Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Update 1.2 - już za kilka dni! (tak sądze)

Gość kalka762

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kalka762
Opublikowano

No nareszcie doczekaliśmy się update'u (aktualizacja czerwiec-lipiec) Nie wiem do chuja kiedy będzie ten jebany w dupę update.. Macie tutaj filmik oficjalny przedstawiający:

Może będzie za kilka dni?

Źródło: oficjalny funpage na facebooku

@EDIT

Nareszcie zrobili tak, że nie trzeba ciągle skakać :D

@EDIT EDIT

HAHAHAHAHAHA TERAZ PISZĄ, ŻE PRZED 1 PAŻDZIERNIKA

Opublikowano

Właśnie miałem to publikować. :) Też zobaczyłem na facebooku i to co jest na filmiku jest fascynujące. ;) A to tylko część z wielkiego update'u. ;) Już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że wkrótce dadzą wszystkim fanom możliwość odkrywania tego co dodadzą. ;)

I to minimapa to świetny pomysł, brakowało tego wcześniej. :)

Ta zabawa z wodą, nowe itemy, a szczególnie ciekawi mnie ta broń co rozwala. :D

Nowe statuetki (lub mini fontanna), nowe roślinki, więcej slotów koło zbroi, nowa muzyka,

możliwość malowania klocków i wygląd drzew. <3

Widać, że naprawdę się postarali, już wiem, że to będzie ogromny i świetny update. :)

Ciekawi mnie co to jest koło minimapy i serc.

btw. ten mini eater jest boski. ^_^ Zapewne będą też inne pety(zwierzaki), które latają za nami, jak już to widziałem wcześniej, będzie żółw nawet. :D

Nic tylko pozostaje niecierpliwie czekać. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Ja się zastanawiam czy wszystkie klocki będzie się dało niszczyć tak "po kawałku" i wszystkim, czy tylko tym specjalnym młotkiem. Znowu z chęcią będę grał w terrarię od początku aż po osiągnięcie wszystkiego co możliwe <3

Opublikowano

Naprawdę ciekawie się zapowiada :D. Boję się tylko tej minimapy, bo to może być zbyt duże ułatwienie, poza tym jest ona dla mnie zbędna i mam nadzieje, że będzie się dało ją wyłączyć :D. Ta woda jest epicka i już nie moge się doczekać :D

Gość kalka762
Opublikowano

Naprawdę ciekawie się zapowiada :D. Boję się tylko tej minimapy, bo to może być zbyt duże ułatwienie, poza tym jest ona dla mnie zbędna i mam nadzieje, że będzie się dało ją wyłączyć :D. Ta woda jest epicka i już nie moge się doczekać :D

A dlaczego ma ułatwiać? Na pewno będzie tak, że ta minimapa będzie pokazywała tylko to co nad ziemią. A pod ziemią tylko to co odkryjesz. No to może trochę ułatwiać, ale takie coś ma bardzo dużo zastosowań i wzbogaci grę.

Opublikowano

Mi tez nie odpowiada ta minimapa. Jak tu teraz budować ukryte pod ziemia domki? Pozostaje kopać głębiej i męczyć sie tam z mobkami... Co do samego update to czekam z niecierpliwością. Te 20 nowych skrzydelek :D Szkoda, ze nie podali przynajmniej przyblizonej daty premiery. Początkowo była mowa o końcu maja a ostatnio wyczytałem cos o polowie czerwca...

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Ktoś się orientuje czy dodadzą lepsze oświetlenie? Nie żeby te co jest teraz jest złe ale zawsze może być lepiej.

Opublikowano

Ktoś cos pisał, ze oświetlenie jest lepsze. Niestety sami twórcy nie podali praktycznie żadnych informacji pozostaje nam wiec samemu wywnioskować na podstawie filmikow. Osobiście nie widzę różnicy. Szkoda bo domek obłożony pochodnymi nie wyglada ładnie. Nadzieje dają te świecące bloczki, jeśli będzie cos takiego w jednym kolorze i będzie reagowalo na "kabelki" pozwoli to jakoś ładniej oświetic domek i moze zrobić cos w "nowym stylu" :) Nie żebym nie przepadal za zamkami, lochami itd jednak jakaś odmiana by sie przydala :)

@edit:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/21320_498141090251796_742316922_n.png

Screen na którym niestety światło nie uległo zmianie (a przynajmniej ja nie widzę różnicy)

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Ktoś cos pisał, ze oświetlenie jest lepsze. Niestety sami twórcy nie podali praktycznie żadnych informacji pozostaje nam wiec samemu wywnioskować na podstawie filmikow. Osobiście nie widzę różnicy. Szkoda bo domek obłożony pochodnymi nie wyglada ładnie. Nadzieje dają te świecące bloczki, jeśli będzie cos takiego w jednym kolorze i będzie reagowalo na "kabelki" pozwoli to jakoś ładniej oświetic domek i moze zrobić cos w "nowym stylu" :) Nie żebym nie przepadal za zamkami, lochami itd jednak jakaś odmiana by sie przydala :)

@edit:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/21320_498141090251796_742316922_n.png

Screen na którym niestety światło nie uległo zmianie (a przynajmniej ja nie widzę różnicy)

To słabo. Najbardziej dobija mnie to że walniemy pochodnie i widać jaskinie kilka klocków niżej.

Opublikowano

Pochodnie z których dosłownie kapie światło :D same pochodnie i tak by wiele nie zmieniły, molten itemki działają podobnie. Niestety ta gra nie pozwala sie ukrywać :P jeszcze ta minimapa... Oby sie to craftowalo i oby z czegoś drogiego :P

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Pochodnie z których dosłownie kapie światło :D same pochodnie i tak by wiele nie zmieniły, molten itemki działają podobnie. Niestety ta gra nie pozwala sie ukrywać :P jeszcze ta minimapa... Oby sie to craftowalo i oby z czegoś drogiego :P

Sama minimapa mi jakoś nie będzie przeszkadzać ale fakt to będzie zbyt wielkie ułatwienie. Terraria to Terraria tam trzeba eksplorować i odkrywać a nie popatrzysz na minimapę i wszystko masz.

Opublikowano

Jestem wielkim fanem Terrari, ale ten update mnie trochę mnie zdziwił o.O .

Zgadzam się z UP, po co ta MiniMapa po świecie gdzie ruszamy się w prawo i lewo?

Ale reszta jak najbardziej ok :)

A zmieniająca kolory woda <3

28u5tsm.jpg  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie miałem to publikować. :) Też zobaczyłem na facebooku i to co jest na filmiku jest fascynujące. ;) A to tylko część z wielkiego update'u. ;) Już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że wkrótce dadzą wszystkim fanom możliwość odkrywania tego co dodadzą. ;)

I to minimapa to świetny pomysł, brakowało tego wcześniej. :)

Ta zabawa z wodą, nowe itemy, a szczególnie ciekawi mnie ta broń co rozwala. :D

Nowe statuetki (lub mini fontanna), nowe roślinki, więcej slotów koło zbroi, nowa muzyka,

możliwość malowania klocków i wygląd drzew. <3

Widać, że naprawdę się postarali, już wiem, że to będzie ogromny i świetny update. :)

Ciekawi mnie co to jest koło minimapy i serc.

btw. ten mini eater jest boski. ^_^ Zapewne będą też inne pety(zwierzaki), które latają za nami, jak już to widziałem wcześniej, będzie żółw nawet. :D

Nic tylko pozostaje niecierpliwie czekać. ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ohohoho gorąco sie robi. Ciekawe czy to będzie ostatni update. Bo wersji 1.2 miało niebyć.

Oznaczona numerem 1.2, darmowa aktualizacja pecetowej wersji gry powinna pojawić się pod koniec maja. Wprowadzi ona m.in. dodatkowych przeciwników i biomy (środowiska), a także 235 nowych przedmiotów. Nie będzie też ostatnią, bowiem w planach ekipy studia Re-Logic jest jeszcze co najmniej jeden poważny upadate, po czym twórcy najprawdopodobniej zajmą się przygotowaniem sequela.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem dlaczego tak twierdzisz... PC dostał Terrarię jako pierwszy a Xbox dopiero ostatnio... Więc dlaczego mamy czuć się gorsi? Do tego ta aktualizacja jest na pc nie na xboxa więc konsola znowu zostanie sporo w tyle.

Na czym oparłeś taką teorię?

@edit:

Jakiś czas temu dostaliśmy sporą porcję screenów. Nie ma nowych informacji na temat czasu wypuszczenia aktualizacji więc nie zamieszczałem ich tutaj. Jeśli jednak ktoś będzie zainteresowany to proszę pisać. Postaram się dodać wszystko.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Data wydania terrarii 1.2 - 1 październik

cytat z Facebook'a:

Hey guys, good news! The 1.2 update for Terraria will be released on October 1st!!!

7hbf.png

Pozdrawiam, Bullet

Opublikowano

Miejmy nadzieję , Redgit zwleka juz z tym updatem tyle , ale mam nadzieje ze warto czekac :)

Ps. Temat : Terarria wychodzi za kilka dni - napisano 22 maja xD

VmFHaU51U19fX2V1bmVfX18yMjVfX19NY1ZhZ2luYV9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...