Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymyśl fabułę do COD 10 !

Zaid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2ObO8.png

WITAM
Od dłuższego czasu nie widzieliście konkursu z naszej strony. Należy do zmienić!
Przygotowaliśmy dla Was dość niecodzienny, aczkolwiek, subiektywnie mówiąc, ciekawy ^^.

Zapewne wiecie, już niedługo wychodzi dziesiąta z kolei część serii Call of Duty.
Jeżeli jeszcze nikt nie słyszał plotek - jej nazwa to Call of Duty: Ghosts.
Wyciekły już pewne informacje, więc Activision jak najszybciej chciało je zagłuszyć dość niecodziennym zwiastunem:

http://www.callofduty.com/ghosts/masks

Domyślacie się już z czym będzie się wiązał konkurs. Waszym zadaniem będzie napisanie fabuły dla najnowszej części.

ZASADY:

• Konkurs odbywa się od 19.05 do 31.05 . Po czasie prac nie przyjmujemy.
  • Każdy przejaw plagiatu będzie karany (tu kara)*.
  • Przedstawienie dowolne - ma zawierać treść (tekst/narracja w filmiku/obrazki z tekstem)
  • Praca jedna na osobę.
  • Aby uniknąć bezsensownych wpisów, oznaczmy minimum zdań: 5.
  • Stosujemy się do zarówno Globalnego i Lokalnego Regulaminu forum.
  • Jeżeli liczba partycypantów nie przekroczy 8, konkurs będzie odwołany.
  • Brak możliwości przekazywania nagród.
  • W tym temacie wstawiamy tylko swoje dzieła, tutaj można się wypowiadać.

*
Plagiat będzie rozumiany przez bezczelną kopię/pozmienianie słów. Można
bazować na filmach/książkach, lecz liczy się inwencja twórcza.

JURY:
- Zaid
- Kaje11
-Marselo

OCENA:

Prace
będą oceniane pod wieloma aspektami - począwszy od zgodności pracy z
tematem, poprawności merytorycznej, spójności, kończąc na estetyce
.Może
brzmi to strasznie, prawie jak kryterium oceniania z prac pisemnych,
ale proszę się nie bać. Nie mówię, żeby traktować to jako zabawę, ale
podejść do tego z dystansem i spróbować. Zapewniam, że będziecie potem
żałować mając lepszy pomysł, którego nie przelaliście na komputer!

NAGRODY:
1. Miejsce: Gold Member
2. Miejsce: -15% ostrzeżeń (jeżeli jakieś masz)
3. Miejsce: -10% ostrzeżeń (jeżeli jakieś masz)

Opublikowano

30 lipiec 1953 USA - Washington

Tego dnia dla USA wydarzyło się coś strasznego. Rosyjscy żołnierze zaatakowali. Była to ostra walka. W armii USA zginęło 60 tysięcy osób w tym cywile. Wojska Chińskie i Francuskie wspomogły USA lecz połowa poległa .

Zniszczyli całą stolicę tego kraju. Żołnierze USA przenieśli się do francuzów. została tylko armia złożona z 2 tysięcy osób. Kapitan walczył dzielnie lecz poległ. Jego ostatnie słowa to "Niech Taylor zostanie kapitanem" Tak się stało.Połowa Rosyjskich żołnierzy została zabita. Armia kapitana Taylora przeniosła się na wschód. Gdy rosyjskie wojska odjeżdżały wojsko USA zrobiło zamach na żołnierzy rosyjskich. Rosja została w USA i planuje 2 raz zaatakować. Misja armii to odnaleźć bazę Rosji a następnie ich zabić.

1367750039-U864681.jpg

card.png

Opublikowano

12 Marca - 1932 USA - Washington

Dzisiejszego dnia zmieniło się życie całego świata. Niemcy, Rosja zaatakowali. USA próbowało się bronić, lecz na marne. Nic nie powstrzymało tych dwóch krajów. Większość żołnierzy Amerykańskich poległa, zostałeś Ty i nie liczni, Rosjanie planują atak, który Ty musisz zatrzymać, by móc dalej żyć i ocalić resztę świata, nie wiesz kiedy to nastąpi, i jak ten atak ma wyglądać, ale to właśnie Ty masz ich powstrzymać, czy jesteś na to gotowy ? Przekonamy się ! Twój cel to ocalić ludzkość przed zagładą.

647041416238306889721.png

Opublikowano

16 Luty 1948-USA Alaska

To była jedna z najzimniejszych nocy na wybrzeżu.Wszyscy Amerykańscy żołnierze grzali się przy małym promieniu świecy.Nagle rozległ się huk.Do brzegu przybił statek armii Rosyjskiej.Do bunkru wpadło 350 żołnierzy.Większość zginęła,lecz Ty i twój przyjaciel Ben daliście rade uciec tyłem.Zdążyliście uciec,lecz wrogowie się zorientowali że was nie ma.Teraz was namierzyli,i podążają za wami.Znajdźcie przyjaciół i razem z nimi zniszczcie wrogie oddziały!

Opublikowano

Nie znalazłem tematu do ewentualnych pytań. Chciałbym się dowiedzieć czy opis fabuły ma być mocno szczegółowy (tak koło 30-40 linijek), czy to ma być taki głównie zarys samej sytuacji ? No chyba, że limitu nie ma wtedy będzie dobrze :P Nawet jeśli jest jakiś temat i to pytanie jest tu zbędne na 90% dam edita z opisem fabuły.

Edit. Nie zauważyłem "W tym temacie wstawiamy tylko swoje dzieła, tutaj można się wypowiadać.", jednak i tak nie zmienia to faktu, że link nie został wstawiony, a ja z edytuje ten post i wstawię swoją prace.

Opublikowano

@up]

Brak górnej granicy , lecz im więcej pracy w to włożysz , tym większa szansa na wygraną :)

Co do pytań do konkursu , możecie śmiało tutaj pisać , nie mamy aż takiego ruchu :)

Opublikowano

Waszyngton - rok 2034

Sytuacja w Korei staje się coraz bardziej niebezpieczna. Wszyscy zdają sobie sprawę że wybuch konfliktu między dwoma mocarstwami jest nieunikniony. W końcu rząd USA podejmuje decyzję, z przeciwnikiem trzeba się rozprawić ostatecznie. Zmobilizowane zostają wszystkie oddziały, w kraju pozostają tylko nieliczni rekruci, w tym Ty.

Jesteś w trakcie szkolenia w jednej z najzimniejszych krain na świecie - Alasce. Pewnej nocy do brzegu przybija nieoznakowany okręt, jako jeden z nielicznych wojskowych masz obowiązek sprawdzić kim są przybysze. Niestety jest to pułapka, w jednej chwili tracisz prawie wszystkich towarzyszy broni. Jedynie cudem Tobie i Twojemu najlepszemu przyjacielowi udaje się uniknąć rzezi. Gdy ledwo żywi zgubiliście pościg zdajecie sobie sprawę z powagi sytuacji. Musicie jak najszybciej dotrzeć do Waszyngtonu i poinformować przełożonych o zaistniałej sytuacji.

Pomimo wielu zasadzek przygotowanych przez Koreańczyków w końcu docieracie do stolicy. Jednak widok jaki tam widzicie wcale Was nie pociesza. Całe miasto jest zniszczone, od ocalałych dowiadujecie się że najeźdźcy którzy przybyli z Alaski zniszczyli kilka największych miast jakąś nieznaną dotąd bronią. Ci którzy ocaleli informują Was też że ofensywa wojsk Amerykańskich nie powiodła się. Zdajecie sobie sprawę że teraz jedynymi ludźmi którzy mogą powstrzymać Wielki Pochód wojsk Koreańskich jesteście Wy. Zbieracie najlepszych ludzi i wyruszacie na terytorium wroga aby znaleźć i zlikwidować 3 najważniejsze osoby w państwie przeciwnika: wynalazcę nowej broni, głównego generała, i w końcu głowę państwa przeciwnika. Misja wydaje się samobójcza, ale wiecie że podjęcie ryzyka w tej sytuacji jest niezbędne. Wasza grupa nie przez przypadek zostaje nazwana ,,Ghost" - niczym duchy przenikacie na terytorium wroga i siejecie tam strach i śmierć. Teraz nadchodzi czas by rozpocząć polowanie...

Po kilku ciężkich miesiącach w końcu udaje Wam się odnaleźć ostatni cel - Najwyższego Generała Armii Koreii Północnej. Jednak tym razem nie wszystko idzie po waszej myśli. Generał cudem unika kul Waszych snajperów. Razem z twoim przyjacielem natychmiast ruszacie w pogoń. W końcu udaje wam się zatrzymać konwój i w krwawej walce zabić większość przeciwników. Twój kolega zginął podczas ostatniego szturmu, ty ledwo żywy widzisz jak cel Twojej kampanii próbuje uciec. Resztkami sił wyciągasz broń i kilkoma strzałami wysadzasz ciężarówkę stojącą obok generała. Takiej eksplozji nikt nie mógł przeżyć, przynajmniej tak Ci się wydaje... (Kontynuacja do CoD 11)

PS: Zmieniłem praktycznie zupełnie, tamten był słaby jak dla mnie ;)

Gold Member | Blue Member | exMentor

Tuty:

http://www.mpcforum.pl/topic/730246-hackd3d-aimbotchamsasus/

http://www.mpcforum.pl/topic/636147-hack-vindictus-hack-ohkgod-mode-i-inne/

http://www.mpcforum.pl/topic/894644-minitut-first-blood/

http://www.mpcforum.pl/topic/974899-tut-rengar-top-w-s3/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/975370-tut-blue-kha/

http://www.mpcforum.pl/topic/976598-tut-aatrox-the-darkin-blade/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/977439-tut-elise-quenn-of-the-jungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/978037-tut-vi-niszczycielka-z-plitover/

http://www.mpcforum.pl/topic/978821-tut-diana-midjungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/980830-tut-akali-wycarruj-sobie-mecz/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/981805-tut-jarvan-iv-wzor-dla-junglerow/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/1001036-tut-lissandra-the-ice-witch/

Opublikowano

20 Maja 2063 roku.

Na Ziemię spada wielka klęska, obcy atakują naszą planetę. Planują przejąć nasz ukochany dom. Osiedlili się w Afryce, gdzie mogą swobodnie żyć ze względu na to, że potrzebują do tego wysokiej temperatury, gdyż pochodzą z Marsa, gdzie temperatury są bardzo wysokie, lecz mogą przebywać w każdym rejonie Ziemi. Posiadają nie zwykle zaawansowaną technologię, masę nowych pojazdów, broni oraz wyposażenia. Cały świat stoi w ogniu. Wszyscy prezydenci jednogłośnie ogłosili stan wojenny oraz sprzymierzyli się ze sobą w celu pokonania najeźdźcy i ocenia Ziemi. Wcielasz się w żołnierza, który wraz z trzema najlepszymi ludźmi wyrusza w celu zniszczenia głównej bazy obcych. Każda osoba w Twoim zespole odgrywa niewiarygodnie ważną rolę, nie możecie nikogo stracić! Wraz z najlepszym medykiem, technikiem oraz zwiadowcą wyruszacie walczyć na życie i śmierć. Każda twoja decyzja jest bardzo ważna i może doprowadzić do klęski...

p.s wiem, że słabe ale trudno :D Nie wiem czy mogę was wyprzedzić o 130 lat ale nic nie pisało o datach ani w temacie ani w trailerze xD

Opublikowano

31 stycznia 2039 roku

Chiny, Korea północna i Rosja postanowili wypowiedzieć wojnę reszcie światu. Na pierwszy ogień Rosja atakuje Polskę lecz nie udaje się skutecznie wybić polskiego narodu, gdyż Niemcy wysyłają wojska aby pomóc polakom. USA wysyła wsparcie lotnicze aby pomóc ewakuować ludzi z Korei południowej, ponieważ Korea Północna publicznie obwieściła całemu światu, że zamierzają użyć całej swojej broni by zlikwidować Koreę Południową z mapy świata. Chiny natomiast przyglądają się i czekają na odpowiedni moment żeby dobić Stany zjednoczone. Sprawa staje się bardziej skomplikowana gdy kolejno państwa Czechy, Portugalia i Białoruś zostają zaatakowane bombą atomową o odpowiedniej sile by wysadzić całość tych państw. USA postanowiło zmodyfikować laboratoryjnie swojego najlepszego agenta Bordena, który ma za zadanie zlikwidować wszystkie głowy tych państw oraz najważniejszych generałów. Stany zjednoczone mają zamiar obsadzić swoich polityków i zawładnąć nad światem, niestety jeśli ta misja się uda między innymi Europa może zyskać kolejnego wroga.

xxxxxxx

Opublikowano

21 Kwietnia 2032.r - Turcja, Ankara

Grupka nadal żywych elitarnych żołnierzy, wyspecjalizowanego oddziału Pułk. Putijewa przemierza Ankare, stolice Turcji w poszukiwaniu lekarza Admiena - Al - Hasaja, arabskiego cenionego starca mieszkającego w środkowej Ankarze. Czemu grupka elitarnych żołnierzy ? Otóż cała europa została zainfekowana groźnym wirusem pozostawionym jeszcze przez wybuch laboratorium w Austrii w 2030 roku. Na wskutek wirusa, który mogą posiąść tylko ludzie, zamieniają się oni w krwiożerce (tzw) Zombiee. Naszym celem jest przedarcie się do Centrum Ankary które zamieszkuje lekarz Admien. W celu pozyskania przepisu na antidotum tak zwanej ,,Wody Ocalenia'', będziemy musieli sprostać wielu trudnym zadaniom i zleceniom. Po drodze decydujemy o losach zainfekowanych wirusem, ponieważ to też ludzie i później będzie można ich wyleczyć. Jak potoczą się dalsze losy naszych żołnierzy? Czy uda im się dotrzeć do Admiena ? Sprostają temu wyzwaniu ? Tego dowiecie się grając w tę grę !

1375193663-U933511.png

Opublikowano

Rok 2013

Sytuacja między Koreą Północną a resztą świata staję się coraz bardziej napięta. Negocjacje nie skutkują, Stany Zjednoczone wysyłają oddział specjalny który ma za zadanie zniszczyć broń atomową posiadaną przez Kore. Jesteś dowódcą tego oddziału, od tej misji zależą losy świata, wojna atomowa może doprowadzić do całkowitego zniszczenia świata. Nagle w twoim oddziale wybucha bunt, nie zostajesz zabity lecz oddział pożuca cię w środku kraju pogrążonego biedą i wojną. Musisz dotrzeć do morza żółtego gdzie czekają marines, gdzie z ich pomocą wykonasz swoją misje.

1367510305-U336505.jpg

1378077147-U477327.png

Opublikowano

2s00ps6.jpg

22 Styczeń 1989r.

2hd1hxi.jpg

22 Stycznia 1989r. Wojska Argentyny Zaatakowały Amerykę,

Doprowadzając Do Upadku Tego Państwa.

Ich Kolejnym Celem Jest Europa,

W Europie Tylko Jedna Osoba Znała Położenie Kryjówki Przywódcy Wroga!

Był To Kapitan Moozes,

Baza Lotnicza Argentyny, Zabiła Go, Strzelając Z Helikoptera M4A1

Ich Celem Jest Podbić Egipt,

W Piramidzie Cheopsa, Znajduję Się Jedyna Na Świecie

Bomba Atomowa

Mają Zamiar Rozwalić Nią Najsilniejsze I Zagrażające Im Wojska Światowe,

Sierżant Mooskow, Ty Oraz Twoja Drużyna Macie Za Zadanie Zniszczyć

Wszystkie Bazy Danych Wojskowych Argentyny,

Będzie To Nie Lada Wyzwanie...

Głowna Baza Danych Znajduje Się W Stolicy,

Całą Stolicę Strzeże Nieziemska Ilość Wojska Argentyny,

Helikoptery, RPG, Szturmowcy I Wiele Więcej...

Oprócz Tego Twoimi Celami Będzie,

Uratowanie Kilku Przywódców Najsilniejszych Państw,

Aby Pomogli Europie W Odparciu Ataków Argentyny

Twoim Głównym Wrogiem I Przywódcą Wroga Będzie

50o7l1.png

Iwan Kalasnihov

Na Twojej Drodze Stanie Wiele Niebezpieczeństw, Więc Uważaj...

Wykonaj Zadania, I Stań Oko w Oko z Iwanem Kalasnihow'em!

Zniszcz Bazy Danych A Szczególnie Bazę Danych W STOLICY

I Co Najlepsze!

Na Sam Koniec Czeka Cię Bardzo Trudne Zadanie!

Będziesz Musiał Uciekać Helikopterem Do Czarnobyla!

No Oczywiście Bez Szwanku

Nie daj Się ZABIĆ!

COPYRIGHT © 2013 Art ALL RIGHTS RESERVED

@edit - Trochę Zmieniłem Tekst ;)

20uy6hw.png

Opublikowano

19 Styczeń 2013 roku , Alaska.

19 Styczeń 2013 roku , wojska Rosji wkroczyły na teren Ameryki Północnej , postanowili zająć tereny Alaski. Dowódcą sił zbrojnych Rosji był Rosyjski działacz wojenny Aleksander Chorążny , zaatakował to miejsce miedzy innymi temu aby dotrzeć do wielkich złóż ropy naftowej która przyniosła by mu wielkie kilkuset milionowe zyski. Wkroczył na ten teren razem z swoimi żołnierzami , miał też ze sobą kilkanaście czołgów , wozy pancerne oraz kilka helikopterów. Jego żołnierze posiadali najnowsze bronie typu AK47 oraz M4 mieli także wiele granatów wybuchowych , w drodze była także rakieta oraz bomba atomowa. Na Alasce zaatakowali wszystkich mieszkańców i wyrzucili ich z swoich domów , przejeli wszystkie gospodarstwa oraz miejsca pracy w tym także ''Irish Exximer'' miejsce w którym dziennie wydobywa się wielkie ilości tego surowca. Wzięli tam ok. 4000 zakładników których zmuszali do ciężkiej pracy i byli także strasznie surowo traktowani. Kilka godzin później dowiedział się o tym dowódca sił zbrojnych w Ameryce oraz człowiek który stoi na czele tego państwa Barack Obama , nie zważając na nic wysłał w to miejsce kilka tysięcy żołnierzy , poprosił także o pomoc takie kraje jak Dania oraz Norwegia o pomoc , oni jej nie odrzucili i także przyłączyli się do tej walki. Był 23 styczeń walka trwa nadal , siły Rosyjskie mają lekką przewagę nad Ameryką , Danią oraz Norwegią. Po kilku godzinach okazało się że Rosjanom zaczyna brakować amunicji i że leci kilka helikopterów z bazookami , oraz amunicją , lecz gdy na Amerykańskim radarze pojawił się ten helikopter , dowódca Amerykanów wydał rozkaz aby zestrzelić obiekt wroga. Ameryka prosi o twoją pomoc , ponieważ tylko ty możesz ich uratować przed utratą tych złóż już teraz zakup COD'a 10 i graj razem z wieloma milionami graczy na całym świecie.

By. Gamus

Zakaz kopiowania.

Prace piszemy samodzielnie , odrzucam.

u6pv.jpg

Opublikowano

31 grudnia 2025 New York USA.

Z zapisków Kapitana Black'a.

Wszystko było pięknie wszyscy się bawili nie przewidzieliśmy jednego.. Byli wszędzie nie mogliśmy ich powstrzymać.. Zaszli nas z każdej strony.. Road zginął ja też prawię z nim odszedłem.. Musiałem uciekać.. Widziałem jak ci wszyscy cywile umierali.. Czułem się jak ostatni bezużyteczny śmieć.. Uciekłem wsiadłem w jakiś samochód odjechałem.. Zostawiłem to wszystko po prostu Spier*******!.. Uciekłem do.. Tam znalazłem broń i jakieś pożywienie.. Byli tam również inni żołnierze.. Razem postanowiliśmy.. To skończyć.

Sylwester 2025 cały New York się bawił równo o godzinie 24:00 Time Square zostało zajęte przez Afganistanów którzy planują przejąć Stany zjednoczone potem Europe i tak dalej. Przez rok udało im się przejąć jedynie New York oraz Washington.

Ty jako żołnierz USA stajesz się elitarnym snajperem, Nie widzialną maszyną do zabijania która przenika przez różne strefy miasta. Do wyboru masz najnowsze Karabiny Snajperskie. Lecz akcja nie kończy się tutaj ! W grze prowadzi prowadzi się losy 3 dowódców oddziałów specjalnych. Raz na morzu, Raz w środku miasta w którym czai się cała masa wrogów, Raz w Afganistanie.

W ostatniej misji jedne co musisz zrobić to zabić Muhameda stojącego za licznymi zleceniami zabójstw. Nie będzie to jednak łatwe..

Syn%20Fakera_eune_412_2_text.png

Szukasz supporta ? Pisz pw ;]

Opublikowano

'Rally for life'

Ouargla, Algeria

16 lipca 2034

Szeregowy Terry

24. Oddział SAS

Jest strasznie gorąco... Nie mamy zaopatrzenia i potrzebnego sprzętu do przeprowadzenia kolejnej akcji. Musimy przedostać się z Ouargla, aż do Algeru, w którym czeka na nas transport do USA i woda. Jestem tylko ja, Kapitan McCartnie, Szeregowy Scott, dwóch mechaników, trzech strzelców wyborowych i 12 litrów wody. Musimy być bardzo ostrożni. Wszędzie czają się żądzy zemsty mieszkańcy Algerii. Niepotrzebnie zabiliśmy Ich dyktatora. Mogliśmy rozwiązać ten spór dyplomacją. Ale przecież wiadomo, że dyplomacja nie zawsze jest skuteczna. No trudno... Trzeba ponosić konsekwecję swoich czynów. A teraz tyle ode mnie... Idę załadować M4A1 i pokazać, że USA wygrało nie jedną wojnę... Albo dojedziemy żywi do Algeru , albo polegniemy dla USA !

Szeregowy Terry - Amerykański lekarz. Po śmierci żony udał się do wojska w celu zapomnieniu o swojej ukochanej. Jest medykiem w swoim oddziale. Nigdy nie lubi szybko biegać (chyba że dla uratowania życia).

Kapitan McCartnie (Byk) - Amerykański wojskowy. Jego ojciec walczył w Afganistanie jako kapitan. Jego dziadek walczył w Japonii podczas II Wojny Światowej jako kapitan. Pochodzi z wojskowej rodziny. Dołączył do wojska z powodu rodzinnej tradycji. Mówią na niego byk, ponieważ potrafi swoim masywnym ciałem zabić człowieka nie używając broni ani rąk. o.O

Szeregowy Scott - Angielski kucharz. Dołączył do amerykańskiego wojska w celu pochwalenia się swoim talentem kulinarnym (na razie bez rewelacji). Przy sobie nosi zawsze pieprz, sól i chochelkę Asie.

7510260_4_1.png
Opublikowano
14 czerwca 2013 roku.

W Australii wybuchła wielka epidemia. Ludność zaczęła mutować i stawała się agresywna. Powołano specjalne służby, które miały dociec czego wynikiem jest ta epidemia.

Odziały SSR (Specjalnych służb rządowych) zostały rozproszone w różnych częściach Australii. Rząd był bezradny, nie wiedział czy dobrze postępuje wysyłając swoich żołnierzy

do skażonej strefy.

Wkrótce skutki zarazy można było dostrzec na obrzeżach Rosji. Rosja zarządziła kwarantanne.

W Australii ludzie popadali w szał, niszczyli wszystko i atakowali siebie nawzajem. Żołnierze SSR wrócili do bazy po dwóch dniach pobytu w Autralii.

Z dnia na dzień sytuacja pogarszała się. Żołnierze SSR odczuwali skutki wirusa. Zaczęli stawać się agresywni, ich skóra była gorąca, wręcz wrząca. Ich mutacja trwała dłużej niż ludzi, żyjących w Australii, ponieważ nie przebywali stale w skażonej strefie.

Amerykańscy naukowcy odkryli, że wirus można zniszczyć jedynie poprzez rozszczepienie jąder pierwiastków ciężkich w miejscu o największym skażeniu.

Sytuacja stawała się krytyczna. Wirus dotarł do Europy. Naukowcy polecili, aby ludzie zażywali proste leki przeciwbólowe, które miały opóźniać rozwój wirusa kilkakrotnie.

Minęło kilka dni zanim wirus ogarnął cały glob. Ludzie począwszy od Australii, zaczęli pożerać siebie nawzajem. Wielu z nich łączyło się w grupy i polowało na samotników. Okazało się, że istnieją ludzie odporni na wirus.

Wcielasz się w postać świeżo-wytrenowanego marine. Twoim celem jest znalezienie informacji na temat wirusa, odszukaniu odpornych na wirus i złączeniu sił w celu zwalczenia wirusa.

Uczeń
Opublikowano

12 maj 2019 rok - Waszyngton

Dzień matki, to własnie w ten dzień została zamordowana matka najwiekszego terrorysty i władcy panśtwa z największą armią, którego imienia nikt nie zna. W ten dzień wysłał 20 desantów z 30 bombami atomowymi na pokładzie. Wysłał w każdy zalążek świata. Cały świat na tym ucierpiał, a terrorysta ten zawładnął całym światem. Jednak przecistawiła mu się jedna dywizja amerykańska. Nazywa się ona Ghost. Mają wpleść się w gwardię ochronną tego terrorysty. Ale to się nie powiodło. Złapani i ogłuszeni zostali wywiezieni do lasu tropikalnego w Ameryce Południowej. Mają się stamtąd wydostać, jednak władca świata wszystko zaplanował. Porozstawiał swoich ludzi w lesie, a odziałowi Ghost zostawił broń, którą używali wcześniej. Ich misja to wydostać się z Ameryki Południowej i zabić terrorystę, który ich tutaj wysłał. A wszystko jest zaplanowane jak w szachach.

2zs64qb.png

Opublikowano

Jest rok 2056. Po 3 wojnie światowej wszelkie badania nad bronią jądrową i atomową zostały permanentnie zakazane. Cały świat ogarnął spokój. Rok 2058. Z nieba spadły kapsuły niewiadomego pochodzenia. Ludzkość dotychczas skolonizowała jedynie księżyc. Całe miasta zostały pozbawione prądu. Żyzne kraje nawiedzają susze a na pustyni spada niekończąca się ulewa. Rząd światowej organizacji kształtowania pogody jest bezradny. Po przebadaniu kilku kapsuł, okazuje się , że ich jedynym ładunkiem były urządzenia z wyglądu przypominające komputery. Przy próbie dostania się do środka urządzenia, naukowcy zostają znicowani (Wywróceni na lewą stronę, tzn. wszystkie narządy znalazły się nagle na zewnątrz.). Ludzie ci przeżyli. Najczęściej po paru godzinach nieustannego bólu i dysfunkcji organicznej, popadali w szaleństwo. Jednakże po paru miesiącach i to ucichło. Na świecie zaczęło brakować żywności, poszczególne państwa zaczynały ogłaszać swoją niezależność. W 2059 roku powstały pierwsze zalążki armii państwowych, głównie w europie. 2066r. Europa pogrążyła się w wojnie, amerykanie powołują jednostkę "Ghost" do walki z europejskimi watażkami. Rok później podczas najcięższych walk na pograniczu Federacji Niemiec i Unii Zjednoczonych Narodów Polskich, w Śląsku lądują statki z kosmosu. Wysiadają z nich ciężko zbrojne oddziały nazistów przybyłych z Marsa. Szybko podporządkowują sobie resztę europy, dzięki uzbrojeniu które wyprzedza bronie europejskie o całe lata. W ekspansji na Azję próbuje przeszkodzić im oddział "Ghost". Gracz jest młodym Ślązakiem, który po stracie obojga rodziców przyłączył się do "Ghost"-a i oczywiście jak wszyscy umie mówić po angielsku. Początkowo oddział "Ghost", ma za zadanie zniszczenie wszystkich urządzenie do sterowania pogodą. Naziści na sztab generalny upatrzyli sobie Sztokholm. Tam też przetrzymują urządzenia. Po zniszczeniu urządzeń, spektakularna ucieczka, wybuchający budynek itp. Potem nasz ukochany oddział rusza na południe. Dokładniej to na teren dzisiejszego Izraela. Naziści chcą wysadzić odbudowaną święto świątynie Żydów i eksterminować cały kraj. Tradycyjny schemat, wbijamy rozwalamy Obersturmführer-a i niszczymy zbiorniki z gazem zanim dopłyną do wybrzeża. Po uratowaniu żydów pora na muzułmanów. Rozbrajamy ładunki wybuchowe w Mecce i ruszamy w głąb Syberii gdzie ostatnie oddziały komunistów bronią się dramatycznie.Tu mamy wielce zajmującą misję w której decydujemy czy najpierw zabijamy nazistów a potem komunistów czy tylko nazistów.Po wybraniu drugiej opcji komuniści wsadzają nas w pociąg i wysyłają do obozu pracy jako "Imperialistyczne wojska dążące do pozbawienia nas wolności.". Podczas transportu pociąg zostaje porwany przez nazistów, wiele ludzi zginęło, a pozostali więźniowie wcieleni do armii IV Rzeszy. Po powrocie na front wschodni, nasz oddział ubija pilnujących więźniów nazistów i ucieka z ich bronią (Mundury im niepotrzebne oczywiście.), nasza postać decyduje się zakończyć te szaleństwo i ponownie jedzie razem z resztkami oddziału do Sztokholmu. Wkurwieni wlatują do sztabu cichaczem zdejmują straże, i ruszają w kierunku sali obrad. Tam bronią się "doborowe oddziały SS" (To cytat z Cod 5 bodajże :) Jakby kiedykolwiek SS miało doborowe oddziały...), oczywiście wybijamy wszystkich i ruszamy na generałów. Ci wykazują się pomyślunkiem i trzymają w sali obrad Gatlinga. Wywiązuje się walka i zabijamy sztab nazistów, potem Führer-a który okazuje się eksperymentalnym nadczłowiekiem. Po wszystkim wracacie do USA jako bohaterowie, dostajecie nagrody. Na koniec filmik który wskazuje na to, że wyjdzie też CoD 11. W filmiku widać lądujące statki z sierpem i młotem na burtach. KONIEC.

PS; Ślązak zostaje dowódcą oddziału i otrzymuje rangę kapitan.

PPS: W razie wyboru zabicia komunistów, nasz oddział zostaje otoczony przez posiłki nazistów i wzięty do niewoli. Przeskakujemy do tego samego miejsca jak gdybyśmy ich nie zabili.

//Dodany PPS

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano
Rok 2030

Nadchodzi kolejna wojna. W Europie panuje chaos, rządy oraz wojsko traci kontrole a państwa wschodu zagrażają jak nigdy. Nie można znaleźć bezpiecznego miejsca, wszędzie szerzy się terror oraz zło. Ceny żywności oraz paliw są tak wysokie, że pozwolić tylko niewielu.

Oddział Duchów, który własnie powrócił z misji z Europy dostał nowe zadanie - wyeliminowanie jednego z rosyjskich generałów, znajdującego się w Moskwie. Po dotarciu na miejsce, okazuje się że oddział został zdradzony a Rosjanie zaczęli szturmować budynek.Z 4 osobowego oddziału przetrwał tylko jeden z żołnierzy a patrole przeczesują okolice...

A w samych stanach Lucas Shadow został uznany za zmarłego...

...i kto tutaj jest teraz duchem?
461151420292002410470.png
Opublikowano

32 grudzień 2054 rok - Wielka Brytania, London

Niemiecka oraz chińska potęga upadła, Rosja z pomocą Stanów Zjednoczonych przejmuje świat. Nanoboty produkowane na wielką skalę, dla świata nie ma ratunku. Kończy się ludzkość, a jedynym ratunkiem są rewolucjoniści, którzy znajdują się w środku Stanów Zjednoczonych. Są oni ostatnią deską ratunku dla świata, jeżeli nie oni powstrzymają nanoboty, to ludzkość wyginie, gdyż każdy robot ma swój osobny mózg, niestety twórcy tego nie widzą i doprowadzą do ostatnich lat życia. Londyn to obecnie 1/2 Anglii, gdzie znajduje się główna siedziba rewolucjonistów z Jacobem Ferrem na czele. Nie mają może oni nanobotów, ale posiadają ogromny arsenał broni i pancerzy, które są w stanie zniszczyć okrutne mechy. Niestety zawsze znajdą się zdrajcy, czy Rewolucjoniści zdołają zniszczyć potęgę Zjednoczonych Państw Rosji oraz USA, jedynie Bóg o tym może przesądzić i wiara, wiara w zwycięstwo.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

29.01.2014r. to była nasza ostatnia spokojna noc , było zimno i padał śnieg. O godzinie 02.15 Armia "Call Of Duty" zanotowano zakłucanie fal radiowych , nikt nie wiedział co może być nagłym zerwaniem fali radiowych w centrum pustkowia w USA , część ludzi została brutalnie zamordowana , 2 część została uwięziona w niewoli przez rosje i niemieckie oddziały wojskowe. O godzinie 04:23 nad ranem rosja wraz z niemieckimi oddziałami ponownie zaatakowała na USA , Armia "Cod" (W Skrócie) usłyszała przez radia że planują atak , Cod postanowił zostawić płapke aby zdobyć broń , żywność oraz pojazdy. Wybiła godzina 7.34 Cod był przygotowany na oddanie swojego życia by ratować swą ojczyznę, Minuta po minucie wybijała ,Nic nie było widać w obrębie 500m, Snajperzy zostali porozstawiani na wieżowcach , Elita poszła na zwiady. To był nie zapomniany dzień. Armia Cod która się schroniła miała pewność że nikt się nie zjawi ale nie odpuszczali , o godzinie 9.49 , w dokach pojawiły się nowe statki przeciwników , Armia cod nic nie wiedziała na ten temat , Ponad 167 osób została zestrzelona , tylko 5 osób zdołało się schronić...

sygnaturanem3sis.png

Opublikowano

22 Styczeń 2017

Dzień po zabiciu Makarova w dubajskim hotelu, Price oraz martwy już Soap zostali nagrodzeni wojskową najwyższą nagrodą przyznaną przez prezydenta USA. Wszystkie sprawy Jurija zostały umorzone, oddalił się od Task141 i poszedł żyć własnym życiem...

15-22 Maj 2018

Rosyjskie władze zanotowały rażący i znaczący spadek dochodów z podatków mieszkańców których przybywało w kraju, zaniepokojeni wysłani dziennikarzy którzy stworzyli specjalną ankietę - wynikało z niej, że ekipa wysłana przez amerykańskiego prezydenta miała zniechęcić ludzi do płacenia Borysowi Ivanowi za to, że mogą w tym kraju być i cokolwiek robić. Wściekły i rządny zemsty prezydent powołał jednostkę 'President Force' składającą się z najlepszych rosyjskich komandosów i żołnierzy, całość trwała tydzień. Po tym czasie jednostka po kilku przeszkoleniach na temat tego czym będą się zajmować wyruszyła do ameryki, wśród jej członków znajdywali się między innymi Ivan Zachajew, Vladimir Brav, Nikolai Nicievlenkov - pierwszy i drugi z nich to saperzy i strzelcy wyborowi zaś trzeci snajper. Jednostka była sześcioosobowa lecz kolejne trzy osoby nie są nikomu znane, jakby wzięły się z powietrza. Ich pierwszym celem było doszczętne zniszczenie głównego holu budynku senackiego. Jeden saper z walizką pod pretekstem udania się do polityka-przyjaciela podkradł się i przy filarach trzymających budynek podłożył potężny ładunek znany tylko chińczykom i sprzedany za grube pieniądze - c1. Kilka minut po podłożeniu ładunku było po wszystkim, budynek został doszczętnie zniszczony. Na miejsce została wezwana ekipa ratownicza - nie zdołali uratować nikogo, w ciągu kolejnego tygodnia w siedmiu stanach było siedem potężnych wybuchów - bilans ofiar szacowało się na dziesięć tysięcy.

Później...

Prezydent rosyjski jak gdyby nigdy nic - przyznał się tylko do planowania tego i powiedział w ramach żartu, zaś jednostka PresidentForce mu uwierzyła i potraktowała to jako rozkaz. Kontrowersyjne dla każdego - rozpoczęły się wojny domowe w rosji, co nie sprzyjało Borysowi jeszcze bardziej, wkrótce Price oraz Jurij zostali powołani do wytrenowania nowych agentów mogących walczyć. Tymczasem Rosja za pieniądze pozyskała sporo przyjaciół z Europy, przez co dostanie się do niej byłoby trudniejsze niż ktokolwiek kiedykolwiek sobie przypuszczał. Wśród trenowanych jest dwudziestotrzyletni Brandon Carrey - osoba zawsze marząca o zostaniu żołnierzem bądź szpiegiem. Trening był dla niego boleścią - zwłaszcza fizyczną gdyż Price traktował każdego ostro i równo, bez ogródek mówił co jest źle i co trzeba poprawić w zachowaniu. Akademię zakończyło siedem osób, Brandon jako najlepszy z nich został dowódcą grupy. Wśród osób im towarzyszących znaleźli się jeszcze dwojga piloci - Jason oraz Frank i świetny taktyk którego nazywali 'ice' - czemu? Nikt nie wie. Borys zaatakował wszystkich swoich sojuszników i wziął pod niewole najemnicką sporo osób mających walczyć w jego imieniu...

2 Luty 2019 w czasie trwania ogromnych wojen pomiędzy Europą i Azją (gdzie afryka była neutralnie nastawiona).

Sępiąca zima, tego dnia został powołany oficjalnie nowy zespół mający przebić się przez wszystko i dojść do Borysa. Tak zaczęła się ich krwawa walka i przymus spotkania się oko w oko z losem który sami wybrali.

Opublikowano

1369661812-U863104.png

1369661985-U863104.png

Ludzkość upada, ludzie zaczynają w dziwny sposób ginąć.. kompletna pustka. Wojna wciąż trwa. Nie umiemy połączyć sił i stanąć do walki o lepsze jutro. Nie ma już żadnej nadziei. Cały czas słychać strzały ludzie giną, nie ma nadziei. Pojawiają się dziwne statki, ludzie giną w dziwny sposób bez śladu, jakby zapadali się pod ziemie. Jakiś statek wylądował w północnej Ameryce, do tej pory nie zidentyfikowano kto i po co przyleciał na naszą planetę? Niebawem tak czy siak upadnie. Ludzie zaczynają być fałszywi, byle by przeżyć.. Czeka nas tylko zbadanie statków nic innego nie przychodzi nam na myśl. Stań do walki już teraz i zawalcz o dobry byt dla nas i dla siebie!

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

30 lipiec 1953 USA - Washington

Tego dnia dla USA wydarzyło się coś strasznego. Rosyjscy żołnierze zaatakowali. Była to ostra walka. W armii USA zginęło 60 tysięcy osób w tym cywile. Wojska Chińskie i Francuskie wspomogły USA lecz połowa poległa .

Zniszczyli całą stolicę tego kraju. Żołnierze USA przenieśli się do francuzów. została tylko armia złożona z 2 tysięcy osób. Kapitan walczył dzielnie lecz poległ. Jego ostatnie słowa to "Niech Taylor zostanie kapitanem" Tak się stało.Połowa Rosyjskich żołnierzy została zabita. Armia kapitana Taylora przeniosła się na wschód. Gdy rosyjskie wojska odjeżdżały wojsko USA zrobiło zamach na żołnierzy rosyjskich. Rosja została w USA i planuje 2 raz zaatakować. Misja armii to odnaleźć bazę Rosji a następnie ich zabić.

Jak by co praca jest moja ;_;

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Opublikowano

1 wrzesień 2060r.

Na wyspach karaibskich rozwinęła się nowa ludność pochodząca z kosmosu. Ich technologia powaliła

by nie jednego tytana. Na świecie zapanowała anarchia, bunty i mordobicie. Ta nowa ludność rozpowszechnia się jak wirus po świecie. W każdym kraju znajduje się conajmniej jeden obóz powstańców, którzy męczą się by odzyskać wolność. Kilka tysięcy obozów pod dowodzeniem Głównej Centrali znajdującej się w okolicach Meksyku. Największa potęga gospodarcza - Niemcy i Chiny upadły zanim zdążyły zrozumieć, że wrogowie nie są słabi, lecz zbyt potężni na ich nogi. Czas na wojnę, czas na powstanie, CZAS NA ODZYSKANIE WOLNOŚCI!

Krótko by Hiyo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...