Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyłączone Serwery Globalne Metin2 PL

Gymat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiecie ostatnio serwery globalne Metin2 PL często padają 2dni temu na 2 godziny wczoraj o 16 na 2 godziny i o 11:56 . Wypowiadajcie się co o tym myślicie .

Stworzyłem temat by nie było nie potrzebnego spamu na Forum .

Opublikowano

No problemy problemami , ale posta że coś się stało nie trudno napisać . Znam osoby które nie wiedziały co się dzieje , myśleli że to im coś nawaliło.....

Opublikowano

Ja na początku myślałem że net tak jak piszesz.. ale z tego co dowiedziałem się to nie tylko Polskie serwery padły w niemczech podobno też.. więc wątpie że DDoSy

Opublikowano

Możliwe ,że przeprowadzają jakąś poważną aktualizacje.

Mieli w planach 5postać więc wątpię w to by z ich winy serwery zostały wyłączone.

Możliwe ,że maszynka jest atakowana bo na prawdę ,,świetnych hackerów" nie brak w dzisiejszych czasach.

Na pewno gra będzie ciągnęła się dalej bo zapasowe pliki są na pewno no i kopie bazy danych więc o to się bym nie martwił.

Są tak jak mówiłem dwie opcje. Albo renowacja albo problemy.

Opublikowano

Ale z tych wyłączania serwerów dużo graczy zakończyło gre , widać to po ilości graczy gdy wchodzę na serwer . Po za tym dużo ludzi wysprzedaje EQ. Ludzie boją się zakupywać PD/Rękawic z IS bo nie wiadomo czy znów nie wyłączą.

Opublikowano

szczerze to sie ciesze ;) bo na server s5 astral byl wlam dosyc sporo ludzi straclo konta miedzy innymi ja ;/ szaman heler 86lv :( zajebiste eq <3 + buffek :D

no ale trudno bylo minelo tak i tak ani grosza nie wydalem wiec git ;D

albo cos dodaja albo poprostu ddosy (bardzo mozliwe :P ) co to za problem ekipe ludzi zgarnac ??

wiem wiem duzo os poczeba ale jak pisalem zaden problem w miesiac na pewno taka liczbe os sie znajdzie aby taka maszyne r()zj3ba( :D

Opublikowano

No dobrze ale na wszystkich krajach :D?? No proszę ciebie . My mamy Serwery w niemczech , ale korea już np nie :) Wątpie żeby robili DDoS w tym samym czasie na Wszystkie Serwery (jest ich dużo ) ;D

Opublikowano

GameForge ma od 2 tygodni DDosy .... DDosuja im Wszystkie gry zaczeło się od AirRivals, potem Raiderz i teraz Metin [ lecz na pewno serwery na metinie też padały wczesniej niż od 3 dni bo DDosy trwają tak jak mówilem już od 2 tygodni ] Potwierdzili to Admini z AirRivals ...

Na tą chwilę z tego co było pisane Nic z tym nie mogą zrobić więc DDosy będą jeszcze troszke trwać.

76561198013232167.png

Opublikowano

Mi się wydaje że w gre wchodzi jakaś wielka aktualizacja bądź wrócił problem z ddos'ami :). Nie raz pisali na forum/facebooku że mają silne ataki ddos.

bez gif

Opublikowano

Ataki DDoS juz byly wczesniej, i jak widac nie ustaja.

Teraz sa tacy ludzie co i nawet server na tak wielka skale nie boja sie DDoS'owac xD

Wkoncu, moze i doczekam sie upadku globalnego servera mt2 pl.

Opublikowano

Co do upadku to wątpię , moim zdaniem było by lepiej gdyby jakaś inna firma wykupiła Metin2 z GameForge. Myślę że to GameForge wszystko zaniedbuje .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...