Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(TOOL) GameMaster Panel by LazarusMT2

Lazarus-mt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z Jakiej wersji Delphi korzystasz? Osobiście nie podoba mi się układ poszczególnych okien proponuje skorzystać z komponentów: Toolbar2000 i TBX.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up, Nie, żaden zasrany Visual :D

Czysty zewnętrzny komponent zmieniający wygląd i dający obsługę skinów - AlphaLite

@Mod - co z moimi procentami?? Za autorski program poprosiłem o zdjęcie kilku % a w zamian co?? dostałem kolejne!? Żenua

heh tu nikt nie docenia pracy więc rzadko kto się czymś dobrym dzieli :)

Więc nie czekaj na bukiet kwiatów oraz całowania po dłoniach.

Opublikowano

@czester, GUI jeszcze się zmieni przynajmniej x do n-tej razy xD.

@up ja o tym wiem doskonale, jednak modek zachował się szczeniacko. Narazie wystarcza mi. garstka zadowolonych użytkowników, jednak jeśli taka sytuacja się znów powtórzy to raczej ten panel przeznaczę na inne fora o metinie. A ostateczna wersja będzie dostępna tylko dla kasiastych. To forum nie jest jedyne, a konkurencja dla mpc duża więc o straty

finansowe się nie martwię. Pozdrówka dla Moda który dołożył mi % za ta sama wstawke z innego mirrora.

2@up Delphi7 enterprise z komponentem alphalite i microOLAP DAC mySQL.

59649524317135950350.png

Opublikowano

CraxaNaMaxa, mój programik działa bez ograniczenia czasowego (lazarus_game_master_panel.exe), ograniczenie czasowe mają kontrolki na moim lapku, które zainstalowałem do Delphi7 :D co oznacza, że 4 czerwca jak podałem prawdopodobnie przy kompilacji te kontrolki staną się nieaktywne. (Na szczęście mam już pełną wersję)

Ale fakt, późniejsze wersje mojego panelu będą mieć jakieś limity. (jakie, muszę pokombinować xD)

59649524317135950350.png

Opublikowano

Ten twój zasrany visual jest najbardziej zaawansowanym IDE. O niebo lepsze ma narzędzia takie jak WPF.

a tak przy okazji, fajny program.

Ogólnie nie ma czegoś takiego jak zły język programowania. Wszystkie są dobre na swój sposób, o ile umiesz się nimi posługiwać.

95495145614730418249.png

Opublikowano

Panowie @Up i @2Up oboje macie rację, wybrałem Delphi ponieważ najwięcej artykułów szkoleniowych było publikowanych na łamach

czasopisma dla informatyków, które prenumerowałem kilka lat temu, Visual mi jakoś nie przypadł do gustu, a natomiast na dzień dzisiejszy

dla mnie przemawia Delphi7 ze względu na bardzo miły zapis w licencji, który zezwala na handel programami stworzonymi właśnie w Delphi, o ile zewnętrzne

dodatki (takie jak microOLAP) nie będą się gryźć między sobą od strony prawnej.

A tak przy okazji, jutro upnę Wam mały update, który opracowałem na podstawie Waszych spostrzeżeń :)

59649524317135950350.png

Opublikowano

Bardzo fajnie, jesli chodzi o estetyke.

Mozna zapytac gdzie sie uczyles ?

Bo w 2013 cos na temat tego srodowiska programistycznego malo sie dzieje.

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

CraxaNaMaxa, mój programik działa bez ograniczenia czasowego (lazarus_game_master_panel.exe), ograniczenie czasowe mają kontrolki na moim lapku, które zainstalowałem do Delphi7 :D co oznacza, że 4 czerwca jak podałem prawdopodobnie przy kompilacji te kontrolki staną się nieaktywne. (Na szczęście mam już pełną wersję)

Ale fakt, późniejsze wersje mojego panelu będą mieć jakieś limity. (jakie, muszę pokombinować xD)

Trochę "chujowo" z Twojej strony, ale cóż.. Masz do tego pełne prawo. :D Aż szkoda by nie wykorzystać tego, aby zarobić na tym programie, jeżeli tylko jest to możliwe... ;D

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Panowie @Up i @2Up oboje macie rację, wybrałem Delphi ponieważ najwięcej artykułów szkoleniowych było publikowanych na łamach

czasopisma dla informatyków, które prenumerowałem kilka lat temu, Visual mi jakoś nie przypadł do gustu, a natomiast na dzień dzisiejszy

dla mnie przemawia Delphi7 ze względu na bardzo miły zapis w licencji, który zezwala na handel programami stworzonymi właśnie w Delphi, o ile zewnętrzne

dodatki (takie jak microOLAP) nie będą się gryźć między sobą od strony prawnej.

A tak przy okazji, jutro upnę Wam mały update, który opracowałem na podstawie Waszych spostrzeżeń :)

spoko rozumiem, ale Visual istnieje tez w wersji "Express" czyli darmowej, i programy śmiało można opylać :)

i nie trzeba wcale kupować.

Opublikowano

Ok, dobrze wiedzieć, ale jest jeszcze jedna rzecz, która przemawia na niekorzyść VB.

Programy stworzone w nim wymagają zainstalowanej platformy .NET (.NET Framework x)

I to mnie delikatnie mówiąc budzi obrzydzenie. Prosty przykład, programik w VB waży 5Mb, a trzeba doinstalować

do tego +/- 40MB, żeby go uruchomić, trochę nie teges to ze strony MS, no nie? W Delphi czegoś takiego nie ma :)

@edit

UPDATE LIST:

- Dodałem możliwość wyboru kolumny w tabeli `account` do ustawiania SM

- Dodałem Losowanie bonów (możliwość zapisu itemku jako schemat, tj zapisane bony można później dla danego itemka wczytać)

- Dodałem 4 nowe skiny

- Program otwiera połączenia ze wszystkimi 3 bazami jednocześnie

- Drobne zmiany kosmetyczne w Edycji postaci

- Drobne zmiany w GUI głównego okna

- Częściowa optymalizacja kodu

- Dodane 4 nowe buttony (Jeszcze nie aktywne) do nowych przyszłych funkcji

DOWNLOAD:

Mirror #1

http://www.speedyshare.com/VUqtw/Setup-1.02.exe

Mirror #2

http://www28.zippyshare.com/v/61278372/file.html

Mirror #3

http://przeklej.net/file_details/97815.html

VirusTotal scan

https://www.virustotal.com/pl/file/da8ed71ff5a17a12d3bc59c8a77cc4fa0a69507f2563d58ff1f77fd2eeb2d072/analysis/1369736748/

59649524317135950350.png

Opublikowano

Ok, dobrze wiedzieć, ale jest jeszcze jedna rzecz, która przemawia na niekorzyść VB.

Programy stworzone w nim wymagają zainstalowanej platformy .NET (.NET Framework x)

I to mnie delikatnie mówiąc budzi obrzydzenie. Prosty przykład, programik w VB waży 5Mb, a trzeba doinstalować

do tego +/- 40MB, żeby go uruchomić, trochę nie teges to ze strony MS, no nie? W Delphi czegoś takiego nie ma :)

@edit

UPDATE LIST:

- Dodałem możliwość wyboru kolumny w tabeli `account` do ustawiania SM

- Dodałem Losowanie bonów (możliwość zapisu itemku jako schemat, tj zapisane bony można później dla danego itemka wczytać)

- Dodałem 4 nowe skiny

- Program otwiera połączenia ze wszystkimi 3 bazami jednocześnie

- Drobne zmiany kosmetyczne w Edycji postaci

- Drobne zmiany w GUI głównego okna

- Częściowa optymalizacja kodu

- Dodane 4 nowe buttony (Jeszcze nie aktywne) do nowych przyszłych funkcji

Tylko chcę ci powiedzieć że platforma net. usuwa wiele błędów, związanych z kompilacją programu, czego w Delphi można tylko pomarzyć,

po 2 wiele programów, używa FW, wiele gier, programów (a że lenią nie chce się zainstalować, dla mnie, to nie wytłumaczenie że "programy napisane w vb czy C# potrzebują Fw"), po 3 można zrobić instalator który automatycznie pobiera FW.

po 4 Visual Basic 6/5/4 itp nie potrzebowały go, i może taka ciekawostka Delphi/Pascal wywodzi się z samego Basica ;]

Opublikowano

No to żeś mnie ładnie w konia zrobił z tym panelem :)

Kurde wgrywam sobie itemki do handlarki, herbatka zrobiona, studzi się na parapecie, uchylam okno, siadam do kompa, kurde słyszę jakąś muzę, podchodzę do okna -nichuja nie stąd, myślę sobie, pewnie znów ten z góry robi impre, dobra siadam do kompa robię dalej handlarę, powoli robi się wkurwiająca ta muzyczka... zerkam na pilot od głośników, świecą na zielono czyli włączone, nadstawiam łeb do głośnika a tu mi muza leci, tak cichutko jakby leciała z dworu, beka w chuj, bo posłałem pare chu.. sąsiadowi :D Ale program spoko :D

Opublikowano

Dziękuję za bardzo cieple przyjęcie mojego programu :) Doloze wszelkich starań by ten panel był jak najlepszy i przede wszystkim bezpieczny i przyjazny w użytkowaniu. :) Nowe moduły już powoli się zbliżają :)

59649524317135950350.png

Opublikowano

Sam program - zajebisty :D

Lepszego nie było i dłuuuugo nie będzie, gratuluje.

Jedynie co zauważyłem w tym nowym update, to co jakiś czas prosi o włączenie go na nowo. Tak ma być, czy to jakiś bug? :D

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

nie, to nie jest bug, to moje celowe zabezpieczenie w demowce, pełna wersja tego nie ma i będzie można ja zakupić smsem za 10zl na mojej stronie, narazie to jest tzw. badanie rynku. :)

59649524317135950350.png

Opublikowano

Oto kolejny i już ostatni dla Was update mojego Panelu, panel będzie dalej rozwijany, ale już dostępny będzie z mojej strony www

Update List:

• Dodano moduł modyfikacji cen przedmiotów
  • Dodano moduł przeglądania zapisu z chatu gry
  • Dodano moduł tworzenia własnych zestawów ulepszeń
  • Dodano kalkulator opłacalności prowadzenia serwera (beta)
  • Drobne poprawki wizualne
  • Korekta tabel
  • Dodano podgląd ikony przedmiotu przy wstawianiu do sklepu

Kilka screenów:

95843653048514968781.jpg

48222583088434190185.jpg

63596535445526905457.jpg

65356630520902166902.jpg

Download:

Mirror #1:

http://dfiles.eu/files/n5hje039m

Mirror #2:

http://www3.zippyshare.com/v/94558553/file.html

Mirror #3:

http://www.speedyshare.com/QvgyZ/Setup-1.03.exe

Mirror #4:

http://www.multiupload.nl/VKS38TGCMA

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/93d2d169a8b4a377a77b057b0e79e3efd75766679b69c8683e1c6dcd6d74fa3d/analysis/1370372229/

59649524317135950350.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...