Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się ? I jak to zrobić

AfgFire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam 2 pytania pierwsze to czy opłaca się kupować dysk twardy SATA III.

Drugie pytanie jest takie jak sformatować dysk twardy tak by nic nie dało się z niego odzyskać a bynajmniej w większej części.

Inteligentne komentarze nagradzam Like

battlefield3wallpaperhdf.jpg
Opublikowano

Tak dysk SATA III bardzo opłaca się kupic ponieważ jest bardzo szybki lecz musisz mieć w swojej płycie główniej wejście SATA III. Włożyć płytę z windowsem i wybrać opcję formatuj ;).

Opublikowano

Ale to nie jest taki format 100% i wiem że da sie potem te dane odzyskać chodzi mi o kompletny format :)

A czy z sata III podskaczą mi fps w grach

Jak wyglada wejscie na sata III kupiłem dzisaj nową płyte główną wiec mysle ze bd mieć

Dysk SATAIII kupisz, a HDD nawet przepustowości dwójki nie wykorzystują.

Zobacz testy poszczególnych dysków, a nie pod jaką wersję interfejsu.

Mój dysk ma 5 lat i do tego chce nagrywać na yt (już to robie ale są duze spadki fps)
Opublikowano

Ale to nie jest taki format 100% i wiem że da sie potem te dane odzyskać chodzi mi o kompletny format :)
A czy z sata III podskaczą mi fps w grach
Jak wyglada wejscie na sata III kupiłem dzisaj nową płyte główną wiec mysle ze bd mieć

Mój dysk ma 5 lat i do tego chce nagrywać na yt (już to robie ale są duze spadki fps)

Skasowało mój post ? :E

Mniejsza z tym - nic Ci to nie da - różnicę rzeczywistą zobaczysz zmieniają 5400rpm na 7200rpm jeśli chodzi o doczytywanie map, ew dogrywanie w trakcie gry.

Zwykła Barracuda/WD Blue w zupełności wystarczają przeciętnemu użytkownikowi.

Opublikowano

A jeżeli zakupie sb sate I WD i to bd dysk tylko na nagrnia to spadki fps będą dużo niższe ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...