Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 PL

Bradas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym powrócić do gry na globala PL, jednak przed tym chciałbym Wam zadać parę pytań.

1. Opłaca się wgl grać na polskim globalu?
  2. Nadal są takie promocje w IS, że jak kupisz byle jaki przedmiot to dostajesz gratis 50% expa na 7dni?
  3. Nadal są skrzynie w IS, z których lota dzik?
  4. Dzik na PLu też daje 20% na potwory?
  5. W ile mniej więcej wbiję 75lv mentalem, grając 2-3h dziennie posiadając 50% expa? (expa mogę mieć nawet na rok :P)
  6. Lepiej grać na solarze gdzie są niskie ceny i dużo ludzi, czy na starszym serwerze, gdzie jest drożej ale mniej ludzi i jest gdzie dropić?
  7. Jak myślicie, ceny na starszych serwerach spadną po połączeniu?
  8. Taniej wyjdzie wybonować item kupując dodania w IS, czy lepiej kupić w grze za YANG?

Z góry dzięki za odpowiedzi. :P

Opublikowano

Cześć, chciałbym powrócić do gry na globala PL, jednak przed tym chciałbym Wam zadać parę pytań.

2. Nadal są takie promocje w IS, że jak kupisz byle jaki przedmiot to dostajesz gratis 50% expa na 7dni?
  5. W ile mniej więcej wbiję 75lv mentalem, grając 2-3h dziennie posiadając 50% expa? (expa mogę mieć nawet na rok :P)
  6. Lepiej grać na solarze gdzie są niskie ceny i dużo ludzi, czy na starszym serwerze, gdzie jest drożej ale mniej ludzi i jest gdzie dropić?
  8. Taniej wyjdzie wybonować item kupując dodania w IS, czy lepiej kupić w grze za YANG?

1.Moim zdaniem nie,ponieważ pl to już nie to samo. Teraz zrobił się bardziej jak hard i wszystko można kupić bez najmniejszego trudu w IS.

2.Chyba już nie ma.Ale nadal są pakiety

3.Są ale ostatnio chyba też dropiły w grze.

4.Z tego co wiem są pieczęcie na 150 defa , 100 ataku oraz odp na potwory 10%.

5.2-3 msc. Przy regularnym expieniu oraz dropie.

6.Tylko Solar. Starsze serwery mają po 300-400 graczy brak rywalizacji tylko satysfakcja ze zrobionego eq. Ale co po eq skoro każdy ma 80 lv + i nie ma z kim rywalizować

7.Spadną albo i nie. Każdy przyjmuje inną taktykę. Jedni inwestują swój majątek w eq typu Fmsy śr 40+/Żelki+9 itp. Drudzy liczą na spadek cen i wszystko sprzedają i trzymają kase. Wybór należy do Ciebie:) . Osobiście polecam walute item, ponieważ ona na swojej wartości nie starci wiele.

8.Zdecydowanie kupić yang. Dodania ze szkat są tylko do 40 lv . A więc eq na późniejszy lv nie wybonujesz. Choć możesz bonować Skórzane oraz Ebo.

Opublikowano

1. Tak, tak i jeszcze raz tak ;)

2. Czasami tak, teraz za kupienie pierwszej rzeczy w is otrzymujesz łapke do yangow na 7dni. Sa tez oczywiscie pakiety, oraz happy hour co tydzien/2tygodnie

3. Co jakis czas sa dodawane z dzikiem oraz z bengalem. Takze od godziny 19 do 21 dropia pieczecie z metkow ktore daja dowolny bonus, ktory wybieramy u stajennego.

4. Tak

5. Zalezy od eq. W przecietnym wbijesz w max 3miechy. W dobrym nawet w 1.5 miesiaca :)

6. Proponuje starszy, ponieważ na nowych jest za duzo graczy na maym lvl i ciezko znalezc spota. P.S Zapraszam na s11 zawsze mogę pomóc ;)

7. Będą takie same, ponieważ łącza servery na których są podobne ceny. Lecz jest oczywiscie szansa ze zmaleja poniewaz pokaze sie wiecej itemków na allegro

8. Kupuj yangi. Zdecydowanie.....

x

Opublikowano

8.Zdecydowanie kupić yang. Dodania ze szkat są tylko do 40 lv . A więc eq na późniejszy lv nie wybonujesz. Choć możesz bonować Skórzane oraz Ebo.

Tymi zmiankami i dodaniami,można bonować jedynie BRONIE I ZBROJE do 40lv. Czyli żadnych skórzanych,ani ebo nimi nie wybonujemy.

Opublikowano

1. Zależy na jaki serwer , jeżeli na nowy to tak

2. Tak

3. Nieraz są , przeważnie gdy jakieś święta etc.

4. Si

5. Mentalem lipnie się expi ( 2 - 3 miesiące)

6. Na nowym lepiej zagraj

7. Wątpię

8. Lepiej kupuj za yang

805491408806070489277.png

Opublikowano

Zobacz sobie to i lepiej nie zaczynaj na PL

https://www.youtube.com/watch?v=ZkHdGCOrELo

o tym juz bylo wiele razy i to zwykly general respi.. nie chce mi sie tlumaczyc dokladnie.

1. tak/nie zalezy od serwera na s26/s1 jest najwiecej osob.

2. Nie wiem czy z is jest ale za rejestracje z reklamy jest.

3. sa ale tylko nie raz, na forum oglaszaja.

4. tak

5. roznie zaleznie od eq itp, ok. 4 miesiace jesli masz slabe eq, z eq ok. 1/2 mies.

6. ja osobiscie polecam solara.

7. to zalezy od graczy.

8. ogolnie nie lubie wydawac pln na gre i kupil bym za yang wiec tu trudno mi ocenic.

sygna1.png

Opublikowano

Nie patrz na ten film..

A co do gry.. to myślę że opłaca się poczekać jak połącza serwery i wtedy Grać na pierwszym serwerze, albo ostatnim ;)

Albo już zacznij grać i wtedy gdy będziesz miał jakieś itemki na sprzedasz to wtedy po połączeniu nie wiadomo jakie ceny będą, być może z zyskiem albo ze stratą :P

Do tego na pl'u są te skrzynki ucznia.. to fajnie możesz wybonować eq.

Np tygre +9 kupić/zrobić i ją wybonować x4 bony 1,5k/2k hp i powinieneś dać rade z nią do 61lvl'a.

Albo na przykład fms-a +9 z byle jakimi śr wybonować.

Ja osobiście dobijałem taką postacią do 20lvl'a żeby mieć bonusy na wh z eq na 1lv +6 ok 3h. + Pd na 3h z reflinka :D

Jbc. tutaj podaje Ci reflink: http://www.metin2.pl/landing/?f=G5QQ9UD673 ;)

//Reklama OFF.

Opublikowano

Nie opłaca sie grać na metin2 pl tam same dzieci gajo ;d i ten pier dolo lony GM 3 postacie mi zbanowal + 75 skur wiel jak bym go dorwal to by miał prze jebane osobicie wisiał by na szubienicy skur wiel pozdro s2 feniks

Opublikowano

Nie opłaca sie grać na metin2 pl tam same dzieci gajo ;d i ten pier dolo lony GM 3 postacie mi zbanowal + 75 skur wiel jak bym go dorwal to by miał prze jebane osobicie wisiał by na szubienicy skur wiel pozdro s2 feniks

Spokojnie ;)

Dzięki za odpowiedzi, zamykam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...