Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Amator

VanBen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,mam zamiar zacząć ćwiczyć..

Mianowicie mam 16 lat waże tylko 50 kg mam w domu drążek oraz wioślarza.

Jak zacząć?

Opublikowano

50kg i ty chcesz cwiczyc?. Aby były widoczne efekty musisz wiècej ważyć.

Zależy jakie efekty chce osiągnąć. Ważne żeby zacząć potem można pracować nad masą :)

Opublikowano

Jeżeli chcesz ćwiczyć to stosuj też dietę żeby te efekty były widoczne. Chodzi mi o dietę, nie żeby się roztyć tylko żeby nabrać trochę masy, lub ją stracić.

Minecraft_nwaxhhs.jpg

Opublikowano

uspokójcie sie z tą dietą on ma 16 lat , niech po prostu dostarcza więc jedzenia i tyle.

Dokup sprzętu bo lipa.

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

uspokójcie sie z tą dietą on ma 16 lat , niech po prostu dostarcza więc jedzenia i tyle.

Dokup sprzętu bo lipa.

Jeżeli waży 50 kg, to oznacza, że ma źle dobraną dietę albo nie ma jej w ogóle. Nie wiem w czym przeszkadza wiek? Nikt nie mówi, że ma zacząć połykać 300 g proszkowanego białka i jeść kilka paczek tuńczyka i jajek dziennie. Jego ciało się rozwija, dlatego gdyby przestał jeść teraz słodycze, zwiększył dziennie zapotrzebowanie z załóżmy 3000 kcal do 3500 kcal i wybierał posiłki z większą ilością węglowodanów / białka, to by spokojnie po kilku tygodniach przybrał chociażby ten 1-2 kg masy. :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja w wieku 16 lat bym odradził ćwiczenia. W tym wieku wciąż się rozwijasz ,a intensywne ćwiczenia zaburzą ten proces. Polecam ci jakieś sporty typu sztuki walki , bieganie, pływanie itp. A pakowanie zacznij za 5 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...