Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Android czy Ipad?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym sprawić sobie mobilne urządzonko.

Zastanawiam się nad IPadem 5 , który jest w cenie 1300 zł~~

Ale zastanawiam się też nad tabletem/smartphonem z Androidem

Co było by lepsze w cenie 1300 zł?

Opublikowano

Myślę, że fajny byłby iPad mini 2, który ma się za niedługo ukazać.

Ipad mini 2 będzie miał retinę, jest mniejszy i o wiele, ale to wiele lżejszy od dużego iPada. Można go spokojnie trzymać jedną ręką i serio, będzie leciutki. A duży iPad będzie miał niewiele lepsze osiągi (do dwójki załadują minimalnie gorsze komponenty) a to taka cegła, że trudno ją jedną ręką trzymać i boli od razu. Android na tablety- szajs, on jest dobry tylko na smartfony, na tablecie moim zdaniem ma syfiasty interface i dziwnie chodzi (kiedyś w markecie bawiłem się galaxy tabem- interface po zawaleniu widżetami ścinał się).

W sumie nie ma co radzić- jest to kwestia gustu. Radzę ci wizytę w mediamarkt i obejście po kolei stanowisk z ipadami mini i dużymi, windows 8 oraz nexusami z androidami.

Bo każdy ma inne zdanie- oba systemy są dobre technicznie, mają full aplikacji, a design i obsługa to kwestia gustu, trzeba samemu przetestować.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Byłem dzisiaj w magnolii.

Pobawiłem się tymi zabawkami.

Na razie jestem za Smartphonem Samsung Note 2

Opublikowano

JEżeli chcesz dobry i w miarę tani tablet to polecam Asus Google Nexus 7

Tablet ten robi furorę na rynku. Może nie ma tych najnowszych bajerów, ale bez problemu radzi sobie z grami itp. Filmy full HD działają bez problemu. Minusem jest to, że nie posiada wejścia na kartę micro SD. Aktualnie masz wersję 16 GB ~890 zł oraz 32 GB ~1200 zł

@Edit.

Ułatwiłbyś też sprawę gdybyś powiedział do czego chcesz używać owe urządzenie.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Przeglądanie neta, oglądanie filmów, gry.

to po co Ci tablet do tego?

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

to po co Ci tablet do tego?

Mówię o smartphonie Glaxy note 2.

Pomyliłem się nie ipada tylko ipoda.

Opublikowano

Zależy do czego potrzebujesz bo jak do gier to bardziej android mi sie wydaje a jak internet facebook etc to patrz @up

qpos1x.png
Sygnatura wykonana przeze mnie.

Opublikowano

Zależy do czego potrzebujesz bo jak do gier to bardziej android mi sie wydaje a jak internet facebook etc to patrz @up

DO GIER ANDROID ?!

Nawet na sgs4 gry chodzą gorzej niż na ip5 który ma 2rdzeniowy procesor (sgs 4 ma 8 rdzeni)

Do tego w sklepie appla jest dostępnych wiele ciekawych gier, w google play 60% aplikacji to gówno które w stanie zaprogramować by było dziecko.

Opublikowano

DO GIER ANDROID ?!

Nawet na sgs4 gry chodzą gorzej niż na ip5 który ma 2rdzeniowy procesor (sgs 4 ma 8 rdzeni)

Do tego w sklepie appla jest dostępnych wiele ciekawych gier, w google play 60% aplikacji to gówno które w stanie zaprogramować by było dziecko.

To zaprogramuj ;).

Tak, do gier android. Zauważ, że w 4XHD układ to TegraIII, który jest wręcz DEDYKOWANY pod gry, a Adreno 320 rewelacyjnie sobie daje radę.

Twórcy pod układ siedziący w SIII (nie pamiętam, ale chyba MALI-400MP) nie zoptymalizowali swojej gry i dlatego źle działa.

Opublikowano

To zaprogramuj ;).

Tak, do gier android. Zauważ, że w 4XHD układ to TegraIII, który jest wręcz DEDYKOWANY pod gry, a Adreno 320 rewelacyjnie sobie daje radę.

Twórcy pod układ siedziący w SIII (nie pamiętam, ale chyba MALI-400MP) nie zoptymalizowali swojej gry i dlatego źle działa.

Tutaj masz świetną tegrę

A tutaj andreo

Teraz zobacz sobie jakiegoś gameplaya z ip5. Pomimo tego, że grafika jest ładniejsza (wszystko na maksa + retina) to działa to płynnie, nie da się osiągnąć sciny

Do tego na ip jest więcej gier których nie ma na androida (thps2, gta chinatown wars, infiniti blade, bastion, tiny wings)

Nie mówię, że android jest zły i granie na nim jest złym pomysłem, ale iphone do gier jest najlepszy :)

Opublikowano

ale w markecie u apple za polowe aplikacji trzeba zaplacic przy ktorych nie ktore u androida sa za free:)

Już lepiej kupić za 4zł niż mieć grę freemium ;)

A swoją drogą angry birds i dead trigger to nie wszystkie gry.

Opublikowano

Co do aplikacji na iOS to jest nie do końca prawda, że są płatne i wgl. Może i niektóre są płatne, ale zobacz na to : każda jest sprawdzona czy nie zawiera wirusa i wgl, jest lepiej zbudowany (szybciej działa i często ma więcej funkcji lub szybciej na jego wychodzą) a co do tego, że są płatne, to np. Real Racing 3 na iOS jest za free, a z tego co pamiętam ostatnio to za 11 zł jest na android'a (a podczas gry na SGS3 widać piksele (grałem)), a na iP5 jest za darmo, podobnie z Asphalt 7 (na iOS tak samo płatny, ale jest aplikacja AppFree i tam często jest za darmo i ogólnie za darmo dużo gier, przeceny i wgl).

Pozdrawiam

Btw. sam mam iPod 4 generacji 32 GB i powiem ci tak : ma 256 MB ram, 800MHz procesor itd. czyli coś jak np. Xperia x10 mini a działają tam gry Full HD itp.

I kolejny plus system ciągnie 32 MB ram, a np. android ponad 150MB ram.

A na koniec : Pierwszy telefon w pełni dotykowy (tak jak teraz są telefony (SGS3, iP5 itp) to pierwszy był właśnie iPhone i wtedy powstał iOS (wtedy pod inną nazwą), a android powstał ok. rok później (mniej-więcej), a pierwsza wersja miała nawet ikonki z systemu iOS, po prostu podróbka (jeszcze za czasu kiedy google go kupiło) dopiero w sumie tak na prawdę to zmieniono tą ikonkę w Android 2 (chyba, że była nakładka graficzna).

To tyle ;) Ale jak już chcesz coś to zamiast iPod 5 weź lepiej iPhone 4 (zobaczysz, że nawet dzwonienie i wgl jest fajne, ale z 2-3 tyg. poświęć na ogarnięcie dokładne) no i tam jest stała aktualizacja, nawet przez WiFi, a na android nie zawsze jest.

No i przede wszystkim czemu iOS lepszy ? Bo jest tworzony na kilka (4-5) telefonów w sumie z tym samym wyświetlaczem i wgl, a Android na kilka set (jak nie kilka tysięcy) i po prostu nie działa z każdym idealnie i nie zawsze wychodzi aktualizacja.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Oj ale zauwaz ze android nie jest tak jakby zablokowany a ios po czesci tak . Kto mowi ze ktos ma wydawac 11zl skoro mozna sciagnac z neta? A iOS jest system zablokowanym oczywiscie w niektorych rzeczach. I u niego z neta gry nie sciagniesz przez albo filmu. Na wo

elu stronach swoje gry masz za darmo

Opublikowano

Oj ale zauwaz ze android nie jest tak jakby zablokowany a ios po czesci tak . Kto mowi ze ktos ma wydawac 11zl skoro mozna sciagnac z neta? A iOS jest system zablokowanym oczywiscie w niektorych rzeczach. I u niego z neta gry nie sciagniesz przez albo filmu. Na wo

elu stronach swoje gry masz za darmo

Sam posiadam ipada mini 3G 16gb jest poprostu lepszy od ipada 4 chodź jest mniejszy a android jest gownem na tabletach

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Sam posiadam ipada mini 3G 16gb jest poprostu lepszy od ipada 4 chodź jest mniejszy a android jest gownem na tabletach

Ale do czego ty go potrzebujesz? Jezeli kolega potrzebuje do gier i wogole to chyba android w tym prowadzi. Moze w GOogle Play wszystkcih gier nie ma ale na internecie sa za darmo . A w polityce Apple nie sciagniesz sobie zadnego minecrafta z neta tylko plac plac i plac. TO tak jakbys mial PC z windowsem. I nie mogl bys na tym windowsie ani sciagac zadnych gier pirackich ani nic. Tylko bys musial wchodzic na ich np Windows Market tak to nazwe i za wszystko placic. To by bylo normalne? Chyba ze zrobisz na iPhone JailBreak to bedziesz mogl sciagac ale nie wszyscy sa za piractem^^
Opublikowano

Powiem krótko: nie znacie się - nie odzywajcie się. Jak to się mówi: "gówno widziałeś - gówno wiesz"

Jeśli nie potrafisz używać tego systemu, to jest oczywiste, że ciulato będzie działać.

DO GIER ANDROID ?!

Po pierwsze: jest SGS 4 z 4 - ero rdzeniowym procesorem, po drugie: możesz udowodnić, że działają godzej, niż na IP5? Po trzecie: ty byś nawet nie potrafił zaprogramować stopera na androida, więc nie obrażaj innych ;)

@Topic

W tej cenie już masz LG Swift G, który ma identyczny procesor, co w HTC One. Jak już musisz mieć coś z firmy Apple, to poszukaj IP4S 16 gb. Wystarczy ci w zupełności, a jeśli nie, to oferują chmurę, oraz za niewielką dopłatą dodatkową pamięć flash.

Opublikowano

Powiem krótko: nie znacie się - nie odzywajcie się. Jak to się mówi: "gówno widziałeś - gówno wiesz"

Jeśli nie potrafisz używać tego systemu, to jest oczywiste, że ciulato będzie działać.

Po pierwsze: jest SGS 4 z 4 - ero rdzeniowym procesorem, po drugie: możesz udowodnić, że działają godzej, niż na IP5? Po trzecie: ty byś nawet nie potrafił zaprogramować stopera na androida, więc nie obrażaj innych ;)

@Topic

W tej cenie już masz LG Swift G, który ma identyczny procesor, co w HTC One. Jak już musisz mieć coś z firmy Apple, to poszukaj IP4S 16 gb. Wystarczy ci w zupełności, a jeśli nie, to oferują chmurę, oraz za niewielką dopłatą dodatkową pamięć flash.

Po pierwsze sgs 4 ma 4rdzenie cortex-a15 i 4 a7

Po drugie

z sgs iv nie znalazłem porównania.

Po trzecie nie jestem programistą, ale po kilku godzinach z eclipse może bym coś zaprogramował i wrzucił te gówno na GP, a Google by aplikacji nawet nie przejrzało.

A jeśli już android to tylko nexus, nigdy lg.

Polecam galaxy nexusa, ma ubuntu toucha i miui.

Opublikowano

Po pierwsze sgs 4 ma 4rdzenie cortex-a15 i 4 a7

Po drugie

z sgs iv nie znalazłem porównania.

Po trzecie nie jestem programistą, ale po kilku godzinach z eclipse może bym coś zaprogramował i wrzucił te gówno na GP, a Google by aplikacji nawet nie przejrzało.

A jeśli już android to tylko nexus, nigdy lg.

Polecam galaxy nexusa, ma ubuntu toucha i miui.

"Nazwierz to prawdziwym źrudłem", ale jak już wiadomo w necie krążą tzw. fake, a najwięcej takiego badziewia znaleźć można właśnie na YT. Ta gra chodzi na tym Nexusie gorzej, niż na moim Neo V na stocku z Chainfire na PowerVR, więc coś tu mocno śmierdzi ;]. Nie mówię, że w rzeczywistości jest dużo lepiej, ale zobacz sobie dla odmiany gry dedykowane pod Tegra III. Najpierw na Nexusie, potem na Ipadzie :D

Też nie jestem programistą i widzisz - próbowałem zobaczyć, jak łatwo jest napisać kalkulator. Padłem pod 2 godzinach i szacuneczek dla wszystkich programistów, którym cokolwiek się udało :D.

Naprawdę dopracowane MIUI mają tylko smartphone'y XIAOMI.

Opublikowano

ja bym poszedl w androida lub w windows tab.

ja wziolem androida i nie mam zadnych problemow.

jedynie laguje przez 1 min po bocie.

jesli masz duzo forsy to kupuj produkt apple bo tam wszysto platne.

na andro masz wiele darmowych aplikacji ( nie tylko google play ) ale tez inne.

w windows tab masz wszystko to co na kompie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...