Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC] Sterowniki do grafiki

Wentylatorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Tak jak w temacie.. Robiłem formata laptopa i nie mam sterowników do karty graficznej... Nie znam jej nazwy... Pobrałem program ,, Everest,, i on pokazał że ta karta to : nVIDIA Geforce go 7600 ...

Ale pobrałem te właśnie sterowniki ze strony producenta , zainstalowałem i nadal ich nie ma... Po zainstalowaniu w menadżerze urządzeń pokazuje mi się takie coś :

beztytuubpt.jpg

Jak widać w >> Karty graficzne << Jest Kontroler Wideo (zgodny z VGA) .. i jest przy tym WYKRZYKNIK !

Zanim zainstalowałem te strerowniki to Kontroler Wideo zanjdował się na liście : >> Inne urządzenia <<

Pomocy... Co mam dalej robić ? Jak widać jest to system Windows XP Sp3 Home Edition...

Polecą limity like za pomoc

I 5 w profilu

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Opublikowano

to jest laptop.. Program CPU-Z pokazał mi że nazwa to : Kontroler wideo (zgodny z VGA) ...

Prostszy sposób. W uruchom wpisujesz dxdiag, klikasz zakładka ekran i masz.

Pokazuje gdy to robie nie pokakazuje żadnej nazwy a wszędzie wyświetla się : n/d

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Opublikowano

Tylko zanim mi to pobierze to... mam wolny net.. nie ma jakiegos programu co waży mnie. ? Albo coś...

Opublikowano

Wejdź na stronę nvidia oraz na amd i pobierz oraz zainstaluj 2 sterownikow 1z 2 na 100 %zadziala

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Dobra dam Ci jeszcze jeden sposób. Prostszego nie ma. Pobierz speccy. Pokazuje Ci całe info o kompie i tym bardziej jaką masz kartę graficzną.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Dobra .. Pobrałem ten program co ma 4 GB... Co podał Gymat... Zainstalowało wszystkie sterowniki ale nie do karty graficznej.. Pisało że wystąpił jakiś problem czy coś.. Proszę o pomoc

Opublikowano

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspx Jeśli masz kartę ATI to samo znajdzie i zainstaluje ;)

http://www.nvidia.com/Download/Scan.aspx Jeśli masz Nvidie to tutaj wykryje Ci jaką masz i wtedy pobierasz stery ;)

Spróbuj obu opcji i przynajmniej 1 powinna zadziałać :D

Ps. Pisze się "wziąć".

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Ale ja mam program ktory znajduje sterowniki i pobiera.. wszystkie pobrało ale do karty graficznej nie chciało.. i pisało że wystąpił błąd...

Opublikowano

Up. Ale spróbuj też to ;)

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

@UP skanuje około 3-5 minuty i wyskakuje błąd :

Unfortunately we were unable to detect your GPU.

Please try again or use Manual driver search.

Proszę o pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...