Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zwiększyć wydajność pulpitu dla interfejsu Windows Aero? Nagradzam.

Adriano™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiłem klasyfikacje komputera w Windows 7, wynik grafiki dla pulpitu mnie zdziwił. Sprzęt średnio mam na ocenę 6, a dla pulpitu 4,4... Przecież pulpit nie jest tak wymagający jak np. niektóre gry 3D - BF3 itd.

69671169165162917626.png

Moje pytanie brzmi, co zrobić żeby poprawić ten wynik dla Windows Aero, sterowniki mam stare, ale na nowszych mam jeszcze gorsze wyniki. System czysty, po update. Nagradzam limitem like przez 3 dni i 5* prof.

Opublikowano

Kupić lepszą kartę graficzną ;)

Ale żeś zajebał teraz temat... 6,3 w grach, a w dodatku nie mam lagów ani spadku klatek.

Po 2. Nie będę o tą tylko liczbę wydawał 300/400zł na grafike :D Moze jest jakis inny sposob zeby poprawic to? :P

Opublikowano

A co ci dają te liczby? chcesz się pochwalić mamie? I tak nie ywkorzystujesz tego Aero, ponieważ to jest prawie bezużyteczne.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

A co ci dają te liczby? chcesz się pochwalić mamie? I tak nie ywkorzystujesz tego Aero, ponieważ to jest prawie bezużyteczne.

Tak ;)

Opublikowano

O klasyfikacji jest ciekawy krótki artykuł:

http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/achieving-a-perfect-windows-experience-index-score-in-windows-7

Cóż, możesz wyłączyć wszelkie programy ustawić kompozycje klasyczną i wszelkie opcje interfejsu przestawić na wydajność:

Panel sterowania -> system -> zaawansowane ustawienia systemu

w zakładce zaawansowane wybierz przycisk ustawienia (ten pod opcja wydajność) i wybierz opcje dopasuj do najlepszej wydajności.

Po ponownym teście może skoczyć w górę wynik jednak tymi cyferkami nie ma sensu się przejmować :)

Opublikowano

@up No ale powiedz bo co ci ten indeks wydajności? Kup lepszą kartę to będziesz miał wyższy wynik. Z kolegami patrzycie kto ma lepszego kompa?

( ͡° ͜ʖ ͡°)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...