Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Tekstury i inne

Miksterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm jak ci się coś takiego w grze znów pojawi to spróbuj w ustawieniach zmienić detale/rozdzielczość na chwilę, tak by obraz się "zresetował" ^^

i zobacz temperaturę karty jak ci się pojawi; d

Opublikowano

Zmieniałem już tak + za aktualizowałem sterowniki no i niby YT już działa, nie ma blue screen'ów, ale teraz, gdy włączam LoLa pojawia się '' Nie można wczytać direct3d. '' I rozdzielczość ograniczyła się na 1400x1050, a wcześniej była 1680x1050 i teraz jest to strasznie uciążliwe :/

Opublikowano

Dobra, a jeśli miałbym wymieniać to mógłbym samą kartę czy procka i płytę główną też muszę, bo chyba gdzieś czytałem, że nie wolno tak żeby nówkę wrzucić do starego szitu.

Procesor: Intel® Core2 Duo CPU E8400 3.0GHz

Typ: Intel Pentium III Xeon, 3000 MHz

Ram: 2GB

Płyta główna: Nie wiem jak sprawdzić :<

Opublikowano

Mam EVEREST Home Edition i pisze, że nieznane + No właśnie.. Nie sądziłem, że mi się spieprzy i zostało marne 200 zł, które i tak miałem już na co wydać -,- Nie no może skombinuje od rodziców, ale chciałbym żeby wyszło W MIARĘ dobry sprzęt, ale nie drogo.

Opublikowano

Powtarzam z tym budżetem, że nie jestem w stanie określić swoje 200zł dojdzie dzień dziecka, urodziny i jeszcze może uda mi się jeszcze coś wyciągnąć na to od rodziców..

A tu wszystko: http://screenshooter.net/4879596/tabxkdm

Zastanawiam się nad kartą Sapphire AMD Radeon HD 7770. Co musiałbym zmienić w swoim sprzęcie jeszcze żeby karta dobrze funkcjonowała i nie było problemów. No i wiadome żeby sobie pograć w miarę ;)

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć wyższą wydajność to sprzedawać tą mobo + proca + ram i kup nowy set typu. Pentium G2020 + najtańsza H61 + 4GB DDR3.

BTW. Nie ma takiego zjawiska jak ograniczanie karty przez procesor (żadnej polemiki ze mną na ten temat, wystarczy być obytym w tym temacie)

Opublikowano

Mógłbyś mi złożyć jakiś w miarę sprzęt i za ile ten mój 'szit' mógłby pójść?

A może takie coś?

Procesor: AMD Phenom II Quad-Core 965 BOX Black Edition (350zł)

Karta Graficzna: Sapphire Radeon HD 7770 (450zł)

Płyta: Asus M5A78L-M LE (180zł)

Opublikowano

Oczywiście Phenom byłby wydajniejszy, ale musisz wyłożyć około 300 zł na płytę(ten Asus co podałeś nie ma chłodzonej sekcji) i około 100 zł na chłodzenie.

Przy takim budżecie jaki masz lepiej jest coś złożyć od Intela, ponieważ kupujesz procesor, do tego najtańszą mobo i tani ram, gdyż nie trzeba coolera nie wiadomo jakiego (wystarczy zwykły BOX), ani dobrej MOBO.

Za tego twojego E8400 można wołać około 140-150 zł. Za P5K PRO około 160-170 zł dostaniesz. Jeśli ten HD4800 to HD4850 to może wyrwiesz też około 160 zł(nie wiem jakie chłodzenie ma ta karta, więc daję średnią cenę uzyskaną z 5 wyników)

Jeśli sprzedasz ten twój zestawik możesz myśleć o i5 3350P + B75 + 4GB. Do tego HD7770 i masz w miarę porządny zestaw, który ogarnie medium/high w takiego np. BF3.

Opublikowano

Mam te 200zł, sprzedam rower za około 450zł, kilka gierek z ps3 posprzedaję dostanę też około 100zł no i od rodziców... Z tego co bym sprzedał to 300zł z kompa, więc trochę się uzbiera..

Więc wyślij mi najlepiej linki do tego wszystkiego :)

Bez przesady z ceną, ale chciałbym żeby uciągało mi normalnie na średnich chociaż..

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74552&s=73693&s=60830&s=73259

Takie coś, jeśli za drogo, to można ciąć :

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74691&s=50391&s=72175&s=73693

No i w sumie różnica między tymi zestawami to 2GB RAM mniej w tym drugim, karta graficzna mniej renomowanej firmy, płyta wymiarów mATX.

Opublikowano

uzywki nie chce bo różnie to wychodzić chciałbym ograniczyć do 1200zł ale żeby typowy do gier a tamta z tańszego chyba nie jest taka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...