Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Zrobić Dedyk - Serwer Do Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tu masz video na YT od jakiegos user'a ;)

http://www.youtube.com/watch?v=uqrbCCEz2WA

o ile ci o to chodzi ;)

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

serwer dedykowany to oddzielny komputer na rzecz serwera , mozesz wykupic na jakis czas od firm hostingowych.

IP zewnetrzne

IP zewnetrzne .100

IP mask 255.255.255.0

Opublikowano

Masz na tym forum tutorial, łap link:

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=64947

P.S. To jest chyba tutorial po dedyka

Dajesz linki do plików? To daj pod nimi SKAN!

Jak ci pomogłem nie zapomnij dać 5*

50 [x]

100 [ ]

200 [ ]

300 [ ]

400 [ ]

500 [ ]

1000 [ ]

Opublikowano

Aha, to już wiem...najpierw sprawdź czy twoje IP jest zewnętrzne. W przypadku routera za Chiny nie zrobisz globala. Potem konfigurujesz server z twoim IP i domeną+w netmask zostawiasz tak jak jest. Potem wykupujesz server (polecam jakiś 100zł za 5 miesięcy) i tam stawiasz stronkę i hosting'ujesz server. I viola masz swój global.

Trochę droga inwestycja, ja na twoim miejscu zostałbym przy hamachi.

Dajesz linki do plików? To daj pod nimi SKAN!

Jak ci pomogłem nie zapomnij dać 5*

50 [x]

100 [ ]

200 [ ]

300 [ ]

400 [ ]

500 [ ]

1000 [ ]

Opublikowano

Aha, to już wiem...najpierw sprawdź czy twoje IP jest zewnętrzne. W przypadku routera za Chiny nie zrobisz globala. Potem konfigurujesz server z twoim IP i domeną+w netmask zostawiasz tak jak jest. Potem wykupujesz server (polecam jakiś 100zł za 5 miesięcy) i tam stawiasz stronkę i hosting'ujesz server. I viola masz swój global.

Trochę droga inwestycja, ja na twoim miejscu zostałbym przy hamachi.

Chyba z tym routerem to przesadziles...wiesz co to jest przekierowywanie portow?

NIE - SERWER OFF. - i nie pytaj mnie o to.

Watch your back.

Nowe filmy:

http://www.youtube.com/user/ClickHourDone

Opublikowano

Kirabax, ja mam router, (BT Home Hub 2.0) i mnie sie udalo postawic serv na globalnym IP :) Najlepiej jak nie wiesz na 100%, nie mow nic ...

brak ;<

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kirabax, ja mam router, (BT Home Hub 2.0) i mnie sie udalo postawic serv na globalnym IP :) Najlepiej jak nie wiesz na 100%, nie mow nic ...

Jak masz router to tylko ci którzy są do wtojego routera podłączeni to mogą grac na twoim serwiw a jak są pod hamachi podpięci to mogą

spam.gif_thumb.jpg

Opublikowano

Pycho mało wiesz dużo mowisz.

Zeby inni mogli się do ciebie podłączyć w zupełności wystarczy przekierować odpowiednie porty.

Opublikowano

Strona konfiguracyjna routera (przeważnie 192.168.1.1 bądz 192.168.1.100) - i szukasz Port Forwarding bądz jeśli masz opcje w routerze to DMZ

Opublikowano

Ja mam router i mam globala Edonia ;p porty odblokowujesz takie same jakie masz w portmapie a najlepszy program do konfigurowania portów to "Simple Port Forwarding" po polsku i łatwy w obsłudze i bardzo dużo ma listę routerów

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Najpierw musisz wyłączyć serwer jeśli chcesz wyłączyć komputer inaczej skutki tego mogą być nieodwracalne :P. Jeśli chcesz mieć serv 24/7 musisz mieć komp 24/7 włączonego bo to chyba proste że to twój komp jest jakby tym serwerem i jak go "zabijesz" to "zabijesz" też serwer. To tyle ode mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...