Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oczekiwanie na oddanie pieniędzy po rozprawie.

J4KU8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakiś rok temu zostałem oszukany przy kupnie telefonu, mniejsza o szczegóły, głównie chodzi mi o to, że rozprawa miała się odbyć miesiąc temu, nie dostałem żadnego listu że przełożono na inny termin, czyli się odbyła, ile trzeba czekać by odzyskać tę kwotę na którą zostałem oszukany?

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Sprawa się odbyła, Ciebie nie powiadomiono i nie było Cię na niej. Typowa Polska. Najpierw musisz poczekać na uprawomocnienie wyroku sądowego, którego chyba nie znasz. W ogóle wiesz jak się sprawa potoczyła? Bo to trochę dziwne. Jeśli sprawa się odbyła to poczekaj miesiąc, wtedy możesz pisać pismo do sądu,ale i tak coś jest tutaj dziwnego. Ty nic nie wiesz o tej rozprawie, a chcesz pieniądze.

Opublikowano

Nie mogła się odbyć bez Ciebie.. Jak to tak. Skoro jesteś jedną ze stron w takiej sprawie. Wiem, że nasze Polsckie prawo jest bardzo kulejące, by nie powiedzieć tutaj gorszych słów. Na wyroku zawsze jest napisane w jakim terminie trzeba oddać pieniądze, lub też zapłacić grzywnę.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

No dla mnie to też trochę dziwne było, jak rozmawiałem z policją to powiedzieli mi że mogę, ale nie muszę być na tej rozprawie - więc nie wiem, miesiąc od rozprawy minął, czas pisać pismo do sądu?

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Tak czas napisać. Aczkolwiek i tak jest dziwne to,że nie dostałeś wezwania. Może przeoczyłeś? Niemożliwe żebyś nie dostał, przecież nawet nie wiesz jaki był wynik rozprawy teraz.

Opublikowano

nie musi dostać. jeśli oszukanych zostało wiele osób może byc wezwany jako świadek

oczekiwanie na pieniądze ?? człowieku jakie pieniądze , nie licz nawet ze zobaczysz przez najbliższe 2-3 lata jakiekolwiek pieniądze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie musi dostać. jeśli oszukanych zostało wiele osób może byc wezwany jako świadek

oczekiwanie na pieniądze ?? człowieku jakie pieniądze , nie licz nawet ze zobaczysz przez najbliższe 2-3 lata jakiekolwiek pieniądze

To dziwne, ja dostałem pieniądze po 3 tygodniach od uprawomocnienia wyroku sądowego.

Opublikowano

No tak ... tutaj chodziło robemowi o to ile osób zostało oszukanych, bo jak więcej niż przykładowo 5 to ten, który oszukiwał ludzi musi spłacić 5 osób ... A na raz raczej tego nie zrobi.

@Top

Dzwoń, dowiaduj się, jedź do kogoś kto się zna na przebiegu rozpraw sądowych, taka konsultacja dużo nie kosztuje, a z pewnością pomaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...