Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer

mortes98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, ostatnimi czasy nabrało mnie na niezły pomysł reaktywacji serwera.

Mianowicie były by 4 Królestwa, każde prowadzone przez osobnego władce/króla który by ustawiał rangi, podatki i wojsko które było by złożone z osobnych graczy. Każdy nowy gracz po wejściu na serwer wybierał by królestwo do którego by należał. Każde królestwo miało by przydzielony teren którego nie można by podbić, tam znajdowała by się stolica a władca miał by pełną kontrolę nad tym terem. Do podbijania służyły by osobne tereny które można by było kupić lub podbić. Królestwa mogły by zawierać między sobą sojusze wypowiadać wojny oraz wprowadzać różne globalne stany typu pokój, wojna.

Wszystko opierało by się na tym że to właśnie król wyznacza całe porządki w królestwie. Swoje własne rangi, podatki, wojsko, działki pod zabudowę, tworzenie nowych miast/wsi.

Chciałbym poznać waszą opinię na temat tego pomysłu. Oczekuje waszych dopełnień pomysłu oraz wad w tym co napisałem. Oryginalny temat: http://forum.sforplay.pl/showthread.php?tid=10

Dziękuję i pozdrawiam:)
Opublikowano

Pomysł nawet fajny. Tylko, trochę nie pasuje mi to, że król może tak "wszystko" ^^ Kto by stanowił tak ważne stanowisko ??? :)

Oczywiście, server musiałby się trochę rozkręcić, aby zdobyć to wojsko, mieszczan, podwładnych (x4) + jakieś inne mniejsze wioski do podbicia (gracze) = bardzo duża ilość slotów na serverze, co wiąże się z bardzo dobrym komputerem :D

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

No tak, komputer to podstawa:) Co do zaludnienia to każde królestwo samo zdobywało by graczy, pisało prezentacje na forach i takie tam:) A kto na króla?:D Myślę że admini lub zaufani gracze którzy złożą podanie na forum:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...