Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry komp - mało FPS.

alexooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.. Mam problem otóż:

Posiadam bardzo dobry sprzęt, mianowicie:

-8GB RAM

-2GB karta graficzna

-Procek IC i5. 2,5GHz

-Win7

A mam mało FPS.. To znaczy.. Tak z 60 MAX.. chyba że zmienie wszystko na najmniejsze to jest z 90.. Ale granie na najniższych, w dodatku jak się nagrywa to nie jest fajne.. Macie jakies rady? Potrzebuje tak przynajmniej tych 90 FPS przy przynajmniej Dalekiej renderacji!

Opublikowano

Zobacz poradniki na youtube napisz : "Minecraft OptiFine " Pobierz go i pogrzeb w ustawieniach (na filmie powinno być jak)

Proszę o zdjęcie trochę % Staram się :)

Opublikowano

więcej ramu do minecrafta powyłączaj nie potrzebne programy

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

To jest składak z allegro? Jaka karta? A znasz zasilacz?

Jeśli to własnie składak to dziękuje do widzenia, gówno a nie "bardzo dobry sprzęt"

461151420292002410470.png
Opublikowano

Laptop i dziwisz się że minecraft działa jak działa. Zapewne domyślnie twój lapek używa zintegrowanej karty graficznej do grania w minecrafta, musisz wymusić aby zaczoł używać tej drugiej karty

hylJF.png
Opublikowano

@Up Ortografie to ty masz chłopie ;D

=============================

A co do tematu, masz mało FPS ze względu na lapka,

Laptop pobiera 4x więcej zużycia procesora niż komputer.. Więc masz problem jedynie w tym że masz laptopa ;D

A więc gdybyś miał kompa z takimi częściami ;D Byś miał ponad 500 FPS tak jak ja :D

Opublikowano

Ja pierdole, "Dobry Komp", naprawde zajebiście go opisujesz Karta Graficzna : 2GB Dużo nam to mówi...

Opisz jaka to karta, ilu bitowa itp. Jaki masz zasilacz.

A nie to wyjeżdzasz, że masz dobry komp, procek sobie możesz mieć, ramy też, a karta pewno zintegrowana jeszcze na laptopie, sie nie dziw...

Do tego pisz model swojego procesora, taka i5 z 2,5ghz to musi być naprawde coś słabego...

Z wszystkich bezsensownych komentarzy powyżej tylko Makimaki ma racje... jak sie nie znacie to nie piszcie....

Jak chcesz żebyśmy ci pomogli to rozwiń, swoją wypowiedź postaraj się jakoś...

Opublikowano

60 fps to mało ?? Człowieku gra powinna (musi) chodzić płynnie przy 30 fps czyli problemu nie ma ew. Kup podstawke do chłodzenia

1367580920-U384748.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...