Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zegarek działający kilka razy.

Fighter32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Chyba każdy wie jak zrobić zegarek z dwóch przekaźników i redstone. Problem w tym, że ten zegarek działa bez przerwy. Jest jakiś sposób, aby zrobić zegarek działający na guzik i dający określoną ilość sygnałów?

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Z guzikiem da się zrobić - zegar uruchamiany poprzez włącznik, który wprawia w ruch piston (spowolniony przez rypiter), ustawiony pomiędzy dwoma zegarami (jeden włączony, drugi nie), połączonymi redstonem. Energia dochodzi do tego drugiego poprzez zwolnienie opóźnionego pistona (w odpowiedni sposób ustawionym nad czerwonym proszkiem) ;)

Ilość sygnałów możesz ustawiać ręcznie poprzez wciskanie guzika - im więcej, tym sygnał w zegarze będzie dłuższy, czyli ciąg energii silniejszy :)

Mam nadzieję, że pomogłem ^^

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

@UP

Tak, właśnie o to mi chodziło. Filmik przedstawia nieco mniejszą budowę zegara, niż opisałem. Autor zastosował tylko jeden zegar, (zastosował również włącznik, a nie przycisk) oszczędzając przez to miejsce :)

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...