Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z wirtualną maszyną

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Problem polega na tym, że Virtual PC, czy Virtualboox nie są kompatybilne z moim systemem <_<

mam: Windows XP Dodatek SP 3. używam najnowszych wersji obu programów.

Podczas uruchamiania V PC z metinem komputer się restartuje.

Podczas instalacji Virtualboox jestem informowany o braku kompatybilności z moim systemem ( chodzi w szczególności o sterowniki do kart sieciowych; tych wirtualnuch i tych prawdziwych).

Instalacja przebiega potem dobrze. Virtualboox się uruchamia i działa, ale gdy przychodzi czas na połączenie się z wirtualną maszyną połączenie sieciowe nie odpowiada, np podczas prób połączenia się z bazą danych.

Komputer na którym działam jest offline, ale z innych poradników wiem, jak w tym wypadku odpalić serwer.

Próbowałem też użyć VM Workstation i mam problem z jego poprawnym działaniem.

Czy ktoś miał podobny problem? czy to wina systemu? na jakich systemach Wam to działa?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mi działa na Windowsie XP professional SP3, oraz Windowsie 7 Ultimate SP1 64bit.

Sądząc po tym że masz taki sam system jak ja na starym komputerze to powinno Ci wszystko działać.

Powiedz jeszcze:

• Jaki masz system XP (Professional, Home Edition)
  • Czy masz zainstalowane sterowniki kart sieciowych.
  • Czy widać kartę sieciową VitrualBox'a w połączeniach sieciowych
  • Podaj jakie masz karty w połączeniach sieciowych (Jakie są włączone a jakie nie)
  • Dokładniejszy opis problemu(Może nie wybrałeś odpowiedniej karty sieciowej w ustawianiach VirtualBox'a, źle skonfigurowany sysinstall.)
  • Stawiasz sam system czy korzystasz z gotowców.

8910814572903361049127.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...