Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskuja] Illuminati i masoni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chcialbym dzis rozwinac dyskusje na pewien temat, mianowicie na temat iluminati.

Nazwa "zakon" oraz jego nazwa sprawia, ze myslilmy ze mamy do czynienia z organizacja religijna/sektą i to przestarzala. Nie!

Illuminati to bardzo nowoczesna organizacja, skladajaca sie z czolowych politykow, biznesmenow i wysookich duchownych majacych na celu zdobycie gigantycznych pieniedzy oraz zniszczenie cywilizacji i ustanowienie na jej gruzach Nowego Porzadku Swiata. W tym celu probuja manipulowac ludzmi.

Hm, dobra, co mnie to obchodzi? Otoz duzo. Maja oni swoje znaki, generalny to trojkat i piramida z okiem (chrzescijanie maja TROJKAT NIE PIRAMIDE z okiem) znak diabla (metalowcow), 6 ulozona z palcow.

No i co nas to obchodzi? Otoz oni uerzaja w spoleczenstwo muzyka. W zamian za pierwsze miejsce w hitach oferuja muzykom wstapienie do nich. Czolowi illumijnaci to UWAGA:

Kesha

Britney Spears

Rihanna

Emijem

Will.i.am

50 cent.

Spojrzcie na okladki plyt. Wiele osob zaslania na nich jeno oko fryzura albo reka- a jedno oko to ich symbol. Wpiszcie w YT scream and shout- zonaczycie, ze william tanczy na tle trojkatow. Wpiszcie w YT rihanna s&m zobaczycie, ze w pewnym momencie za jej plecami przelatuje napis "princess of illuninati"... Hardcorom polecam teledyski Keshy z samochodem marki EVIL i przewroconymi krzyzami.

No a teraz dyskusja- co o tym sadzicie?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Emijem xD

Możliwe, co nie oznacza że przestanę słuchać ich utworów (no może z wyjątkiem Keshy której nie słucham). Takie pisanie o ilu.. mi przypomina fabułę z DmC 5, "wkrótce szatan połączy się z ciałem przywódcy ilumi... i powstanie Mundus, jego znakiem rozpoznawczym będzie znak diabła na czole". Póki nic złego nie robią to mam to gdzieś.

Opublikowano

Połowa tych wykonawców chciała po prostu zabłysnąć i zaufaj mi, że chociażby Kesha, która teoretycznie nic na świecie nie znaczy (patrząc na ogrom tego wszystkiego), nie byłaby wstanie zasiadać przy New World Order. Illuminati to najważniejsi i najbogatsi, a nie jacyś amerykańscy piosenkarze. Główna "sala" spotkań tej organizacji jest w Holandii w małym miasteczku. Na czym to polega? Na przejęciu świata i nowym porządku, jak to napisałeś, ale w jaki sposób? Na przykład poprzez sieć elektromagnetyczną pomiędzy telefonami, komputerami, itp, która pozwala podglądać, co dana osoba robi. Dane fale działają na odległość 3 m i przenikają przez chude ściany, dlatego coraz więcej stron internetowych oraz programów telewizyjnych apeluje, aby zostawiać komórki czy laptopy, np. w kuchni. Ja w to wierzę, ale nie jakoś tak, abym miał panikować. Ktoś rządzi tym światem, ale na pewno "nie przejmie" go w ciągu najbliższych kilkudziesięciu lat. Spokojnie. ;-)

Opublikowano

Hmm to jest temat rzeka. Twoja wypowiedź wskazuje na to,że już masz na to utarty jakiś pogląd i tego się nie zmieni i ciężko będzie z tobą dyskutować, bo za wszelką cenę postarasz się innym udowodnić rację. Jak dla mnie to jest to bujda, szczególnie jeśli chodzi o to co napisałeś, szczególnie o muzyce i rzekomych symbolach na okładkach albumów. Tak samo mówiono,że niektóre piosenki śpiewane od tyłu wielbią szatana etc. etc. Można o tym gadać i gadać, czy jest to prawda czy nie. I tak się prawdy nie dowiesz. Jeśli nawet takie coś istnieje to jest to niemożliwe, byś zdobył dowody. Ludzie jednak są tak skonstruowani, że za swoje błędy próbują oskarżać innych i doszukiwać się wszędzie spisków.

Opublikowano

Może dostane za to warna ale to jest jedyne co mi przyszło na myśl - popierdoliło cię ? Choć słuchając niektóre dzisiejsze piosenki pop to rzeczywiście mają one brzmienie ( a właściwie brak ) przez który jedyne co mi przychodzi na myśl to skok z bloku z nadzieją że cofne się do lat 60-80. Nie wiem gdzieś ty to wyczytał ale takie myślenie mają często paranoicy. Nie słuchaj wszystkiego co jest w internecie.

Opublikowano

Witajcie, chcialbym dzis rozwinac dyskusje na pewien temat, mianowicie na temat iluminati.

Nazwa "zakon" oraz jego nazwa sprawia, ze myslilmy ze mamy do czynienia z organizacja religijna/sektą i to przestarzala. Nie!

Illuminati to bardzo nowoczesna organizacja, skladajaca sie z czolowych politykow, biznesmenow i wysookich duchownych majacych na celu zdobycie gigantycznych pieniedzy oraz zniszczenie cywilizacji i ustanowienie na jej gruzach Nowego Porzadku Swiata. W tym celu probuja manipulowac ludzmi.

Hm, dobra, co mnie to obchodzi? Otoz duzo. Maja oni swoje znaki, generalny to trojkat i piramida z okiem (chrzescijanie maja TROJKAT NIE PIRAMIDE z okiem) znak diabla (metalowcow), 6 ulozona z palcow.

No i co nas to obchodzi? Otoz oni uerzaja w spoleczenstwo muzyka. W zamian za pierwsze miejsce w hitach oferuja muzykom wstapienie do nich. Czolowi illumijnaci to UWAGA:

Kesha

Britney Spears

Rihanna

Emijem

Will.i.am

50 cent.

Spojrzcie na okladki plyt. Wiele osob zaslania na nich jeno oko fryzura albo reka- a jedno oko to ich symbol. Wpiszcie w YT scream and shout- zonaczycie, ze william tanczy na tle trojkatow. Wpiszcie w YT rihanna s&m zobaczycie, ze w pewnym momencie za jej plecami przelatuje napis "princess of illuninati"... Hardcorom polecam teledyski Keshy z samochodem marki EVIL i przewroconymi krzyzami.

Do czołowych iluminatów zaliczył bym Pikeja - rapera wszech czasów .

/gif

Opublikowano

ibnSNQiNNEcQ7T.gif

Oh dear. Wchodząc w ten temat nie wiedziałem czy przypadkiem nie trafilem na jakis serwis pokroju "niewiarygodne". Ta cała masoneria i NWO ma tyle wspólnego z prawdą, co tvn z rzetelnym dziennikarstwem, czyli nic. Trzeba być paranoikiem, żeby wszędzie węszyć spisek i być przekonanym, że masoni chcą przejąć władzę nad światem. Przecież to się kupy nie trzyma, bo skoro mają takie wypływy i możliwosci to po jakiego grzyba się bawią? Niech zrobią to raz a porządnie.

Ogólnie temat beka.

P.S. JESTEM ILIMUNATĘ I PRZEJMĘ WŁADZĘ NA ŚWIATĘ!

2Pac wspominał o illuminati w wielu swoich utworach, między innymi jest teoria, że illuminati zabili go, bo mógł wygrać wybory zamiast Bush'a.

W illuminati wierzę, ale nie przejmuje się tym xD

tumblr_m0pkpc5Xmd1rosg7go1_400.gif

2Pac przeydentem? TEN TOPIC ROBI SIE CORAZ CIEKAWSZY, LOL

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

2Pac wspominał o illuminati w wielu swoich utworach, między innymi jest teoria, że illuminati zabili go, bo mógł wygrać wybory zamiast Bush'a.

W illuminati wierzę, ale nie przejmuje się tym xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ci wykonawcy pewnie robią to dla fejmu i słegu, chociaż mogą być puppetami jak Nicki Minaj D: wymyśliła sobie Alter-ego Roman Zolański (Polański) i on tam niby jest demonem, ona to jest wg. mnie najrealniejszą kandydatką puppeta iluminatti;

https://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=DaFGumABaEc

mało tego, na grammy 2012 pojawiła się z Papieżem i była ubrana w czerwone szaty:

nick-minaj-grammy-awards-2012.jpg

na scenie odgrywano jakiś egzorcyzm ''Romana''.

http://nickiminaj.wikia.com/wiki/Roman_Zolanski

a co do Keshy, to ten deledysk nazywa się ''Die Young'' - ''Zmarli młodo'' czy coś w ten deseń.

Opublikowano

@up jak już to "umrzeć młodo".

@topic: ja się do waszych gimbusiarskich przemyśleń apropos illuminati nie będę przyłączał, bo nie chce węszyć wszędzie spisków. Już taki temat się pojawił, i mam dość tych bzdur. Przyjdzie kesza i mnie zabije.

Mam Makarova w avku, na pewno jestem z illuminati.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Ludzka głupota nie przestanie mnie zaskakiwać nigdy :D. Tak się rozpisujecie o manipulacji, a nawet nie ogarniacie prostego marketingu. Przecież dzięki takim zagraniom, idioci wierzący w te wszystkie bajki robią tym gwiazdkom darmową reklamę. Że już nie wspomnę jaki to świetny biznes dla ludzi tworzący strony i blogi o setkach teorii spiskowych. Identyczna sprawa jak koniec świata 2012. I gdzie ten wasz NWO i Jeden Rząd Światowy? No pytam się gdzie? Tyle lat o tym pisania i co? i gówno z tego się sprawdza. Poczytajcie sobie choćby na wikipedii co to jest zakon iluminantów to zobaczycie, jak mała to była zawsze organizacja i ile fikcji i legend tworzy się wokół niej dla celów zarobkowych i komercyjnych. Wiecie że taki Dan Brown zarobił ponad 100 milionów dolarów na samej sprzedaży książek o swoich rewelacjach?

Poza tym:

1. Szatan nie istnieje, został wymyślony przez ludzi, którzy w czasach kiedy nie posiadali żadnej wiedzy na temat ludzkiej psychiki nie umieli znaleźć innego wytłumaczenia na istnienie zła. Szatan nie może istnieć, co wynika z czystej logiki. Bo jak szatan może walczyć przeciwko Bogu, który jest wszechmogący i niezniszczalny? Symbole "satanistyczne" to od lat dobry chwyt marketingowy, świetny zarobek i sposób na prowokację. Poczytajcie o satanizmie laveyańskim to zobaczycie, że większość tzw. satanistów nie wierzy w Szatana ani w Boga, a jedynie umyślnie prowokują i prześmiewają nawiedzonych konserwatystów, którzy tylko zobaczą kogoś ubranego na czarno i krzyczą: "SATANISTA".

2. Tzw. przekaz podprogowy to najprawdopodobniej mit. Trudno żeby człowiek został zmanipulowany nie widząc w ogóle manipulacji, to się po prostu nie trzyma kupy. Nie ma żadnych wiarygodnych dowodów, że coś takiego istnieje, a sam rzekomy odkrywca percepcji podprogowej James Vicary przyznał że sfałszował wyniki swoich badań.

Pozdrawiam was, heil illuminati, ave satan i do przodu :D

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Ja pierdole nie wierzę że ludzie są takimi debilami.WAŁEK I TYLE.

ibnSNQiNNEcQ7T.gif
Oh dear. Wchodząc w ten temat nie wiedziałem czy przypadkiem nie trafilem na jakis serwis pokroju "niewiarygodne". Ta cała masoneria i NWO ma tyle wspólnego z prawdą, co tvn z rzetelnym dziennikarstwem, czyli nic. Trzeba być paranoikiem, żeby wszędzie węszyć spisek i być przekonanym, że masoni chcą przejąć władzę nad światem. Przecież to się kupy nie trzyma, bo skoro mają takie wypływy i możliwosci to po jakiego grzyba się bawią? Niech zrobią to raz a porządnie.
Ogólnie temat beka.

P.S. JESTEM ILIMUNATĘ I PRZEJMĘ WŁADZĘ NA ŚWIATĘ!tumblr_m0pkpc5Xmd1rosg7go1_400.gif

+1

Opublikowano

mama mi muwla że ultimani rządzą wszystkimi prezydentami na świecie! znaczy że ultimani dyktujo im co majom robić i tak dalej

wszystkie wojny na świecie to ich sprafka

world trade center to tesz oni

dlaczego som takie durze ceny za cukier? bo ultimani takie ustalili

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Każdy doszukuje się jakichś spisków, ukrytych znaczeń w książkach, tekstach piosenek, ubiorach i słowach niektórych gwiazd, a tymczasem nic tam zupełnie nie ma.

Prawda jest taka, że nic takiego się nie dzieje. To, że ktoś wypatrzył jakieś charakterystyczne dla zakonu znaki w piosence ryjany to nie znaczy, że jest ona masonem czy tam iluminatem chcącym zapanować nad światem.

Ja pisząc słowo "ugabuga" także mogę zwrócić na siebie uwagę wyznawców latającego potwora spaghetti, a co jeśli on tak na serio istnieje i chce nas pozbawić wolnej woli, a ja jestem jego pośrednikiem i chcę z ludzi zrobić klopsiki?!

No dobra za dużo napisałam...jeszcze się wyda i co wtedy?! :ninja:

58815786.jpg

Opublikowano

P.S. JESTEM ILIMUNATĘ I PRZEJMĘ WŁADZĘ NA ŚWIATĘ!tumblr_m0pkpc5Xmd1rosg7go1_400.gif

Jakbyś nie wiedział, to za 2Pac'kiem było 90% społeczeństwa (młodzież i ludzie w wieku do 40lat) więc miałby duże szanse na wygraną w wyborach ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jakbyś nie wiedział, to za 2Pac'kiem było 90% społeczeństwa (młodzież i ludzie w wieku do 40lat) więc miałby duże szanse na wygraną w wyborach ;)

Source or it didn't happen.

Serio, bo ja równie dobrze moge napisać, że za Januszem Koranem Mekką, wyzwolicielem i krulem narodu polskiego, też jest 90% młodych ludzi(a tak serio wśród młodzieży ma 50% poparcia, druga polowa jest za Palikotem).

6039_a4df.gif

Nie, serio.

Polaczkowe teorie spiskowe at its best.

Niestety ta cała moda na NWO i Illuminatów wzięła się z USA. W sumie takie przesądy pasują do grubych hamburgerów. 'MURICA!

A teraz wszyscy razem: We're all living in Amerika! Amerika est wunderbar!

http://www.youtube.com/watch?v=BxroiTRg7Tg

Last.fm

Opublikowano

Ty chyba nie wiesz kto, to był 2Pac.....

Czarny raper z Ameryki, mylę się? I dopóki nie zobaczę wiarygodnego źródła, to nie uwierzę, że ot, zwykły, czarnoskóry raper z blokowiska miałby aż takie poparcie.

Last.fm

Opublikowano

Ja wierzę w Illuminatów.Sam Kennedy mówił o tajnych stowarzyszeniach,które próbują przejąć kontrolę nad Stanami Zjednoczonymi.Wpiszcie sobie na yt "Illuminati Przemysł muzyczny' I zobaczcie jak Jay Z czy Eminem opowiadali,że podpisali pakt z diabłem,albo,że Michael Jackson umarł bo nie chciał wykonywać rozkazów od Iluminatów i wrobili go w gwałt,molestowanie itd.

Niektórzy biznesmeni mówili,że jedyną możliwością ratunku światowej gospodarki jest utwórzenie jednego globalnego państwa :)

Słyszeliście o pakcie Północno-Południowo Amerykańskim? Połączenie Obu Ameryk?

Mamy już Unie Północno Południowo Amerykańską,Unie Europejska,została jeszcze Unia Afryki i Azjatycka ;)

Opublikowano

Połowa tych wykonawców chciała po prostu zabłysnąć i zaufaj mi, że chociażby Kesha, która teoretycznie nic na świecie nie znaczy (patrząc na ogrom tego wszystkiego), nie byłaby wstanie zasiadać przy New World Order. Illuminati to najważniejsi i najbogatsi, a nie jacyś amerykańscy piosenkarze. Główna "sala" spotkań tej organizacji jest w Holandii w małym miasteczku. Na czym to polega? Na przejęciu świata i nowym porządku, jak to napisałeś, ale w jaki sposób? Na przykład poprzez sieć elektromagnetyczną pomiędzy telefonami, komputerami, itp, która pozwala podglądać, co dana osoba robi. Dane fale działają na odległość 3 m i przenikają przez chude ściany, dlatego coraz więcej stron internetowych oraz programów telewizyjnych apeluje, aby zostawiać komórki czy laptopy, np. w kuchni. Ja w to wierzę, ale nie jakoś tak, abym miał panikować. Ktoś rządzi tym światem, ale na pewno "nie przejmie" go w ciągu najbliższych kilkudziesięciu lat. Spokojnie. ;-)

Kesha

Britney Spears

Rihanna

Emijem

Will.i.am

50 cent.

Głupota i KURWA NIC WIĘCEJ!

Gimbaza atakuje czy co?

Zaraz wyskoczycie z illuminati w PL hip-hopie i że Wilku WDZ jest masonem, BEKA W CHUJ!

Nie wiem czy to tak trudno ogarnąć ale to jest robione specjalnie, im bardziej doszukujecie się w tym jakiegoś spisku tym bardziej różni muzycy itd. dodają takie "smaczki" do klipów. Bo to jest robienie marketingu, nie ważne jak o tobie gadają byle gadali. No albo to są zwykłe przypadki, gdzie zdarzy się użyć jakiegoś "znaku"...

Naczytali się kurwa tych całych stron od Kaliego, chujowego specjalisty, ja pierdole...

Tak jak już tych pojebanych iluminati wspominamy to Tede skleił swego czasu film "iluminati w pl hh" i ludzie w to kurwa wierzą, kiedy jakiś czas później wydaje Eliminati i przyznaje się do tego że to on sklecił ten filmik, beka z bezdystansowców!

Ja

wierzę w Illuminatów.Sam Kennedy mówił o tajnych

stowarzyszeniach,które próbują przejąć kontrolę nad Stanami

Zjednoczonymi.Wpiszcie sobie na yt "Illuminati Przemysł muzyczny' I

zobaczcie jak Jay Z czy Eminem opowiadali,że podpisali pakt z

diabłem,albo,że Michael Jackson umarł bo nie chciał wykonywać rozkazów

od Iluminatów i wrobili go w gwałt,molestowanie itd.

Niektórzy biznesmeni mówili,że jedyną możliwością ratunku światowej gospodarki jest utwórzenie jednego globalnego państwa :)

Słyszeliście o pakcie Północno-Południowo Amerykańskim? Połączenie Obu Ameryk?

Mamy już Unie Północno Południowo Amerykańską,Unie Europejska,została jeszcze Unia Afryki i Azjatycka ;)

No chyba nie...

Wywiady

takie jak ten gdzie Eminem rzekomo obraża Polaków i Żydów, a potem się okazuje że jakiś ZJEB nie umie tłumaczyć i chodzi o całkiem inny kontekst.

Tak samo z tym całym masonizmem w muzyce, wyżej już napisałem.

BTW Co do 2Paca to Pac prawdopodobnie wiedział że zginie i specjalnie nadał taki koncept ostatniej płycie, z resztą, klasyk w chuj sprawdzać The Don Killuminati: The 7 Day Theory.

Opublikowano

No to biednie jesteś poinformowany:

http://pl.wikipedia.org/wiki/2pac

Dobra, czarnoskóry raper, który zgarnął jedna(albo i kilka) platyn(ę), rozpętał wojnę między wschodem i zachodem i zginął w zamachu. Naprawdę w tym podlinkowanym materiale nie ma nic, co by mogło wskazywac na to, że miał poparcie wśród społeczeństwa.

Wywiady

takie jak ten gdzie Eminem rzekomo obraża Polaków i Żydów, a potem się okazuje że jakiś ZJEB nie umie tłumaczyć i chodzi o całkiem inny kontekst.

Tak to jest, jak przymiotnik "polished" tłumaczy się jako "polski". Potem przez takich kretynów robi sie niepotrzebny szum.

Last.fm

Opublikowano

Ja wierzę w Illuminatów.Sam Kennedy mówił o tajnych stowarzyszeniach,które próbują przejąć kontrolę nad Stanami Zjednoczonymi.Wpiszcie sobie na yt "Illuminati Przemysł muzyczny' I zobaczcie jak Jay Z czy Eminem opowiadali,że podpisali pakt z diabłem,albo,że Michael Jackson umarł bo nie chciał wykonywać rozkazów od Iluminatów i wrobili go w gwałt,molestowanie itd.

To coś słabo go wrobili, skoro został uniewinniony. Z tym paktem z diabłem Jay-Z i Eminema to szczerze mam nadzieję że sobie jaja robisz.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...