Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki pc będzie dobry?

Kałasnikov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

\Czy te części były by dobre? A i jaki zasilacz do tego? I czy do tych kart i procków są od razu chłodzenia czy trzeba dokupić>

I jak to by sie w grach spisywało?

Płyta główna MSI 760GM-E51 (FX) AMD 760G Socket AM3 (PCX/VGA/DZW/GLAN/SATA/RAID/DDR3) mATX

Procesor AMD Phenom II X4 Quad Core 965 Black Edition 3.4GHz (HDZ965FBGMBOX) BOX

Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 (GR1333D364L9/4G)

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM

Karta graficzna MSI R7790-1GD5/OC

Asus Drive DVD -/+RW, E-Green 24x (Black Panel), SATA, BULK (DRW-24B5ST/BLK/B/AS)

Wewnętrzny PC

Obudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X/SSD (BT-410)

LOL

Opublikowano

Jak będziesz robił OC to musisz mieć dodatkowe(lepsze) chłodzenie. A zasilacz gdzie? Nie lepiej 8GB ramu wbić?

674071459604241683421.gif

Opublikowano

UP O zasilacz właśnie się pytałem jaki :D

UP2x max 1650/1700

I zaznaczam że chodzi mi o pc i do ogólnego użytku i przede wszystkim do gier (BF3 żeby chociaż na wysokich na 35 fps)

LOL

Opublikowano

UP O zasilacz właśnie się pytałem jaki :D

UP2x max 1650/1700

I zaznaczam że chodzi mi o pc i do ogólnego użytku i przede wszystkim do gier (BF3 żeby chociaż na wysokich na 35 fps)

Jak tylko 35FPS to i Celeron by wystarczył :P .

Z doświadczenia wiem, że BOX jest nie do wytrzymania, więc Fera byłaby najlepszym zakupem.

Trzymanie Phenoma na stocku mija się z celem, więc MOBO też do zmiany. I w tym momencie zdaje mi się, że określona kwota gdzieś uciekła ;D.

Proponuję uzbierać na używanego i5 SandyBridge.

Opublikowano

To jest wgl coś w tej cenie DO 1700 zł żeby nowsze gry chodziły na wysokich (np. BF3) na chociaż 40 fps?

A i do up: Mi to że chłodzenie ryczy by nie przeszkadzało ;)

LOL

Opublikowano

To jest wgl coś w tej cenie DO 1700 zł żeby nowsze gry chodziły na wysokich (np. BF3) na chociaż 40 fps?

A i do up: Mi to że chłodzenie ryczy by nie przeszkadzało ;)

Na 40FPS to na tym stocku podejdzie. Mimo to używka IvyBridge za 450zł (idzie wyrwać w tej cenie) byłaby lepszym wyborem. Dysk też można wziąć używany.

A jeśli chodzi o chłodzenie - gdybyś zdecydował się na Phenka, to uwierz mi, że po BF3 wyłączysz kompa, aby ochłonąć :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...