Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna + Karta Dźwiękowa

DJ D-VorT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Karta Dźwiękowa.

Siema, mam problem z kartą dźwiękową, a ogólniej mówiąc z mikrofonem. Sterowniki do tej karty to : Realtek HD Manager. Z dźwiękiem jest okay wszystko ale posłuchajcie jak mnie słychać przez mikrofon :

http://speedy.sh/Bvd4x/MPCForum.wav

Patrzałem na internecie i nic nie znalazłem. W sterownikach nic nie grzebałem i z tego co widzę dużo osób ma ten sam problem. Tak więc dziś próbowałem wykręcić z starego komputera kartę dźwiękową i wklepać do tego. Otwieram pokrywę i ku mojemu zaskoczeniu nie ma tam karty dźwiękowej (również zintegrowana). I mam pytanie. Da się jakoś podłączyć tą kartę dźwiękową jeżeli obecna jest zintegrowana?

2. Karta Graficzna.

To samo tyczy się tego. Jeżeli kupie nową kartę graficzną, to można ją normalnie podłączyć? Bo nie widzę wejścia na kartę graficzną.

csyt2-signa.png

Opublikowano

nie podłączysz zintegrowanej karty do innego kompa, musisz kupić kartę dźwiękową, a co do graficznej to podaj model płyty i jaką(lub do ilu) kartę zamierzasz kupić<graficzną> ^^

@down

spokojnie podłączysz

Opublikowano

Nie zrozumiałeś mego pytania. Ja chcę "NIE ZINTEGROWANĄ" podłaczyć do kompa z zintegrowaną bo mi te mikro nie działa.

Nazwa płyty głównej : FUJITSU SIEMENS D2581-A1

Kartę do 150 zł mi chłopaki podali na allegro, NVIDIA 9800.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Chodzi mi o to czy do kompa ze zintegrowaną kartą dźwiękową mogę podłączyć kartę dźwiękową nie zintegrowaną i to samo tyczy się karty graficznej. Czy podłączę kartę pod kompa ze zintegrowaną kartą, a jeżeli tak to jak?

csyt2-signa.png

Opublikowano

Normalnie się podlańcza karte graficzna na płycie głównej powinieneś mieć taki niebieski pasek i tam właśnie się wtyka karte graficzna! jak nie wiesz jak wejdź na yt jest naprawdę sporo tego

Opublikowano

Właśnie tego nie mam :O Ani wejścia do karty graficznej ani do dźwiękowej. Mogę ci zrobić zdjęcie środka komputera :)

csyt2-signa.png

Opublikowano

Jestem debilem. Nie ogarnąłem tego nowego kompa, wystaczyło odkręcić blaszkę i włożyć tam kartę dźwiękową i od razu mikro działa. To na czerwono to sloty na kartę sieciową oraz dźwiękową. 2 są zajęte przeze mnie, a 1 jest zajęta i jest coś tam podpięte (nie wiem właśnie co) i tam chyba będzie trzeba podpiąć graficzną? Zobaczcie sami.

p210513162201.jpg

csyt2-signa.png

Opublikowano

Mi się zdaje że to karta sieciowa poprzedniego właściciela kompa, ale jak ją wyjmę to komp nie chce odpalić. Kontynuuje pytanie, gdzie podłączyć kartę graficzną jeśli kupie?

csyt2-signa.png

Opublikowano

podaj nazwę płyty głównej to zobaczę gdzie to jest. np. programem CPU-Z zakładka mainboard

graphic.png

Opublikowano

każda karta graficzna na PCI-E- x1 albo PCI wejdzie

każda dźwiękowa na USB czy PCI

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...