Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Konsola Xbox 360 czy PlayStation 3?

wencek99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż od razu mówię, że styczność z konsolą będę miał pierwszy raz i dlatego się pytam jaką konsolę wybrać.

na czym mi zależy?

Zależy mi na Graniu w gry singleplayer jak i multiplayer, zależy mi też na tym aby konsola była wygodna w obsłudze i w ogóle.

Pytania.

1.Czy jeśli przerobię konsole Xbox 360 to będę mógł grać w gry multiplayer na piracie?

2.Czy konsole PS3 da się przerobić?

3. jaka konsola jest mniej awaryjna?

4.Czy za internet (multiplayer) trzeba płacić w Xbox360? jeśli tak to ile?

5.Mógłbym jakoś użyć Pada od Xboxa do playstation 3 i odwrotnie?

6.Jak przerobię Xboxa 360 to na jakiej zasadzie działa piracenie? wchodzę do sklepu i pobieram czy jak?

Od razu przepraszam, że piszę takie pytania ale na prawdę ja nic o konsolach nie wiem. Z góry dziękuję :)

Opublikowano

1. Jeśli podłączysz przerobioną konsolę do internetu zostanie zbanowana przy następnej serii banów (zablokowanie dostępu do sieci). Oczywiście najpierw musiałbyś zakupić subskrybcje xbox gold.

2. Da się tak samo jak xbox

3. Moim zdaniem ps3, słyszałem że w xboxie często siadają napędy, ale zawsze gry można zgrać na dysk (mam xbox'a 2 lata nic nie padło)

4. Internet kosztuje różnie. Jeśli bierzesz przez microsoft to zapłacisz koło 30zł / miesiąc, jednak można kupić na allegro powiedzmy rok za 150zł

5. Pady te nie są kompatybilne nie da rady

6. Gry pobierasz na komputerze, a następnie nagrywasz na płytkę, wkładasz do napędu i działa

Opublikowano

Ja tylko dodam kilka formalności do wypowiedzi kolegi wyżej

1. Kolega wyżej dobrze wyjaśnił

2. Przerobić konsolę się da, niestety choć z drugiej strony to mnie to cieszy ;) nie jest tak łatwo, najprościej jest przerobić te z FW - firmware do 3.55, powyżej FW 3.55 trzeba robić downgrade co nie jest tak prostą sprawą jak może się wydawać na pierwszy rzut oka.

Najczęściej używa się do tego E3 Flasher'a i jeśli chcesz montować go sam musisz się znać na temacie, istnieją też niby softy na najnowszy FW na pendrive ale wgrywanie tego to największe ryzyko bricka konsoli...

3. Pierwsze modele Xboxa360 się mocno przegrzewały i nie ukrywajmy tego padały jak muchy, to samo tyczy się pierwszych konsol PS3 z tym, że pierwsze faty PS3 zaczęły psuć się później. Trzeba po prostu dbać o konsolę a starczy na lata

4. Wyjaśnił kolega wyżej

5. Do PS3 można podłączyć pada od Xboxa360, trzeba kupić adapter XCM Cross Battle Adapter Plus który kosztuje tyle co nowy oryginalny pad, czy pada od PS3 do X'a się da? nie mam pojęcia...

6. Wyjaśnił kolega wyżej

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Xbox jest dużo lepszy od play station. Play station jest cienkie a xbox super. Wygodniejszy pad wiecej gier mozna przerobic wiecej ludzi ma xboxa.

Opublikowano

Xbox jest dużo lepszy od play station. Play station jest cienkie a xbox super. Wygodniejszy pad wiecej gier mozna przerobic wiecej ludzi ma xboxa.

Zalatuje fanboyem.

Akurat liczba obu konsol w Polsce wyrównuje się.

Opublikowano

Co do punktu pierwszego, panowie jak nie wiecie, nie wprowadzajcie kolegi w błąd. Przy przeróbce RGH/JTAG i najnowszym dashu otrzymujesz możliwość gry przez System Link wbudowany w dasha, lub możesz się bawić z xlink kai :) W obu przypadkach będziesz mógł grać z piratami którzy również posiadają RGH. Sam tam gram, np. w Dead Island często gra sporo ludzi ;)

P.S Przy RGH automatycznie blokowany jest dostęp do Xbox Live, co uniemożliwia konsoli łączenie się z microsoftem, tym samym uniemożliwiając otrzymanie bana czy czegokolwiek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...