Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TEKST] Wywiad - TheJaron78

Marselo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1368824809-U24240.png

Kolejny wywiad zespół Mentorów przygotował z nie tak dawno awansowanym Jeronem. Były moderator działu Minecraft, Single Player czy też Inne MMO a przede wszystkim obecny Global Mdoerator odpowie na nasze pytania. W jaki sposób trafił? O czym marzył? Tego wszystkiego i wiele więcej dowiecie się z poniższego wywiadu.

1. Standardowe pytanie na początek- jak i po co tu trafiłeś?

Na mpc trafiłem, tak jak większość użytkowników - przypadkiem. To był koniec roku, szkolnego. Szukałem plików serwerowych do "Majnkrafta". Na początku zalożyłem serwer dla kolegów. Potem natknąłem, się na dziwną nazwę "Bukkit". Czytałem na temat Bukkita w internecie i dowiedziałem się, że na tym można założyć, jeszcze lepszy serwer. Pewnie dnia, Wujek Google znalazł mi "Pliki serwerowe by Ragh MPCforum.pl". Pobrałem te pliczki, ale co chwile miałem problemy, a to psuły się uprawienia, a to komunikaty. Całymi dniami gadałem z autorem plików, lecz on mnie olał, i nie miałem się do kogo zwrócić o pomoc. Napisałem parę tematów na mpc, które z resztą bardzo mi pomogły i zostałem na mpc ;) (Z czasem, zrozumiałem, że Minecraft to największe gówno, jakie może być :F)

2. Jak wspominasz swoje początki, były dla Ciebie trudne czy sobie jakoś radziłeś?

Radziłem sobie. Wtedy to zawsze, przed napisaniem jakiegokolwiek postu, zastanawiałem się pięć razy czy go puszczać czy nie. :DNa mpc nie poradziłbym sobie, gdyby nie wiele naprawdę zajebistych osobistości.

3. A dzięki komu sobie tak poradziłeś? Kto Ci pomagał ?

Głównie, to dzięki TCQ i Lordowi Hadesowi. Tcq naprawdę świetnie mobilizuje do pracy i życzę mu w pełni zasłużonego awansu. Z Lordem Hadesem trzymam się od początku na mpc. Mamy tak samo na imię, tyle samo lat i zainteresowania podobne :D

4. Kiedy już usadowiłeś się na MPC, marzyłeś o jakiejkolwiek posadzie na MPC?

Gdzie tam! Jeron - KidModeratorem :D . Z początku wydawało się to dla mnie nie osiągalne, lecz z czasem, zrozumiałem, że to jest prostsze niż mi się wydaje. Trzeba tylko się trochę postarać, a sukces masz murowany.

5. Marzenia, marzenia - przerodziły się w rzeczywistość. Zostałeś KidModem Minecraft, jak wspominasz tamte czasy?

Bardzo dobrze. Co prawda, po tygodniu zostałem zdegradowany za brak aktywności - wiadomo, szkoła itp. Ale 24 Grudnia, po tym jak zasypywałem Moderatorów Minecraft, raportami napisał do mnie, ówczesny moderator mc - Kierzek. Napisał mi, że jeżeli nie będe już się opierdzielał, to wróce do działu i tak też się stało. Potem kidowałem, te dwa miechy i awansowałem. Wtedy dział Minecraft moderowali: Kierzek, Neonye, Samyy i MrJazor. Oczywiście, nie awansowałbym gdyby nie, taka skromna osóbka Lorda Hadesa(Hades i skromność :D)

6. Po ciężkiej pracy udało się zdobyć Moderatora, lecz twoje ambicje były większe i miałeś więcej niż jeden dział? Jakie to były i jak wspominasz ten czas bycia moderatorem?

Kierzek awansował na Globala, Neonye degradacja, Samyy rezygnacja i w końcu zostalem sam w dziale z Lordem hadesem. Po opieką wtedy mieliśmy 3-4 kidmoderatorów. W końcu nadszedł ten czas, że miałem ochotę na jakiś dodatkowy dział. Ale z początku nie znałem się na żadnej grze, poza Minecraftem. Potem, moim celem był dział SinglePlayer, który moderował zielinskipaweł4 - obecny KPRP. Doszło do tego, ze KPRP zrezygnował. Dzial wtedy dostał Vanosh. Chciałem, mu pomóc, ale powiedział, mi, że nie potrzebuje pomocy. Nie przestałem się udzielać i raportować w SP. Po dwóch tygodniach, zobaczyłem, że dział jeszcze moderuje SPAT. Byłem wtedy bardzo wkurzony(Pozdrawiam Panów :)). Vanosh zrezygnował, i po interwencji RMCF1902 i Mańka zostały nadane tam mi prawa i moderaowałem tak ten dział, że kolejne miesiące. Potem jeszcze dostałem po opiekę dział Inne MMO.

7.Całkiem niedawno awansowałeś na GM-a. Jakie emocje Tobie towarzyszyły gdy dostałeś Global Moderatora na którego tak pracowałeś?

BARDZO DUŻE! Pamiętam, jeszcze wtedy, że nie miałem dostępu do internetu. I pewnego dnia, to był piątek, siedziałem wtedy na Biologii, pożyczyłem od kumpla PSP i wszedłem na MPCForum przez Wifi. Patrze, a tam temat "Awanse". "Może w końcu awansowałem, może mnie docenili" Czytam, czytam a tam Makin napisał "Nowymi GlobalModeratorami zostają ReallSkill i TheJeron78" Byłem wtedy bardzo podjarany. I Globalnym Moderatorem jestem do dzisiaj.

8. Jak się czujesz jako Globalny moderator największego forum w Polsce i czy to szczyt twojej kariery czy mierzysz dalej ?

No zaszczyt, zaszczyt. Nie myślałem, że w ogóle, kiedyś będę miał możliwość moderowania całego forum! Póki co skupiam się na pracy Globala i tak niech zostanie.

9. Jak udaje Ci się pogodzić aktywne uczestniczenie w życiu forum ze swoim życiem realnym?

Pewnie, że tak. Jestem w Gimnazjum, mam sporo wolnego czasu, więc z pewnością, godzę forum i życie realne. Oczywiście, wszystko w granicach dobrego smaku. Nie "nołlajfie" na mpc tak jak kiedyś, ale staram się jak najczęściej wbijać na forum.

10.Co myślisz o administracji forum? Jak oceniasz ich pracę w tym swoją?

Administratorzy, to niech szybciej odpisują na GG! A tak na serio, to nie będę oceniać pracy Adminów, bo tego nie powinienem robić. Moja praca? Aktualnie uważam, że jest ze mną bardzo słabo. Wiem, że mogę spiąć dupsko, i moderować na maximum swoich możliwości, ale ostatnimi czasami, się tak rozleniwiłem, że głowa boli :C Obiecuję! Od czerwca spinam poślady i zwiększam aktywność! :D

11. W kilku słowach, jakbyś siebie opisał?

Hmm, siebie? Na forum jestem spełnionym użytkownikiem. Wolę sobie po moderować na mpc, niż grać w gry :P. Szczerze, to Gry komputerowe już mnie nie kręcą tak jak kiedyś.

12. Masz jakieś swoje typy na global moderatorów i administratorów forum?

Kto zostanie nowym Adminem, czy Globalem wybiera administracja, nie ja. Dlatego, też pozostawię, te pytanie bez komentarza.

13. Co byś chciał zmienić na MPC?

Aktualnie nic.

Dzięki bardzo za czas poświęcony na wywiad, życzymy Ci samych sukcesów :)

Dzięki :)

1294477714-U1.png

• 3 tygodnie później...
Arcymistrz
Opublikowano

Polemizowałbym z tym że z hadesem sie kochaliście jak mieliście kidmoda ale ok .

Obydwoje to napy xD

Fajny wywiad ;)

14. Czujesz się jako "random" z powodu swojej daty rejestracji?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obydwoje to napy xD

Fajny wywiad ;)

14. Czujesz się jako "random" z powodu swojej daty rejestracji?

W żaden sposób. :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Pytanie dotyczące 7 pytania.

Dostałeś na początku rangę bez AZ?

On miał już wcześniej moderatora. Więc AZ miał cały czas. Dopiero potem mu doszedł dział Admin Talk chyba.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Jeronek, to ty mnie uczyłeś na moderatora i coś z tego wyszło(sam wiesz) :)

Dobry wywiadzik, oby tak dalej.

Jeron, powodzenia dalej :)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Pfff a nie pamiętasz jak dzień przed Twoim awansem zrobiłem Cię w chuja i napisałem do Ciebie na gg żeś global? Ty się podjarałeś a potem napsiałeś "hoho nieśmieszne" xD No to ja Ci mówię, zobaczysz, że jeszcze globala dostaniesz i na drugi dzień awans.

Opublikowano

Jeron mendo, masz 6 linijek w sygnie, raport ;_; xD

Zginiesz ;_;

Jeron swój ziomal, mimo że sporo młodszy ode mnie. :)

O 10 lat czy więcej? :D

Jeronek, to ty mnie uczyłeś na moderatora i coś z tego wyszło(sam wiesz) :)

Dobry wywiadzik, oby tak dalej.

Jeron, powodzenia dalej :)

I tak kiedyś wrócisz :>

Bardzo dobry wywiad, naprawde mozna sie wiele dowiedziec na temat Jero.

Danke ;3

Pfff a nie pamiętasz jak dzień przed Twoim awansem zrobiłem Cię w chuja i napisałem do Ciebie na gg żeś global? Ty się podjarałeś a potem napsiałeś "hoho nieśmieszne" xD No to ja Ci mówię, zobaczysz, że jeszcze globala dostaniesz i na drugi dzień awans.

Z tobą to ja się osobiście policzę ;d

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zginiesz ;_;

O 10 lat czy więcej? :D

I tak kiedyś wrócisz :>

Danke ;3

Z tobą to ja się osobiście policzę ;d

A zrobię psikusa i nie wrócę :D

Jeron, no ja w poniedziałek kończę 23 lata. :P

Staruch!

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Twój największy fail na stanowisku Global Moderatora xD?

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

co myślisz na tematy - Ranga za ''znajomość"?

mam tu na myśli Asik i Seldek

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Czemu wstawiasz przecinki w randomowych miejscach? Skonczyles podstawowke?

Link daj użytkowniku nie znający polskich znaków. :)

8can.png

Opublikowano

Link daj użytkowniku nie znający polskich znaków. :)

To bylo pytanie do autora tematu. To, ze nie uzywam polskich znakow, nie oznacza ich nie znam. Zreszta, zrozumiales co napisalem, wiec w czym problem?
  • 7 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...