Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie&Dyskusja] Magika, Iluzjaonista, Mentalista

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie pewnie znacie DYNAMO lub innego iluzionistę ;)

Mam do was pytanie znacie może jakieś poradniki na internetowe jak za free nauczyć się jakiść sztuczek iluzionistycznych czy mentalistycznych ?

Jeśli tak to podajcie ;)

A to taka mała sztuczka ;)

Po przeczytaniu przebiegu sztuczki zrób tak :

Patrz przed siebie i spróbuj spojrzeć w górę nie podnosząc głowy tylko oczy do góry

potem zamknij oczy i spróbuj otworzyć ;) Jeśli nie możesz otworzyć oczu spójrz oczami na duł i otwórz je

udało się ?

Pomyśl pewną liczbę dowolną ;) tylko nie myśl sobie np o 1 000 000 lub więcej

załóżmy że od 1 do 1000 ;)

zrób tak pomnóż tą liczbę przez 3 (np. 2 * 3 zakładając że wybrałeś 2 ) potem dodaj do otrzymanego wyniku 9 i otrzymaną w ten sposób liczbę pomnóż przez 3 i dodaj do otrzymanej liczby liczbę pomyślaną na początku ;)

napisz w poscie jaka liczba ci wyszła a ja odpisze jaką pomyślałeś ;)

Opublikowano

26757 ;) (przepraszam, pomyliłem liczbę)

Iluzjoniści pokazują swoje sztuczki za pośrednictwem maszyn i wynalazków. Podobno jakiś iluzjonista (nie pamiętam nazwiska) wymyślił pierwszy żarówkę. Nawet jest muzeum wynalazków dawnych iluzjonistów ;)

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Hmmm jeśli liczba którą podałeś jest prawidłowa to pomyślałeś o wyniku 2673 a pisałem że byście podawali do 1000 ;)

Ale to spam bo nie odpisałeś czy znacz jakiś poradnik czy tutorial trudno będzie o taki bo nikt nie zdradza tajemnicy magii ;)

Mimo iż znam kilka dobrych sztuczek to nie mogę nazwać się nawet błaznem ;)

Wie ktoś jak zrobić tą sztuczke kiedy DYNAMO każe się podnieść i udaje się to za pierwszysm razem a za drugim już nie ;) bo DYNAMO jest za ciężki :P

Opublikowano

polecam ci na polsacie Magia bez tajemnic czy jakoś tak oglądnij sobie leciało w sobote albo niedziele oglądałem tam masz takie "większe" sztuczki np przechodzenie przez sciane itp

albo kup sobie za 150zł "Mały Magik" największy zestaw :)

Opublikowano

Oglądałem ale bardziej niż iluzje ( chyba że taką jak DYNAMO) wolę Mentalizm hpnozja i te sprawy np. dotykasz czyjąś rękę a osoba stojąca obok z zamkniętymi oczami czuje że ją dotykasz

@up mogłeś pomyśleć jakąś liczbę ;)

Opublikowano

o.O TO są wyjaśnienia ?

Ale ja DYNAMO robi to że jest cieższy albo podnosi duże ciężary chodzi po wodzie lub po ścianie budynku nie mówi że ja też tak chce (prócz zwiększania masy ;) )

a swoją drogą wiecie gdzie można się uczyć tej "magii" ????

Opublikowano

Piszesz o iluzji a obok twojego tematu wyskoczyła mi reklama o iluzjoniście-aktorze Muszyńskim. Przypadek? :ninja:

Dobra teraz serio, gadasz o jakiejś magii a wątpię aby znalazło się tu ponad 10 osób które w nią wierzą. Wszystko da się wyjaśnić. Kiedyś uczeni ludzie oszukiwali społeczeństwo mówiąc że zaćmienie słońca to gniew bogów, jest wiele takich przypadków, jednak każdy prędzej czy później się wyjaśni. Ludzie używają dopiero naparstek mózgu, kto wie co będziemy mogli robić używając całej objętości? ^_^

Opublikowano

@Up magii niema jest tylko zręczność i odwracanie uwagi ale fajne jest to że np. ktoś nie wie jak ja to zrobiłem i w jednej chwili myśli że wszystko jest możliwe ;)

P.S. Używamy 10% naszego mózgu :P

Ale tak serio można gdzieś się nauczyć tych sztuczek ?

Mentalizm z tego co wiem to sprytne odwracanie uwagi i znanie się na ludziach i zachowaniach mózgu więc cudów nie ma ;)

Opublikowano

Mentalista nie uzywa sztuczek .... Tylko mozgu ... Tego nigdy sie nie nauczysz, i nie ma takigo czegos w necie, chyba ze jak rozpoznac wiek bylego partnera / partnerki, i nic wiecej poza tym.

Sprytne odwracanie uwagi ?? ... -.-

Iluzjonista wykorzystuje zwinne palce oraz odwrocenie uwagi ogladajacego po to by sztuczka nie zostala rozpoznana, po to by ogladajacy nie dowiedzial sie jak zostalo to zrobione. Mylisz jedno z drugim.

Mentalista zna mozg czlowieka od A do Z i na kazdym kroku wie co zrobi, co odpowie, co wybierze.

Podam Ci przyklad

Sa " doły " nr 1 / 2 / 3 / 4 doly sa zakryte materialem w 1/2 i 3 sa gwozdzie postawione na sztorc ze jak wpadnie to sie zabije a w 4 jest materac. Pan X wie, ze bedzie musial dokonac wyboru, stanac plecami do " dołu " i rzucic sie do tylu. Ale nie wie co w tych dolach jest, czlowiekowi mozna narzucic prawidlowa liczbe. Przyklaowo Pan X bedzie musial wstac o godzinie 4 rano dnia 4 miesiaca 4. Cas trasy ktora bedzie musial przejecha by dotrzec do tych " dolow " to 4h itp itd. Narzucasz czlowiekowi Liczbe 4 po to by on nie wpadl do dolu z gwozdziami, przez to ze bedzie caly czas slyszal liczbe 4 po przyjezdzie na dane miejsce wybierze 4 dol.

Z telewizji co widzialem to mentalista wlasnie to przedstawial, taki eksperyment :D

Nie ma magi ale sa ludzie :D

Opublikowano

@ up dobrze że mnie poprawiłeś ;)

a może mi powiesz jak nazywał się ten program bo też go widziałem ale dawno i nazwy nie pamiętam

szkoda ale gdzie się tego nauczyć przecierz sam z ssiebie się nie nauczył

(pójść studiowac psychologię by poznać ludzki mózg ? taka jest tajemnica ?)

Opublikowano

Ehh up liczby ci nie powiem ale powiem ci że mnożyć nie umiesz skoro wyszło ci 99 ;)

i nie spamuj bo już ktoś pisął o tym programie

Opublikowano

108 :)

Jeżeli "odgadniesz" ową liczbę to z chęcią poczytam o tym twoim DYNAMO

Opublikowano

Mentalista nie uzywa sztuczek .... Tylko mozgu ... Tego nigdy sie nie nauczysz, i nie ma takigo czegos w necie, chyba ze jak rozpoznac wiek bylego partnera / partnerki, i nic wiecej poza tym.

Sprytne odwracanie uwagi ?? ... -.-

Iluzjonista wykorzystuje zwinne palce oraz odwrocenie uwagi ogladajacego po to by sztuczka nie zostala rozpoznana, po to by ogladajacy nie dowiedzial sie jak zostalo to zrobione. Mylisz jedno z drugim.

Mentalista zna mozg czlowieka od A do Z i na kazdym kroku wie co zrobi, co odpowie, co wybierze.

Podam Ci przyklad

Sa " doły " nr 1 / 2 / 3 / 4 doly sa zakryte materialem w 1/2 i 3 sa gwozdzie postawione na sztorc ze jak wpadnie to sie zabije a w 4 jest materac. Pan X wie, ze bedzie musial dokonac wyboru, stanac plecami do " dołu " i rzucic sie do tylu. Ale nie wie co w tych dolach jest, czlowiekowi mozna narzucic prawidlowa liczbe. Przyklaowo Pan X bedzie musial wstac o godzinie 4 rano dnia 4 miesiaca 4. Cas trasy ktora bedzie musial przejecha by dotrzec do tych " dolow " to 4h itp itd. Narzucasz czlowiekowi Liczbe 4 po to by on nie wpadl do dolu z gwozdziami, przez to ze bedzie caly czas slyszal liczbe 4 po przyjezdzie na dane miejsce wybierze 4 dol.

Z telewizji co widzialem to mentalista wlasnie to przedstawial, taki eksperyment :D

Nie ma magi ale sa ludzie :D

Też to widziałem :E

A gdyby magik (mentalista itp.) zdradzał swoje sztuczki to już połowa świata by umiała. O to w tym chodzi, żebyś sam do tego doszedł.

Opublikowano

@up złe mnożenie ;) ( ta liczba to 8 o takiej myślałeś jeśli dobrze przejrzałem twój umysł ;) )

Wiem oglądam na yt sobie magie umysłu i mówił koleś żę nie można zdradzać sztuczek bo mogą być poważne konsekwencje

p.s. widział ktoś jak DYNAMO zgina mały palec u ręki w bok ? Powiem wam że też tak umiem ale to śmiesznie wygląda ale zdziwiene jest u ludzi jak to widzą ;)

Opublikowano

Patrz przed siebie i spróbuj spojrzeć w górę nie podnosząc głowy tylko oczy do góry

potem zamknij oczy i spróbuj otworzyć ;) Jeśli nie możesz otworzyć oczu spójrz oczami na duł i otwórz je

udało się ?

Nie wiem w czym problem otworzyć oczy patrząc się w górę. Może ty jesteś ułomny?

Pomyśl pewną liczbę dowolną ;) tylko nie myśl sobie np o 1 000 000 lub więcej

załóżmy że od 1 do 1000 ;)

zrób tak pomnóż tą liczbę przez 3 (np. 2 * 3 zakładając że wybrałeś 2

) potem dodaj do otrzymanego wyniku 9 i otrzymaną w ten sposób liczbę

pomnóż przez 3 i dodaj do otrzymanej liczby liczbę pomyślaną na początku

;)napisz w poscie jaka liczba ci wyszła a ja odpisze jaką pomyślałeś ;)

x*3+9+x=y

x*4+9=y

x=(y-9)/4

Opublikowano

@2 up nie da się otworzyć oczu bo powieki drgają więc nie wiem jak ty je niby otwierasz jesteś zgłoszony więc powinieneś dostać magiczne 5% . Widać jaki jesteś inteligentny skoro , nie umiejąc wykonać prostej czynności nazywasz innych ułomnymi (może sam jesteś niedorozwinięty ?)

@up taa jego sztuczki to jednorazowe były i niskich lotów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...