Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pluginy

sebeklis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam serwer samp i pluginy do niego ale nie wiem jak zrobić np ragę typu : HeadAdmin itd.. jakimś programem trzeba odpalić amx ? notepad++ nie działa :P

Opublikowano

Siemka.

W folderze z serwerem do windowsa [pobranym z sa-mp.com], powinien być dołączony folder Pawno. W nim znajduje się plik pawno.exe, jest to edytor plików pwn wraz z kompilatorem.

Pliku AMX nie otworzysz, jest to specjalny kod wynikowy który rozumie tylko interpreter serwera SA-MP. Natomiast edytujesz plik *.pwn z którego on pochodzi.

Następnie przy pomocy kompilatora, zamienisz PWN na AMX, który możesz wrzucić na serwer.

Rangi typu HeadAdmin znajdziesz w moim poradniku na tym forum, wystarczy spojrzeć do działu Poradniki.

Pozdrawiam!

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Siemka.

W folderze z serwerem do windowsa [pobranym z sa-mp.com], powinien być dołączony folder Pawno. W nim znajduje się plik pawno.exe, jest to edytor plików pwn wraz z kompilatorem.

Pliku AMX nie otworzysz, jest to specjalny kod wynikowy który rozumie tylko interpreter serwera SA-MP. Natomiast edytujesz plik *.pwn z którego on pochodzi.

Następnie przy pomocy kompilatora, zamienisz PWN na AMX, który możesz wrzucić na serwer.

Rangi typu HeadAdmin znajdziesz w moim poradniku na tym forum, wystarczy spojrzeć do działu Poradniki.

Pozdrawiam!

czyli że trzeba własny skrypt zrobić a nie można edytować już ? bo mam jakiś plugin rangi.amx i chce jakos edytować go ale nie wiem jak z 5 lat nie robilem serwerow do samp xD

Opublikowano

Aby edytować skrypt musisz mieć jego wersję *.pwn. Taki plik *.pwn następnie zmieniasz na *.amx.

Łatwiej tego ine umiem już wytłumaczyć :D

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Aby edytować skrypt musisz mieć jego wersję *.pwn. Taki plik *.pwn następnie zmieniasz na *.amx.

Łatwiej tego ine umiem już wytłumaczyć :D

ok już ogarnąłem dzięki ;) teraz postaram się robić mapy z bazami o ile to ogarne xD

Opublikowano

jak nie masz pwn to ściągnij sobie programik deamx gdzieś go kiedyś miałem to jak znajdę to ci podrzucę. ale część pluginów itp jest zabezpieczona przed tym więc nie daję gwarancji że zadziała :)

EDIT:
A oto i on :D
http://www.speedyshare.com/tfdsD/Easy-DeAMX.rar

Skan:
https://www.virustotal.com/pl/file/d9e2732e0cddfe7c0f3753984d49d2dab8b3afde466c35301a81732eb385ec0e/analysis/1368973605/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...