Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, szukam programiku dość łatwego w obsłudze najlepiej żeby mi ktoś wytłumaczył i dał linka który skoncentruje całą sile mojego łącza które dochodzi do mojego PC-Ta na konkretną grę.... ;)

userbarwb.png
Opublikowano

Jeśli masz na myśli gry typu klient-serwer w protokole TCP/IP, lub UDP, to teoretycznie powinieneś już pracować z pełną prędkością (o ile serwer gry nadąży). Sprawa wygląda trochę inaczej w protokole HTTP, bo tu możesz przyspieszyć pewne czynności na drodze tzw pipelining'u, czyli wysyłania wielu zapytań do serwera jednocześnie. Większość przeglądarek internetowych powinna to obsługiwać, ale takie podkręcanie działa zawsze kosztem innych zasobów systemowych.

Wracając do modelu klient-serwer, to są aplikacje do tuningu połączenia z siecią, ale działają bardziej globalnie na łączność, niż na konkretną aplikację i zwykle chodzi o kosmetyczne zmiany w stosunku do pierwotnej wysokości transferu.

Opublikowano

Jeżeli łączysz się przez modem ADSL zainstaluj cFoSpeed. Możesz tam ustawiać priorytety wykożystania łącza, oraz powinny Ci spaść pingi.

sigmpc.png

angry.jpg