Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek wydajności komputera... (tak znowu ja mam problem-_-)

er007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie xD

Mam teraz problem nie z GPU, ani sterami od grafy, teraz mam problem z wydajnością komputera.

1. Problem, dziwny error wyskakujący mi w uruchamianiu komputera (nie zawsze się włącza, ale dość często). Myślałem, że to powód wyczerpanej baterii (komputer stacjonarny), ale po wyłączeniu komputera nie odłączając go od prądu error dalej wyskakiwał więc to nie jest chyba bateryjka ;<

Tutaj screen errora.

1b4f43f933d23.jpg

2. Duże zużycie procesora po włączeniu komputera i na pulpicie.

Zużycie wynosi powyżej 50%, a w zakładce "procesy" nic nie pokazuje, aby wykorzystywało tak dużo CPU ;<

3. Co to jest za proces:

- ccSvcHst.exe

- csrss.exe

- winlogon.exe

4. Sprawdził by ktoś logi z OTL?

Dodane

Specyfikacja komputera:

Procesor: AMD Athlon x2 II 5200+ 2.70Ghz

Grafa: Gainward GTX 550 ti

RAM: 2Gb

Zasilacz: 500w Feel

Płyta główna: Asus g-surf 365

Dysk: Na screenie jest (chyba)

Win 7.

Opublikowano

masz antyvirusa nortona?

- ccSvcHst.exe - od nortona (nie jestem pewny)

- csrss.exe - proces systemowy

- winlogon.exe - odpowiedzialny za logowanie/wylogowywanie użytkownika.

Opublikowano

masz antyvirusa nortona?

- ccSvcHst.exe - od nortona (nie jestem pewny)

- csrss.exe - proces systemowy

- winlogon.exe - odpowiedzialny za logowanie/wylogowywanie użytkownika.

Mam Nortona.

Najbardziej mnie nie pokoi ten czemu ekran i te napisy (Screen pierwszy)

Z wydajnością się uporałem.

Opublikowano

nawet ci google tlumacz powie co masz zrobić z 1 problemem bo widać ze ktoś ma jedynki z angielskiego

wejdź do biosa i przywróć normalne ustawienia lub kliknij f2

Opublikowano

nawet ci google tlumacz powie co masz zrobić z 1 problemem bo widać ze ktoś ma jedynki z angielskiego

Możesz powiedzieć dokładnie gdzie znajdę domyślne ustawienia w BIOS'ie?

Nigdy się nie bawiłem biosem i nie chce zepsuć....

Opublikowano

a jak nie to wyjmij bateryjkę z biosu na ok 30 min

że co ? ;d po pierwsze to baterię CMOS z płyty głównej, po drugie to wystarczy kilka sekund

Opublikowano

że co ? ;d po pierwsze to baterię CMOS z płyty głównej, po drugie to wystarczy kilka sekund

tu się z tobą nie zgodzę cioci jak musiałem wejść do biosu musiałem czekać 20 min żeby się zresetowalo hasło

Opublikowano

Dalej pokazuje się jak kompa włączam;<

Opublikowano

Ehh podkrecales cos pcta? Load defaults zrobiles ? Jesli tak to odlacz dysk oni mowia ze baterie ja mowie ze dysk :D ( u mnie bynajmniej tak trzeba :p ) jesli dobrze wiesz win 7 bierze sobie 1- 1.5 gb ramu :) wiec masz odp. Ps. Athlon to epik jak u mnie :D.

Ehh podkrecales cos pcta? Load defaults zrobiles ? Jesli tak to odlacz dysk oni mowia ze baterie ja mowie ze dysk :D ( u mnie bynajmniej tak trzeba :p ) jesli dobrze wiesz win 7 bierze sobie 1- 1.5 gb ramu :) wiec masz odp. Ps. Athlon to epik jak u mnie :D.

graphic.png
Opublikowano

Ehh podkrecales cos pcta? Load defaults zrobiles ? Jesli tak to odlacz dysk oni mowia ze baterie ja mowie ze dysk :D ( u mnie bynajmniej tak trzeba :P ) jesli dobrze wiesz win 7 bierze sobie 1- 1.5 gb ramu :) wiec masz odp. Ps. Athlon to epik jak u mnie :D.

Ehh podkrecales cos pcta? Load defaults zrobiles ? Jesli tak to odlacz dysk oni mowia ze baterie ja mowie ze dysk :D ( u mnie bynajmniej tak trzeba :P ) jesli dobrze wiesz win 7 bierze sobie 1- 1.5 gb ramu :) wiec masz odp. Ps. Athlon to epik jak u mnie :D.

Ja w podkręcanie się nie bawiłem ;P

Nic nie zmieniałem od czasu kiedy mam ten komputer.

Z tego co mi wiadomo to win7 potrzebuje 2GB ramu :[

Ale jakoś działa mi ;D

Opublikowano

Btw.

Ktoś wie od czego jest ten czarny ekran podczas uruchamiania kompa?

Co jest powodem tego?

Opublikowano

Cały czas masz ten czarny ekran? Ja tak mam też często. Powyłączaj zbędne programy, które uruchamiają się podczas włączania systemu.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Cały czas masz ten czarny ekran? Ja tak mam też często. Powyłączaj zbędne programy, które uruchamiają się podczas włączania systemu.

Znaczy różnie, głownie jak wyłączam listwę od prądu i po włączeniu włączam komputer to się dzieje taki ekran, ale też nie zawsze.

Wyłączyłem już wszystkie programy jakie mogłem zostawiłem sobie tylko nortona.

Opublikowano

Najprawdopodobniej zasilacz, wymień na jakiegoś taniego fortrona/chieftec'a 400/450W

Raczej nie zasilacz, bo jakby to był zasilacz to by chyba komputer się nie włączał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...