Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Alchemik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z alchemikami. Kiedy przeciagam rude na alchemika pojawia mi sie tekst i to okno ale nie moge w nie włożyć rudy. Myślałem ze to można zrobić tak samo jak z cube czyli zielarstwem ale mi to nie działa. Musi byc inny plik odpowiedzialny za to.

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie masz po prostu dodanego tego w cube.txt. Cube.txt znajduje się w katalogu germany (lub poland zależy jakie masz sf). Musisz tam dopisać np.

section --- Zostaw
npc 20018 --- ID NPC
item 50723 --- Item z którego ma się tworzyć przedmiot
reward 50803 100 --- Przedmiot, który mamy dostać ze zmiany
percent 100 --- Szansa na pomyślne uzyskanie przedmiotu
end --- Koniec
Powodzenia :)

tumblrmg54dr4jlx1qfspoc.jpg

Opublikowano

Przecież napisałem że zrobiłem to tak jak zielarstwo w cube i mi to nie dziala...

Opublikowano

No to szybciej by było questem to zrobić i łatwiej zamiast tracić czas i bawić się w szukanie czegoś takiego, a co do cube.txt to powinno działać.

Jeżeli nie działa to coś musiałeś zrobić źle :P

Pamiętaj, że zmiany, które dopisujesz do cube.txt będą działały dopiero po restarcie serwera.

tumblrmg54dr4jlx1qfspoc.jpg

Opublikowano

jesli dobrze ustawisz w cube powinno dzialac, sprawdzalem i jak ustawie np 100 rudy i kd to dziala, upewnij sie ze masz dobrze ustawone.

sygna1.png

Opublikowano

Dobrze dodałem w cube ale wydaje mi się że to może byc wina npc, więc spróbuje jeszcze raz i dam edit czy działa.

Opublikowano

To nie wina npc cube już mi działa i alchemicy tez mi działaja nwet bez cube. Poprostu wczesniej myslalem ze cos jest nie tak bo nie mialem kamienia duszy w eq. Tylko teraz sprawa jest taka. Ktory plik odpowiada za tych alchemikow bo kiedy nakładam na niego surowiec wszytko pisze: szansa na ulepszenie itp. z tym ze mam tam bład ortograficzny i chce to poprawic ale nie wiem ktory plik odpowiada za to.

Edit: Znalazłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...