Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Automatyzacja życia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Technika tak szybko to się rozwija że za 200 lat możemy się spodziewać że ludzie nie będą musieli poruszać kończynami. Wszystko będą robić za nas maszyny a ruch będzie zbędny. Czemu ludzie tak zaciekle do tego dążą?

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Racja, kazdy chce z gorki, a to tak naprawde, mądry za 10/20 lat przetrwa :P A taki normalny czlowiek? Obsluge pralki bedzie wkuwac na pamiec... D:

Opublikowano

Technika tak szybko to się rozwija że za 200 lat możemy się spodziewać że ludzie nie będą musieli poruszać kończynami. Wszystko będą robić za nas maszyny a ruch będzie zbędny. Czemu ludzie tak zaciekle do tego dążą?

Aby ludzkość doszła do perfekcji mechanicznej, żałuję ,że nie dożyję tego ;)

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Łatwiej? Przez te ułatwienia z ludzi robią się kaleki życia. Na początku większość wiedziała jak się poluje, ta umiejętność zanikła. Później większość ludzi potrafiło zrobić sobie ubrania z futer, teraz prawie nikt nie potrafi. Wiecie do czego dążę? Za jakiś czas wszystko będą robić za nas maszyny, a ludzie? Będą się obijali a gdy dojdzie do jakiejś katastrofy to se nie poradzą.

Opublikowano

Może nie po to żeby zrobić dużo, ale iść po najmniejszej linii oporu. Jest wiele + jak i minusów.

Kezzas_eune_99_5_nozg.png

"Zbuduj ze mną lepszą przyszłość"

Opublikowano

za 200 lat pewnie będzie można żyć wiecznie rozwinie sie Transhumanizm czyli radykalne przedłużanie ludzkiego zycia za pomocą metod naukowych . Będą wskrzeszać ludzi i tym podobne ;) kto oglądał bajkę Wally czy jakoś tak o tym robociku co ziemię sprzontał ? No to kto oglądł to wie jak wyglądali tam ludzie ;)

niedługo ludzie będą wyglądać jak Adam Jensen z Deus Ex wszczepy i znów ludzie znajdą powód do nienawiści dla takich jak to w tej grze mówili "odrutowańców"

tak swoją drogą kto by się zdecydował na bycie nieśmiertelnym ?

a co do tematu to dążą bo nie chcą nic robić. Rozumiem próby stworzenia czegoś co ułati "ruch" sparaliżowanym ale zdrowym fizycznie po co ?

Opublikowano

Łatwiej? Przez te ułatwienia z ludzi robią się kaleki życia. Na początku większość wiedziała jak się poluje, ta umiejętność zanikła. Później większość ludzi potrafiło zrobić sobie ubrania z futer, teraz prawie nikt nie potrafi. Wiecie do czego dążę? Za jakiś czas wszystko będą robić za nas maszyny, a ludzie? Będą się obijali a gdy dojdzie do jakiejś katastrofy to se nie poradzą.

czekam na film, w którym uczysz swoje dzieci polować na zwierzęta, oraz szyć futra

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

czekam na film, w którym uczysz swoje dzieci polować na zwierzęta, oraz szyć futra

Później tak samo będzie z gotowaniem.

"czekam na film, w którym uczysz swoje dzieci gotować"

Wszystko idzie w stronę maszyn. Maszyna przestaje działać to człowiek nawet jedzenia se nie zrobi bo nie będzie umiał.

Opublikowano

A co sport to my z przymusu uprawiamy ?

Opublikowano

Łatwiej? Przez te ułatwienia z ludzi robią się kaleki życia.

To wróć się do czasów prehistorycznych i ryzykuj życiem, żeby zdobyć pokarm. Zabawiaj się rzucając kamienie o ścianę... Świat idzie naprzód, jak ci się nie podoba to możesz wypierdalać. Jesteś jak na razie jedyną osobą jaką widziałem, której przeszkadza to, że rasa ludzka radzi sobie coraz lepiej...

Nie rozumiem twojego poglądu.

Opublikowano

To wróć się do czasów prehistorycznych i ryzykuj życiem, żeby zdobyć pokarm. Zabawiaj się rzucając kamienie o ścianę... Świat idzie naprzód, jak ci się nie podoba to możesz wypierdalać. Jesteś jak na razie jedyną osobą jaką widziałem, której przeszkadza to, że rasa ludzka radzi sobie coraz lepiej...

Nie rozumiem twojego poglądu.

Chodzi mu pewnie o to, że uzależniliśmy się od technologii, bo dzisiaj prawie żaden człowiek nie wyobraża sobie życia bez komputera, internetu, tv czy chociażby prądu, a kiedyś ludzie tego nie mieli i jakoś żyli, a w naszym wypadku np. wyczerpanie energii byłoby po prostu apokalipsą.

Opublikowano

Chodzi mu pewnie o to, że uzależniliśmy się od technologii, bo dzisiaj

prawie żaden człowiek nie wyobraża sobie życia bez komputera, internetu,

tv czy chociażby prądu

Nie widzę w tym nic złego.

a kiedyś ludzie tego nie mieli i jakoś żyli

Jak słyszę takie zdanie (jako argument) to mnie krew zalewa. To przeczy ewolucji.

a w naszym wypadku np. wyczerpanie energii byłoby po prostu apokalipsą.

Mało prawdopodobne. Jest dużo sposobów na praktycznie nieograniczoną energię (z punktu widzenia człowieka).

Opublikowano

Za 200 lat ? Patrząc co się teraz dzieje na ziemi ? Chodzi mi szczególnie o wojny itp. Za 200 lat możemy się cofnąć do czasów kamienia łupanego.

simply.4557.gif

Opublikowano

Jak dla mnie doszlisny obecnie do granicy. Wszystko o rozwinelo sie do dobrego poziomu, zycie takie jak teraz- tabletami, komputerami i internetem, ale bez na przyklad robotow jest idealne, a wszelkie kolejne wynalazki jak powiedzmy roboty czy kibel podcierajacy dupe albo komuter w mozgu beda przesada. Jest fajnie tak jak jest teraz, i srednio mam ochote na nowe wynalazki, nie mowie tu o latajacych samochodach czy okularach oculus ktore sa zajebiste, tylko o takich ktore nas uziemiaja i robia wszystko za nas..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Przestańcie dawać mi te warny, nie po to kilo_kartofli odbanowywał mi to konto 4 lata temu, żeby teraz bobki z mniejszym stażem dawały mi ostrzeżenia. :)

pozdro dla kumatych

Janusz

Piękna sygnatura.

Ze 300x za duża.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...