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Ile TA maszyna utrzyma slotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Całkiem nie dawno pytałem się o maszynę, ile utrzyma slotów, iż miałem spór z kolegą. Teraz z czystej ciekawości, po wzmocnieniu częstotliwości procesora i dokupieniu większej ilości ramu chcę się spytać, ile utrzyma slotów, 12 modów + ok. 50 pluginów. ItemShop i troche skryptów połączonych z serwerem?

Parametry:

Processor:INTEL CORE i7-3770 8x 4,2GHz (Małe info: Tych procesorów w maszynie znajduję się 4)

Memory: 128GB DDR5

Hard Drive:2TB SATA(2000GB)

Transfer:UNLIMITED

Te parametry są 'skopiowane' z "Loga" komputera o którego się pytam, więc nie pisać że coś tzw. "Sfałszowałem" czy też "Dodałem"

svh03y.jpg

Opublikowano

@up

Kurwa umiesz czytać? Nie wierzysz to Cię nie ma w temacie! Po co spamujesz ? Czekam na odpowiedzi, a nie na akurat Twoje opinie czy DDR5 jest w ramach..

Te parametry są 'skopiowane' z "Loga" komputera o którego się pytam, więc nie pisać że coś tzw. "Sfałszowałem" czy też "Dodałem"

svh03y.jpg

Opublikowano

Co??? 128GB ramu to daj z 1000slotów :D A co do ramów właśnie to to oszustwo, gdybyś mógł powiedzieć za ile ta maszyna... Bo DDR5 jak napisał 2xUP to bardzo dziwne zjawisko :D

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Słuchaj chłopczyku po co tak spinasz z tymi ramami. Po prostu reaguję na to co widzę. bo nie boli zobaczenie w google czy ramy ddr5 są (bo takowych nie ma i nie będze, będą DDR6). Poza tym w jakim ty świecie żyjesz, że nie wiesz że maks w kompach to DDR3 (narazie) a w grafice jest DDR5....

EDIT: Może w parametrach był błąd powinno być chyba: 12,8 GB. Podaj system tegoż komputera. System jaki ma zainstalowany

Opublikowano

@up

h/h, linux.

@Dewelope

Nie umiesz czytać ? Jeżeli jesteś ślepy, i dla Ciebie SKOPIOWANE parametry mają 12GB ramu, to jesteś śmieszny.

@all

Nie musicie mi wierzyć, że w tym kompie jest DDR5, iż mnie to nie rusza. Ja się pytam ile to utrzyma slotów, a nie Wasze komentarze na temat DDR5

svh03y.jpg

Opublikowano

warzniak. ale co ty mi piszesz, że nie musimy wierzyć ci że tam jest DDR5 (ramY), jak nawet takich na świecie nie ma?... -,- ale spoko...

Opublikowano

Pacząc na parametry z tyloma modami i pluginami jeżeli serwer ma wlasny launcher to 65 bez launchera 72 z lekkimi lagami

1 raz widze ram w DDR5

EDYCJA:

Jeżeli Spigot to Launcher: 70 Bez launchera 79

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Zalezy czy jest to wlasny silnik,czy pluginy sa dobrze napisane,skonfigurowane.Jezeli wszystkie te opcje sa spelnione moze byc nawet 200-250 osob dac rade. I taka rada,jezeli sie nie znacie wogole to sie nie wypowiadajcie lepiej,a nie wprowadzacie innych w blad.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Maksymalna technologia jeśli chodzi o dzisiejsze czasy to DDR3, trwają prace nad DDR4 ale DDR5? Widać, że sobie z nas jaja robisz.

A wracając do tematu to jeśli 16 GB RAM uciągnie 100 slotów to 128 GB RAM (czyli 16*8=128 wiec 100*8=800) uciągnie ponad 800 slotów ; )

EDIT:

Jedynie karta graficzna może mieć DDR5 więc coś ci się pomyliło : )

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

dobra ram jest ważny ale bardzo ważna jest przepustowość łącza napisz jaka jest

Opublikowano

Maksymalna technologia jeśli chodzi o dzisiejsze czasy to DDR3, trwają prace nad DDR4 ale DDR5? Widać, że sobie z nas jaja robisz.

A wracając do tematu to jeśli 16 GB RAM uciągnie 100 slotów to 128 GB RAM (czyli 16*8=128 wiec 100*8=800) uciągnie ponad 800 slotów ; )

EDIT:

Jedynie karta graficzna może mieć DDR5 więc coś ci się pomyliło : )

Nie DDR4 tylko DDR6 już są pierwsze prototypy. -,- pozdrawiam.

Opublikowano

Moim zdaniem okolo 75s

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

100 slotów, czemu?

Z tego co widzę nie ma tu dysków SSD, czyli z dużą ilością osób przy modach, będzie zdecydowanie za wolny dysk. :)

Przy dyskach SSD dawaj spokojnie +/- 400.

logo.png

Opublikowano

Taka maszyna 60 slotów tak jak ktoś wcześniej napisał? Haha śmiech na sali. Taka maszyna spokojnie uciągnie 200/250 slotów... Może nawet więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...