Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zmienic IP i porty w cliencie ?

IIC13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

mam rozpakowane serverinfo.py i nie wiem gdzie to IP sie znajduje i te porty.

A jak zrobic by bylo tylko 1 CH ?

Opublikowano

serverinfo.py znajduje się w root.eix/epk

jak rozpakujesz root wchodzisz tam i na serverinfo.py dajesz otwórz za pomocą ntp++, notatnika.

jedziesz na dół u szukasz linijki

CHANNELS1 = [
{'name':'CH1','ip':'xxxxx','tcp_port':zzzzz,'udp_port':ccccc,'state':STATE_NONE,},
]
MARK1 = { 'ip' : 'xxxxxx', 'tcp_port' : 13000, 'mark' : '120.tga', 'symbol_path' : '120', }
AUTH1 = {'ip':'xxxxxxx','port':11002, }
NAME1 = { 'name' : 'bbbbb'}

Legenda :
xxxxx - Ip twoje servera
zzzzz - 1 port channela
ccccc - 2 port channela
bbbbb - nazwa servera
port 11002 to jest standardowy port do logowania, można go zmienić w bazie.
Jak chcesz uzyskać porty jakie masz wchodzisz przez program FTP, logujesz się do bazy SFTP, wchodzisz do katalogu servea np. Polsih_SF ( na plikach Sherera) szukam katalogu gdzie znajdują się channele, i tam masz plik o nazwie auth, game, game22, game99 w którymś pliku będzie podane porty od channeli. Nie pamiętam dokładnie, bo dawno nie bawiłem się tym.
Opublikowano

A mozna zrobic tak by nie pokazywalo wyboru "CH" tylko zawsze na ch1 logowalo ? ze nie bedzie pisalo jakie CHsa tylko by byl login i haslo.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

przydatne

Crysis-800x200.jpg

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką dołączonej do opakowania , bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą , gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...