Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mordekaiser

dsg2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuję go kupić. Co możecie mi o nim powiedzieć? Dobre ma late?

Jakie są jego plusy i minusy ?

Proszę o wyczerpujące wypowiedzi. :)

Plusuje.

Znawca
Opublikowano

Od tego jest specjalny dział.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Kolego wyżej, wybacz, ale nie zakładałem tematu po to, by ktoś mi pisał czy dział jest dobry, czy zły.

Napisałem w tym dziale już kilka takich tematów i do tej pory nikt nie miał żadnych problemów.

Moderatorów mamy aż nad to, więc nie widzę żadnego problemu z przeniesieniem.

Więc wybacz, ale leci raport.

Proszę normalnych ludzi o normalne odpowiedzi. ;)

Opublikowano

@up po co to piszesz? Zreportuj i siedź cicho

Co do morde. Bardzo przyjemny champ. Przyjemna farma, brak many, passyw działający cuda. Ale nie jest tak różowo. Brak cc/gap closera więc rylai obowiązkowo.

W late traci sporo w porównaniu do takich ap jak latarnia, lux, kasacie, akali (porównanie z przedziału cenowego). Nie znam nazw wszystkich itemow na pamięć więc mój build mogę podać Ci jutro jak będziesz zainteresowany. To samo runy i masterki.

Opublikowano

Bo zawsze jest tak genialny team który zabije adc podczas twojego ulta.

Pozatym nie miesza tak w tf jak inne postacie które wymieniłem. Ma mały zasięg a po ostatnim ograniczeniu ilości miksturek na start do 5 morde stracił. Jednak champ warty zainteresowania. Ja mam runki dla mordę, vlada i akali specjalnie robione. Kupno 3 esencji na spell vamp daje dużo. Dodając do tego ap /lv i trochę mres i jest bardzo przyjemnie.

Opublikowano

bardzo mocny champ.... on wg mnie jest mocny w early i late game... (ew wczesne late ).... dlaczego nie mid... ? no bo w mid game raczej jest łapanka, gdzie przydają się wszelkiego rodzaju CC'ki których morde jednak nie ma.... nie budował bym raczej rayla, chociaż slow dobry.... budował bym go raczej pod masywnego APC, który ma wejść w TF'a przejąć przeciwnego ADC i wypierdolić pente :D

build jaki zawsze na niego buduję wygląda następująco.... nie będę opisywał tu kolejności bo praktycznie w każdej grze jest inna, buduję się tak jak potzrebuje, jedynie start mam zawsze taki sam z 2 fasolkami na regeneracje HP i 3 potami... taki start zapewnia nam dobre HP z którego morde korzysta do rzucania skilli, także wynika z tego, że morde nie używa many, więc jungler nie musi oddawać blue midderowi :)

build : buty przebicie odp, maska, warmog, rabadon, ta zielona zbroja która zwiększa efekty leczące, coś na spelvamp najlepiej chyba ten item do jungli z spellvampem

przy ty buildzie masz bardzo duże dmg, około 3,5k hp i leczysz się jak pojebany.... wniosek... nie do zabicia dzięki szybko regenerującej się tarczy i szybko regenerującemu się zdrowiu :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po zrobieniu go pod tanky ap:

Sorce, Rabadon, Siła natury, hextech, plemienna, maska, jest nieśmiertelny i sieje rozpierdol. Jego ult w połączeniu z ultem yoricka robi tf 7 vs 4. Perfekcyjny do 5 vs 5 teamowych, z yorickiem na topie.

Jest dobry w late game, w early jego tarcza nie daje aż tak dużo, dmg nie jest kosmiczny.

Morde to jedna z postaci, którą możesz się wpierdolić w 5 i zrobić pentę. ( Tak jak ja w ostatnim meczu, flash do 5, gdy mieli po 75% hp, ult na carry i ich zabiłem bez utraty hp ).

Jego bańka jest pojebana, nie warto go atakować 1 vs 1 w late, bo i tak wygra, nawet gdy będzie miał 20% hp. Heal z ulta jest ogromny, ma 3 skille aoe. Jedynie jest mało mobilny

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...