Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ] CraftOX [DEDYK][MODY][100 SLOTÓW][Nowe rudy i setki nowych itemów...][Napisz jakie byś chciał(a) mody na serwerze!]

Serip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OLbdgAE.png

Znudziły Cię wszystkie serwery bez przyszłości ?
Masz dosyć czystego minecrafta ?
Trafiłeś doskonale. Tutaj dostajesz gwarancję, że nie będziesz się nudzić.
Serwer jest w pełni dedykowany i ma odwzorować w pełni typowy serwer survial z wojnami gildii.
Niemożliwe będzie również używanie Bugów itp. Hackowanie będzie najczęściej karane Banem Permanentnym.
Wszelkie inne nie przestrzeganie regulaminu będzie również karane ale Banem czasowym, kickiem oraz warnem.
Serwer postawiony jest na dedyku, co pozwala cieszyć się grą 24/7. Na początek udostępnimy wam 50 slotów,
lecz gdy będzie trzeba możemy zwiększyć ich ilość, a to wszystko przy 100% komforcie gry i braku jakichkolwiek lagów.
Posiadamy doświadczoną administrację, która zawsze poda Ci pomocną dłoń.
Na serwerze są zablokowane bugi/cheaty tak więc masz pewność, że gra będzie równa.

Dlaczego wartu u nas zagrać?

Ponieważ dajemy możliwość wykreowania świata według ich własnych upodobań.
Serwer jest nowy, więc masz szanse zapisać się w jego historii i stworzyć niepowtarzalny klimat wraz z administracją i naszymi graczami.
Stań się częścią naszej społeczności i zdobywaj nowe znajomości oraz przeżyj niesamowitą przygodę.

Na czym polega gra na serwerze?

Jest to serwer Survival + wojny gildii. Tworzysz gildię , starasz się przetrwać , zostać najlepszym graczem na serwerze , i mieć twierdzę
nie do podbicia. Możesz stworzyć sam gildię , lub dołączyć do istniejącej. Lecz uważaj , u nas creepery oraz TnT eksplodują , co utrudnia grę na serwerze
ale dzięki temu jest jeszcze zabawniej !

Jak stworzyć gildię?

Pierwsze co to powinniśmy założyć gildię (/f create nazwa), bądź dołączyć do już istniejącej(/f join nazwa)(/f list).
Następnie możecie nadać opis waszej frakcji(/f desc opis). Warto przypomnieć, że koszt gildii to 1000$.
Pewnie zastaniawiacie się jak zdobyć tyle $, ale jest to proste. Wystraczy nazbierać odpowiednią ilośc surowców i sprzedać to na spawnie.

Co zobaczymy na serwerze?

1) Anty x-rey'a - chyba każdy wie :)
2) Ochrona dla nowych garczy (przez godzinę nie możesz atakowć nikogo i być atakowanym)
3) Anti Relog - Jeżli wylogujesz się podczas walki zostajesz ukarany banem i tracisz swoje itemki.

Informacje dodatkowe:

Miłe eventy z nagrodami.
Brak pluginu LWC.
Im więcej graczy tym większa zabawa.
Większość spolszczonych pluginów.
Wszystkie poprawki / bugi są naprawiane do 24h po wykryciu.
Możliwość zobaczenia craftingu przedmiotu pod klawiszem "G".
Mamy Kilka nowych pluginów pozwalających na ciekawe zabawy.
Twoim zadaniem jest być najlepszym (samemu lub frakcyjnie).
Posiadamy autorski launcher, który pobierze, zainstaluje mody i uruchomi gre.
Tworzymy serwer mający stać się jednym z lepszych w Polsce!

Co różni nas od innych serwerów?

Ogarniętą administracja,
autorskie pluginy,
launcher itd.

Otwarcie - czas nieokreślony

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Grałem na poprzedniej edycji to samo obiecywaliście i co z tego wyszło wielkie gó*no każdy na X-ray'u jechał z administracją to porażka nie polecam i nie zagram.

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Lista modów które są zayebiste:

-Thaumcraft 3 -łatwa do ogarnięcia magia, golemy, ogólnie super.

-Tree capitator -żeby drzewka łatwo ścinać.

-Ars magica -czysta magia, własne zaklęcia, trochę trudno ogarnąć ale jak się uda, efekt jest zayebisty.

-Magical Crops -sadzimy diaxy, węgiel, a potem golemy wszystko robią za nas xD. Żeby nie trzeba było kopać do końca życia xP.

-More Bows! -dodatkowe łuki z różnymi opcjami(opcjonalne)

-More Swords -dodatkowe miecze z ciekawymi efektami(opcjonalne)

-RPG inventory -fajny dodatek, skille dla klas w zależności od ekwipunku etc.

-Twillight Forest -nowa, fajna mapka, ciekawe potworki, labirynty, zamki, dungeony(jeśli mają być frakcje, to musi być możliwość claimowania na tej mapie).

-Damage Indicators -pokazuje obrażenia, hp przeciwnika, przydatne.

-Rei's minimap -konieczność!

-nie dodawać Simple Ores!!!(łatwy do zdobycia Onyx powoduje że ekwipunek z innych modów staje się g.wnem)- NIE!, NIE!, NIE!...

Ta lista modów po odpowiedniej modyfikacji zapewni wam brak wolnych slotów na serwerze. Żadnych maszyn i innych denerwujących śmieci, czysta magia, nowy ekwipunek i mnóstwo zabawy. Przetestowałem wszystkie z tych modów i są świetne. Mogę także powiedzieć co warto zabezpieczyć aby uniknąć bugów.

Sam stworzył bym taki serwer jednak brak mi czasu, kasy i umiejętności, czyli wszystkiego xD może kiedyś.

bipsMal.png

Opublikowano

Grałem na poprzedniej edycji to samo obiecywaliście i co z tego wyszło wielkie gó*no każdy na X-ray'u jechał z administracją to porażka nie polecam i nie zagram.

Na poprzednich edycjach nie był to mój do końca serwer. Tym zajmuje się osobiście bez pomocników. Przy ostatniej edycji nie był to mój serwer, a ja zajmowałem się jedynie tam modami. Więc można nazwać to nowym serwer, a nie reaktywacją byłego serwera.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

-Thaumcraft 3 -łatwa do ogarnięcia magia, golemy, ogólnie super.

-Ars magica -czysta magia, własne zaklęcia, trochę trudno ogarnąć ale jak się uda, efekt jest zayebisty.

-Magical Crops -sadzimy diaxy, węgiel, a potem golemy wszystko robią za nas xD. Żeby nie trzeba było kopać do końca życia xP.

-Twillight Forest -nowa, fajna mapka, ciekawe potworki, labirynty, zamki, dungeony(jeśli mają być frakcje, to musi być możliwość claimowania na tej mapie).

-nie dodawać Simple Ores!!!(łatwy do zdobycia Onyx powoduje że ekwipunek z innych modów staje się g.wnem)- NIE!, NIE!, NIE!...

Ta lista modów po odpowiedniej modyfikacji zapewni wam brak wolnych slotów na serwerze. Żadnych maszyn i innych denerwujących śmieci, czysta magia, nowy ekwipunek i mnóstwo zabawy. Przetestowałem wszystkie z tych modów i są świetne. Mogę także powiedzieć co warto zabezpieczyć aby uniknąć bugów.

Sam stworzył bym taki serwer jednak brak mi czasu, kasy i umiejętności, czyli wszystkiego xD może kiedyś.

Podpinam sie :) Te mody bylyby ok :) Szykuje sie zajebisty serwer :D.

CAMDNAx.png

Opublikowano

-Twillight

Forest -nowa, fajna mapka, ciekawe potworki, labirynty, zamki,

dungeony(jeśli mają być frakcje, to musi być możliwość claimowania na

tej mapie).

To mody powinny być na serwerze.

Nad resztą jeszcze pomyślę.

Opublikowano

Dodajcie jeszcze może BuildCraft :D urozmaici grę i zachęci wielu graczy^^ PS napewno zagram kiedy start? proszę o złożenie paczki modów i udostępnienie ponieważ męczące jest ściąganie modów po kolei :D

Opublikowano

Dodajcie jeszcze może BuildCraft :D urozmaici grę i zachęci wielu graczy^^ PS napewno zagram kiedy start? proszę o złożenie paczki modów i udostępnienie ponieważ męczące jest ściąganie modów po kolei :D

Będziemy posiadać autorski launcher z aktualizacjami ;)

Opublikowano

Ja proponuje dodać na serwer EE2, IC2, ThaumCraft3, SimpleOres, Mo'Creatures I to by było na tyle, grałem na poprzedniej wersji tego serwera, jeśli ta będzie przynajmniej w połowie tak dobra jak tamta to serdecznie ten serwer polecam, Nick w grze: Alcatraz

''Gdy pisk opon słychać z dala, to ktoś bokiem zapier***a''

Cześć, jestem znany pod pseudo Proceente(Procent).

Macie problem z grafiką bądź z Pluginem/Luncherem do gry minecraft? Pisz do mnie na PW.

Opublikowano

Ja proponuje dodać na serwer EE2, IC2, ThaumCraft3, SimpleOres, Mo'Creatures I to by było na tyle, grałem na poprzedniej wersji tego serwera, jeśli ta będzie przynajmniej w połowie tak dobra jak tamta to serdecznie ten serwer polecam, Nick w grze: Alcatraz

Nie widziałem tych modyfikacji na 1.5.2

Aktualnie mam dodane:

- WeaponMod

- More Swords

- Animated Player

- ExtrabiomesXL

- Twilight Forest

i jeszcze kilka mniejszych

Opublikowano

Na pewno nie dodawaj IC2 i Simple Ores, bo te mody nie mają żadnego klimatu i są na każdym serwerze z modami przez co rzygam już na nie. Koniecznie dodać musisz Thaumcrafta, inaczej nie zagram xD, no chyba że znajdziesz coś lepszego xP. Jak dodałeś More Swords to dodaj też More Bows. I weź mnie do testów, bo nie mam co robić xD, no i tego RPG Inventory dodaj, bo nie miałem okazji sprawdzić go na serwerze(zamykali nim zacząłem xD). Powodzenia :)

p.s. co do EE2, to na tą wersję jest już EE3, okrojony w **** ale też może się przydać (opcjonalne).

bipsMal.png

Opublikowano

Na pewno nie dodawaj IC2 i Simple Ores, bo te mody nie mają żadnego klimatu i są na każdym serwerze z modami przez co rzygam już na nie. Koniecznie dodać musisz Thaumcrafta, inaczej nie zagram xD, no chyba że znajdziesz coś lepszego xP. Jak dodałeś More Swords to dodaj też More Bows. I weź mnie do testów, bo nie mam co robić xD, no i tego RPG Inventory dodaj, bo nie miałem okazji sprawdzić go na serwerze(zamykali nim zacząłem xD). Powodzenia :)

p.s. co do EE2, to na tą wersję jest już EE3, okrojony w **** ale też może się przydać (opcjonalne).

W tej chwili szukam modów lepszych niż thaumcraft lub ee. Dla mnie te mody są nudne i ułatwiają tylko grę.

Opublikowano

W tej chwili szukam modów lepszych niż thaumcraft lub ee. Dla mnie te mody są nudne i ułatwiają tylko grę.

Calkowita racja :)

CAMDNAx.png

Opublikowano

kiedy start bo nie moge sie doczekac :)

Jak skończę pluginy i modyfikacje. Launcher jest gotowy i większość pluginów. Jedynie brakuje mi kilku modyfikacji ;(

Opublikowano

Tak ale chciałem sprawdzić czy golemy z Thaumcrafta i roślinki z Magical Crops współgrają ze sobą. A poza tym nie wiem gdzie jest to ułatwienie po stronie Thaumcrafta. Ja widzę jedynie fajne funkcje, które warto wykorzystać, chodź z tego co widzę i tak nikt tego nie robi. Proponuję jednak zablokować używanie(nie crafting) Wand of Excavation, gdyż to narzędzie może znacząco ułatwić rozgrywkę, to prawda, dlatego większość serwerów je blokuje. Mowie Ci, że warto dodać te dwa mody. Tyczy się to też Ars Magicki.

bipsMal.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...