Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Mapka na Serwer FB

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mi się ta mapka podoba :) Tylko obok areny PVP jest wioska ;/ Kiepsko , gdyż gracze tak właśnie będą zdobywali surowce czy nawet i EQ u kowala :[

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Jak na start to fajna mapka, potem jednak zrób więcej działek, dodaj tam coś jeszcze np napis (nazwa serwera) albo jakiś skin, może rzeźba xD

"W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, galaktyczny Real Madird który kocham ponad życie"

Opublikowano

Mi się ta mapka podoba :) Tylko obok areny PVP jest wioska ;/ Kiepsko , gdyż gracze tak właśnie będą zdobywali surowce czy nawet i EQ u kowala :[

spokojnie nie będą zdobywali bo to zostanie usunięte a jak mi się uda wyrenderować fajną mapkę to przeniosę te wszystkie budynki na tą wyrenderowaną

Dzisiaj może będzie aktualizacja tylko nie wiem co jeszcze mam tam zrobić , macie jakieś pomysły co może się tam jeszcze znajdować ?

Myślę też nad budynkiem który będzie na kopalnie tylko jeszcze nie mam na niego konceptu tak samo jak na tartak ale dam radę i się z tym uporam :)

Dobijamy do 99/100 ostrzeżeń

Opublikowano

@2UP

:O Podziwiam twoich budowniczych. Mają talent do budowania. Pozdrów ich ode mnie ^^ Naprawdę, kawał bardzo dobrej roboty. Gratuluje :D

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

Wszystko jest piękne. Nie wiem w ilu to budujecie, ale ładnie wam to wychodzi. Mam kilka zastrzeżeń:

Używaj mniej piasku.

Usuń drzewa junglowe przy działkach, to jest brzydkie.

Moja ocena : 9/10, jak zmienisz to co napisałem, dostajesz 10 :p

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Wszystko Fajnie, ale Nie Nakładaj wszędzie tyle SandStone!

To nie Egipt tylko serwer.

Jeśli Będzie serwer, to podaj IP.

10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 125 150 175 200 250 300 350 400 450 500 Postów

i 0/100% ostrzeżeń!

Opublikowano

@ref

Troszkę mnie nie było na serwie z powodu spraw prywatnych ale już wracam i odpowiadam na wasze komentarze :)

Jak dla mnie jest wszystko czego potrzeba na serwezrze a serwer sie codzinnie rozwija, możesz dodać świnke z mięsem.

Świnki z mięsem nie będzie ponieważ jest McDonald's i możliwe że dodane będzie KFC :D

Wszystko Fajnie, ale Nie Nakładaj wszędzie tyle SandStone!

To nie Egipt tylko serwer.

Jeśli Będzie serwer, to podaj IP.

Rozumiem cię ale mam małe niespełnione marzenia które chciał bym dobrze rozwinąć właśnie tworąc taki serwer. :)

Co do IP serwera niestety tutaj muszę wszystkich troszeczkę pozostawić w napięciu gdyż serwer zostanie otwarty dopiero pod koniec czerwca lub na początku lipca. Chcę mieć serwer ogarnięty na pierwszym miejscu jest mapka póki co według mnie nie została do końca zbudowana może dla niektórych już mógł bym otwierać ale jeszcze się powstrzymam , na drugim miejscu są pluginy które muszą działać w 100% poprawnie inaczej nie mam co się pakować na otwarcie serwa.

Wszystko jest piękne. Nie wiem w ilu to budujecie, ale ładnie wam to wychodzi. Mam kilka zastrzeżeń:

Używaj mniej piasku.

Usuń drzewa junglowe przy działkach, to jest brzydkie.

Moja ocena : 9/10, jak zmienisz to co napisałem, dostajesz 10 :P

Mają zostać usunięte tylko drzewa dżunglowe czy też drzewa z innych działek ?

Co myślicie o dodaniu stadionu pod plugin CraftBall ?

Opublikowano

Samuel mówiłem ci ja bym ci zrobił mapkę ale twój kolega jeb*oł fochem więc sorka.
Ahh usuń te drzewka bo lipa i zamiast tylko oznaczyć działki tym żółtym czymś zrób np jakiś płotek lub coś :P

A reszta ok :>

10151019876546848615.png

Opublikowano

Samuel mówiłem ci ja bym ci zrobił mapkę ale twój kolega jeb*oł fochem więc sorka.

Ahh usuń te drzewka bo lipa i zamiast tylko oznaczyć działki tym żółtym czymś zrób np jakiś płotek lub coś :P

A reszta ok :>

Z tego co widziałem zrobiłeś kwadrat ileś na ileś i skończyłeś nie moja wina że kumpel tutaj ci jeb*oł fochem.

Co do oznaczania działek co powiecie na liście + na rogach GlowStone ?

Daj linka do mapki

Linka do mapki na razie nie dam ponieważ nie chcę żeby się pojawiła na inny serwie może po publikacji serwa podam linka do mapy.

Panowie i Panie jutro postaram się zrobić aktualizacje ss.

Opublikowano

Trochę map się nabudowałem z reguły budowałem pod Role-Play, ale patrząc na to co zbudowałeś to moim zdaniem jest trochę średnie, jedynie co to spawn jest nawet OK, rozmieszczenie działek trochę kijowe i ogółem działeczki za małe troszkę jak na moje oko bo jeżeli to ma być FB z Creative to większe powinny być.

Tak na dobrą sprawę, spawn i okolice czyli można powiedzieć cała mapa serwera jest wizytówką serwera, musi mieć to coś aby gracza przyciągnąć i zatrzymać.

Opublikowano

Na serwie nie będzie FB+Creative ma to być FreeBuild z dodatkami :)

Działki tutaj muszę się z tobą nie zgodzić ponieważ nieraz grałem na serwerach i admini zmniejszali rozmiary działek bo gracz nie wykorzystywał ich do końca

dla zwykłych graczy 21x21 lub 20x20

Vip dostanie działkę 30x30

SuperVip 40x40

Opublikowano

też niektórzy mylą pojęcia FreeBuild a Role-Play. Dla mnie FreeBuild to gra z ułatwieniem typu Creative albo jak to kiedyś było AdminShop'em gdzie wszystko było po 1$ ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...