Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Umiejętności a efekty dodatkowe?

Khav

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

Niedawno rozpocząłem zabawę z DCU. Mam pytanie. W opisach umiejętności są wpisane "dodatkowe efekty:. Kiedy one się uaktywniają? O ile rozumiem jak w opisie dodatkowego efektu jest wzmianka co musi być spełnione, to w niektórych opisach tego nie ma.

Sam grę zacząłem z mocą ICE. I pierwszy skill

A – (Cold Snap) Drastycznie zmniejsza temperaturę twojego ciała
i atakuje pobliskich wrogów.
Dodatkowy efekt: Aktywuje Zamrożenie Ciała,
które zwiększa podstawowy współczynnik Obrony. Zaatakowani przeciwnicy mogą
zostać naznaczeni Efektem Zamrożenia.

Czasem widzę jak moja postać dostaje "kolce". Rozumiem że wtedy aktywuje się to zamrożenie ciała. Ale nigdzie nie mam opisane co muszę spełnić aby to zostało aktywowane. A może jakimś przyciskiem to aktywuję??

A jak już jesteśmy przy ICE... mógłby ktoś obeznany, w skrócie opisać jak dobrze tankować opierając się na ICE? Grałem w różne MMO, zazwyczaj tankami, ale tutaj tankowanie troszkę się różni od innych pozycji.

Dzięki z góry za pomoc.

Opublikowano

1 raz skill, 2 raz skill i już powinna Ci się pokazać para a za 3 razem już się zamieniasz w lodowego człowieka. Tankujesz przyciągając do siebie przeciwników np. umiejętnością "Storm" i aktywujesz ich aby Cię atakowali, pomocne też jest lasso z iconic powers. Przyciągasz, aktywujesz, włączasz ochronę i aktywujesz i znowu włączasz ochronę i aktywujesz i tak w kółko, jak uciekną to przyciągasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...