Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Reset ustawień preferowanego trybu sieci po restarcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

po aktualizacja androida 2.3.4 do 4.0.4 system co reset natrętnie zmienia ustawienia preferowanego trybu sieci.

Chcę mieć włączony tylko 2G (GSM), ale gdy wybiorę "Tylko GSM", to niby ustawienia zapisują się, ale tylko do następnego uruchomienia telefonu. Po ponownym uruchomieniu ustawienia się resetują i znowu jest "WCDMA (prefer.)/GSM"

Jak zrobić, aby system zapamiętał mój wybór (2G), gdyż dzięki "WCDMA (prefer.)/GSM" żywotność baterii spada, gdyż system wyszukuje cały czas zasięgu, a nie chcę co reset zmieniać ustawień.

897771404427433574016.png

Opublikowano

Xperia Mini Pro ma to do siebie że resetuje ustawienia. Niestety tego buga nie da się naprawić(próbowałem), musisz wgrać sobie jakiegoś custom roma(z wlasnych doswiadczen polecam CM10-i mozliwe ze sam zrobie custom roma na XMP :)). ;)

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Xperia Mini Pro ma to do siebie że resetuje ustawienia. Niestety tego buga nie da się naprawić(próbowałem), musisz wgrać sobie jakiegoś custom roma(z wlasnych doswiadczen polecam CM10-i mozliwe ze sam zrobie custom roma na XMP :)). ;)

Hm... na 2.3.4 nie było takiego problemu...

Z wgrywania CMki zrezygnuję - to nie na moje nerwy (rootowanie, potem modlitwy,aby system odpalił xD) //Coś, co poznałem dzięki galaxy S2 :P

No cóż, downgrade'a nie zrobię, bo z 4.0.4 działa płynniej.

Na prawdę nie ma innej możliwości? ;C

897771404427433574016.png

Opublikowano

Nie, niestety. Chyba ze cos pogrzebiesz w plikach wymaga to roota(edytujesz build.prop)[poradnik do roota w moim "spoilerze"]. Tez mialem ten problem i dlatego zrezygnowalem ze stock 4.0.4

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...