Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LED vs LCD

Dektored

Który monitor?  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Monitor

• LCD
      0
    • LED
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Jak w temacie. Który waszym zdaniem monitor jest lepszy i dlaczego? I czym one się dokładniej różnią.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Sam posiadam LED i "je" on trochę mniej prądu niż LCD oraz barwy chyba są "wyraźniejsze" :)

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

LED

dla czego ?

dla tego że mam monitor lcd i telewizor led i widzę bardziej ostrzejsze kolory, do tego są bardziej żywsze. mniejszy pobór mocy ( mam 32 calowy telewizor który pobiera mniej niż mój 20 calowy LCD)

tylko że bież z matrycą IPS

A tu masz ogółem co i jak

http://www.euro.com.pl/artykuly/wszystkie/artykul-rodzaje-matryc-w-monitorach.bhtml

a i nie bież z podświetleniem LED bo może pisać led a będzie tylko podświetlane.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

a i nie bież z podświetleniem LED bo może pisać led a będzie tylko podświetlane.

wu te ef, przecież LED to jest właśnie podświetlenie, kwestia tego czy jest podświetlana cała matryca czy tylko jej krawiędzie

Ogólnie to LED'y są na ogół droższe jednak mają głębszą czerń oraz jedzą znacznie mniej prądu.

W tej cenie ten BenQ (ewentualnie GW2250) jest dobrym wyborem, możesz też szukać samsungów SyncMaster

Opublikowano

wu te ef, przecież LED to jest właśnie podświetlenie, kwestia tego czy jest podświetlana cała matryca czy tylko jej krawiędzie

Ogólnie to LED'y są na ogół droższe jednak mają głębszą czerń oraz jedzą znacznie mniej prądu.

W tej cenie ten BenQ (ewentualnie GW2250) jest dobrym wyborem, możesz też szukać samsungów SyncMaster

Samsung już do 700 stówek dochodzi to zbyt dużo jak na mój budżet. Co do głośników wbudowanych w tym benq widziałem napisaną złą opinię.

Opublikowano

A zamierzasz z nich korzystać ? Przecie to jest masakra dla uszu ;p I tak masz słuchawki/głośniki

Słyszałem, że takie głośniki są słabe w kompie. Ale po co dopłacać za zbędny bajer. A co do monitora: Jeszcze jakieś propozycje? Czy ten jest dobry i go zostawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...