Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rejestracja nie działa na własnym privie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Założyłem serwer na plikach by RykoX i zmieniłem hasło do Mysqla i coreftp po zmianie nie działa rejestracja. Wchodzą na strone w zakładke rejestracja u góry widnieje takie ostrzerzenie:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'strona'@'localhost' (using password: YES) in /usr/local/www/apache22/data/rejestracja.php on line

A jeśli wypełnie pola i klikne załóż konto pojawia się takie coś:

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /usr/local/www/apache22/data/rejestracja.php on line 73

No database selected

Prosze o nie usuwanie tego tematu, tylko o przeniesienie ponieważ to mój 1wszy post.

Prosił bym jeszcze o dokładne odpowiedzi bo jestem zielony w tych sprawach, Z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

1.Złe hasło do mysql? Wpisywałem takie na jakie zmieniłem :O

2.Dlaczego jej nie znaleziono ;c skoro nic nie usuwałem. ;/

Nie nie zmieniałem hasła w configach strony, ponieważ w poradniku tego nie pokazli. Czyli najprawdopodobiej przyczyną jest nie zmienienie hasła w tych confingach. Jeżeli byś mógł to wytłumaczył byś mi jak te hasła zmienić dokładnie krok po kroku, poznieważ nie potrafie tego zrobic :c Z góry dzięki!

Opublikowano

Jeżeli to jest dla ciebie takie trudne, zapewne masz to na serwerze (Apatche), musisz to znaleść, niestety nie pamiętam ścieżki.

Domyślnie będzie tam jeden config który będzie nazywał się config.php lub będzie on w folderze inc/config.inc.php

Tam wpisujesz IP, login (Domyślnie: root), i hasło do bazy danych.

Po czym to zapisujesz, i już ;)

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Sprawdź ścieżkę: /usr/local/www/apache22/data , nie orientuję się jakie są pliki konfiguracyjne na tej stronie, ale wchodząc w samą rejestrację, powinien być jakiś include od konfiguracyjnego pliku lub nawet w rejestracji jest konfiguracja do połączenia z bazą.

Nie wiem, czy Ups... dobrze mówi, ponieważ Ja nie mam pełnego SF, tylko gotowce, przy czym strona zupełnie inna.

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Nie zależnie jaka strona, config polega zawsze na tej samej zasadzie ;)

aaa... Domyślna nazwa bazy danych to: account

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Dobra, ok dzięki postaram się to zrobic a jak bede miał jakiś problem napisze! :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...