Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 PL - Jak bezpiecznie sprzedawać yangi na allegro?

Chigo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć jak można bezpiecznie sprzedawać yangi z Metin2 PL na allegro, żeby uniknąć bana.

Mam na polskim Metinie w miarę przyzwoity lvl, lecz przestałem grać już spory czas temu, ponieważ moim zdaniem ten serwer schodzi na psy. Gra juz coraz mniej ludzi, a jak się niedawno zalogowałem i zobaczyłem, że stalki +7 chodzą praktycznie marne grosze to uznałem, że nie ma już sensu dłużej tam grać. Bądź co bądź mogę jeszcze wykorzystać postać z Metina na ułatwieniu sobie startu w innych MMORPG, bo przykładowo łatwiej byłoby mi na metinie posiedzieć i podropić, sprzedać yangi na allegro i kupić sobie konto premium czy coś na innej sieciówce niż inwestować w takie rzeczy z własnej kieszeni albo co gorsza zarabiać na nie od 1lvla ;)

Rzecz w tym, że ja jeszcze nigdy na żadnej grze MMO nie sprzedawałem nic na allegro i jestem w tym temacie zupełnie zielony :(

Proszę o rady, żeby nie dostać bana, zanim jeszcze uda mi się cokolwiek sprzedać.

Opublikowano

Na pewno trzymaj YANG na różnych postaciach które są na innych mailach. Dodatkowo przekazuj YANG przez tobołek, noob charem 1lv z nickiem mało czytelnym (np. lllllll).

Opublikowano

Na pewno trzymaj YANG na różnych postaciach które są na innych mailach. Dodatkowo przekazuj YANG przez tobołek, noob charem 1lv z nickiem mało czytelnym (np. lllllll).

Czyli zrobic kilka kont a na nich chary 1lvl z pokemoniastym nickiem, po zakończeniu aukcji skontaktować się z kupującym przez gg, kazać mu wystawić potke za określona ilość kasy a następnie ją kupić?

Opublikowano

Czyli zrobic kilka kont a na nich chary 1lvl z pokemoniastym nickiem, po zakończeniu aukcji skontaktować się z kupującym przez gg, kazać mu wystawić potke za określona ilość kasy a następnie ją kupić?

Dokładnie.

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

tak :) Ale zawsze kupujacym yangi moze byc GM i tu masz bana :) Raz mi to sie stalo xD Kupil yangi typ a potem przedemna GM bum i banik ;(

Opublikowano

Kiedy i jak rozdzielać yangi pomiędzy postaciami? Można odrazu zrobić kilkanaście charów z głupawym nickiem i porozdzielać yangi gotowe do sprzedaży czy nie będzie to bezpieczne. Przykładowo porozdzielam yangi po 50kk na różne chary, wystawie aukcje 50kk yang w ilości 10 sztuk. Czy w tym momencie administracja nie może zbanować tych postaci? Moim zdaniem 1lvlowe postacie z "botopodobnymi" nickami posiadające dokładnie 50kk wyglądają co najmniej podejrzanie ;)

Kolejna sprawa: Czy mogę sobie tak poprostu przerzucać kase z głównego chara, czy shopa na noob charki, czy robić to na innym komputerze?

Opublikowano

Kiedy i jak rozdzielać yangi pomiędzy postaciami? Można odrazu zrobić kilkanaście charów z głupawym nickiem i porozdzielać yangi gotowe do sprzedaży czy nie będzie to bezpieczne. Przykładowo porozdzielam yangi po 50kk na różne chary, wystawie aukcje 50kk yang w ilości 10 sztuk. Czy w tym momencie administracja nie może zbanować tych postaci? Moim zdaniem 1lvlowe postacie z "botopodobnymi" nickami posiadające dokładnie 50kk wyglądają co najmniej podejrzanie ;)

Kolejna sprawa: Czy mogę sobie tak poprostu przerzucać kase z głównego chara, czy shopa na noob charki, czy robić to na innym komputerze?

1. Najlepiej zrób 2-3chary, najpierw z głównego przerzuć na nooba nr.1, z nooba nr.1 na nooba nr.2 i opcjonalnie z nr.2 na nr.3.

2. Możesz, przecież shopki/dropy jakoś kasę też przerzucają kasę na głównego ;p

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Zobacz. Dajmy na to, że masz 100kk na solarze. Robisz (np) 5 postaci, rozdzielasz 100kk na 5 po równo (chodzi o to, że mogą Ci zbanować 1 postać, ale żeby straty zminimalizować) i nimi kupuj potke od kupującego. Dodatkowo handluj na ch3/4 ponieważ jest tam najmniej ludzi.

Opublikowano

Zobacz. Dajmy na to, że masz 100kk na solarze. Robisz (np) 5 postaci,

rozdzielasz 100kk na 5 po równo (chodzi o to, że mogą Ci zbanować 1

postać, ale żeby straty zminimalizować) i nimi kupuj potke od

kupującego.

A możeby tak bezpośrednio takimi noobcharkami sprzedawać itemy? Nabiłoby im to trochę czasu gry i może wydawałoby się to mniej podejrzane? No i można zrobić im nicki typu sklep/shop + cos z pokemonow ;p

Dodatkowo handluj na ch3/4 ponieważ jest tam najmniej ludzi.

A nie powinnobyć to raczej zatłoczone CH? W sumie ja tylko kupuje pota od kogoś z tobołu, więc wydaje mi się, że przy wiekszej ilości ludzi było by to bezpieczniejsze. W końcu gm chyba nie wie kto co od kogo kupił, więc przy kupie graczy na CH2 będzie mu chyba trudniej do czegoś dojść niż na mało zatłoczonym CH, gdzie być może będę tylko ja i kupujący. Nie dostałbym w takim przypadku bana zanim bym zdążył jeszcze tą potę kupić?

No i zostały jeszcze sprawy allegro.

Po pierwsze: Kupujący często się boją, że ich wyrolują sprzedający (w sumie sie nie dziwie, bo też bym się bał :) ), lecz ja chyba też mam się czego obawiać. Różne przypały się zdarzają, więc co jeśli kupujący po otrzymaniu yang napisze do allegro, że ich nie otrzymał? Mam nagrać cały przebieg transakcji HiperCAMem?

Po drugie: Co konkretnie należy dopisywać do treści aukcji, żeby nie łamała ona regulaminu allegro?

No i trzecie: Jak przykładowo kupujący kupi yang na aukcji, a mi by zbanowali noob charka z ostatnią partią yang. Czy mogę mieć przez to jakieś problemy, czy mam prawo poprostu zwrócić daną kwotę i unieważnić transakcję?

Opublikowano

A możeby tak bezpośrednio takimi noobcharkami sprzedawać itemy? Nabiłoby im to trochę czasu gry i może wydawałoby się to mniej podejrzane? No i można zrobić im nicki typu sklep/shop + cos z pokemonow ;p

A nie powinnobyć to raczej zatłoczone CH? W sumie ja tylko kupuje pota od kogoś z tobołu, więc wydaje mi się, że przy wiekszej ilości ludzi było by to bezpieczniejsze. W końcu gm chyba nie wie kto co od kogo kupił, więc przy kupie graczy na CH2 będzie mu chyba trudniej do czegoś dojść niż na mało zatłoczonym CH, gdzie być może będę tylko ja i kupujący. Nie dostałbym w takim przypadku bana zanim bym zdążył jeszcze tą potę kupić?

No i zostały jeszcze sprawy allegro.

Po pierwsze: Kupujący często się boją, że ich wyrolują sprzedający (w sumie sie nie dziwie, bo też bym się bał :) ), lecz ja chyba też mam się czego obawiać. Różne przypały się zdarzają, więc co jeśli kupujący po otrzymaniu yang napisze do allegro, że ich nie otrzymał? Mam nagrać cały przebieg transakcji HiperCAMem?

Po drugie: Co konkretnie należy dopisywać do treści aukcji, żeby nie łamała ona regulaminu allegro?

No i trzecie: Jak przykładowo kupujący kupi yang na aukcji, a mi by zbanowali noob charka z ostatnią partią yang. Czy mogę mieć przez to jakieś problemy, czy mam prawo poprostu zwrócić daną kwotę i unieważnić transakcję?

1. Ty masz mniejsze szanse na bana niż kupujący (chyba, że to właśnie On Cię zgłosi).

3. Spokojnie, po prostu kontaktujesz się z kupującym i przekazujesz mu PLn przez allegro (robi taką samą aukcje za tyle samo PLn co wydał, a ty to kupujesz i płacisz przez PayU żebyś miał jakby co dowody).

Opublikowano

Przekazanie yang,przeprowadź najlepiej w m1 na handlowym channelu w jinno (dużo ludzi,więc osoba nie będzie wiedziała,kto kupił od niego item (np potkę za 500kk)

Opublikowano

Moj sposob :) Gdy ktos kupi u Cb yangi przerzucaj na nobq chaar tyle i le kupil np 50kk a reszte zostawiaj na glownej postaci i jak chaar nobq nie dostanie bana to cialge tak rob przezucaj na niego itd ale gdy dostanie to po prostu zrob nowa postac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...