Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyłączanie się komputera podczas grania

banditek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiło się ciepło i podczas grania komputer mi się sam wyłącza.
Gf9500
3gb ram
ibox 400
amd 5600+ 2.9

Ogólnie to mam problemy z zasilaczem w którym wentylator kręci się jakby chciał a nie mógł. Pytanie czy to napewno jest ten zasilacz i może się przez to grzać czy może grafika .Ogólnie to chce kupić nowy zasilacz np chifteca 450 i jakąs grafike z dx11 tak do 300 +/- zł. Może coś doradzicie co do kupna pod gry oraz czy z prockiem jest wszystko okej .

Oto screen po kilku minutach gry w warz , 86238874.png

Opublikowano

Procesor się grzeje, przeczyść chłodzenie i zmień pastę termoprzewodzącą. Wtedy się zobaczy, co siada, bo zasilacz jest nie dość, że słaby to jeszcze wadliwy.

Do wymiany na jakiegoś taniego Fortrona albo Chiefteca 350w +

Opublikowano

To najprawdopodobniej zasilacz lub zasilacz dostaje ze mało prądu żeby kompa ogarnąć

Ja bym radził kupić Ci nowy zasilacz i trochę przeczyścić kompa w środku może masz jakiś kurz

gfavB10pn_eqqheww.png

Opublikowano

Procesor się grzeje, przeczyść chłodzenie i zmień pastę termoprzewodzącą. Wtedy się zobaczy, co siada, bo zasilacz jest nie dość, że słaby to jeszcze wadliwy.

Do wymiany na jakiegoś taniego Fortrona albo Chiefteca 350w +

Dodam ,że wentylator w zasilaczu niekiedy wgl się nie chciał kręcić .Procesor jeszcze raz wypucuję bo mam nadzieję ,że to nie przez niego komputer mi się wyłącza.

Opublikowano

a jakies propozycje co do nowej grafiki i zasilacza ? Czy oddzielny temat zakladac?

Opublikowano

A może to być wina zasilacza ,że jest poprostu za słaby na ten procek i nie daje rady ?

Opublikowano

A może to być wina zasilacza ,że jest poprostu za słaby na ten procek i nie daje rady ?

Raczej to, że ten zasilacz to szrot ;>

Sprawdziłeś już procesor ? Jeśli tak, a nadal się wyłącza to sru po nowy zasilacz ;).

Opublikowano

raczej dbam o kompa i zawsze jest czysto ale i tak czyściłem dzisiaj dwa razy mimo to dalej to - jutro jade po komputerowych zapytac o Fortron/Chieftec. A następnie grafika dx 11 300+/-

Opublikowano

A co do napięcia procesora - wszystko jest okej z napięciem ? Może za wysokie czy coś . Zna się ktoś na tym ?:D

Opublikowano

W cenie 300 zł dostaniesz kartę z DX 11, ale gry będą chodzić w DX 11 tragicznie. A jeśli chodzi o napięcie to musisz je zmierzyć miernikiem. Sam mówiłeś że raz wentylator od zasilacza ci się kręci, a raz nie.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

A co do napięcia procesora - wszystko jest okej z napięciem ? Może za wysokie czy coś . Zna się ktoś na tym ? :D

Napięcie się miernikiem mierzy, tylko i wyłącznie.

@UP Szybszy ;<

Opublikowano

ok wymieniona grafika i zasilacz na hd7750 i chifteca 500 wat. W tej chwili mam 30 stopni na procku a podczas grania ok 70 . Co dalej ? Pasta ? Nowy radiator czy coś ?

Opublikowano

nie no faktycznie teraz sprawdzalem to podczas grania mialem przez dlugi czas 50 stopni i sie utrzymywala a czasem w porywach do 60 . Ale ogólnie dzień chłodny ;d

Opublikowano

no bo przy 75 odpalam suszarke i zimnym powietrzem dmucham zeby komp sie nie wylączył

Opublikowano

może mam jakieś nie na full wykorzystane wiatraki czy coś? Pytanie czy zmiana pasty której odkąd kupiłem kompa czyli od 2 lat nie zmienialem a poprzedni wlasciciel pewnie też bo się odrazu grzał - Pomoże nałożenie tej pasty w servisie bo już mnie to męczy ;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...