Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] FPS spadąją w trakcie gry

Asanroth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż na początku gry mam 70-80 fps a jakoś po 30 minutach spadają do 25-30.
Ram DDR2 2GB
nVidia GeForce 9500 GT
AMD Athlon 64 x2 Dual Core 5200+ 2 rdzenie

Opublikowano

Miałem podobny problem i rzeczywiście było to przegrzewanie GPU. Polecam przedmuchanie kompa sprężonym powietrzem, tylko go czasem odkurzać nie próbuj :D

Opublikowano

Polecam ci program SpeedFan sprawdza ci temeperatury ważnych części komputera,do pobrania z instalek.

Najprawdopodobniej przegrzewa ci sie

Opublikowano

@Up.

Ja odkurzałem i nic... nie wiem czym wy to odkurzaliście.. chyba dmuchawą na wstecznym a nie odkurzaczem domowym...

Sprawdź też czy masz tam odpowiednią wentylacje, czy po 20 minutach na karcie nie idzie smażyć jajek.

Chyba nie zrozumiałeś. Nie mówię że ja odkurzałem, po prostu nie robi się tego ze względu na uszkodzenia jakie może to spowodować. Jedyne co można zrobić odkurzaczem do zebrać kurz z dna obudowy, nie czyści się nim podzespołów.

Opublikowano

Komputer czyści się tylko i wyłącznie sprężarką, bo niczym innym nie ma to sensu. Puszki z powietrzem po prostu się do tego nie nadają. Pobierz program np. HWMonitor odpal lola i graj do momentu, aż spadnie liczba fpsów, a następnie sprawdź temperatury w programie, a najlepiej zrób ss. Również spadek fpsów może być spowodowany zwiększeniem używania skilli (team fighty) i chodzeniem razem, co może lagować i dlatego pod koniec gry wartość fpsów wydaje się mniejsza. Najlepiej jakbyś sprawdził w jakiejś wymagającej grze czy dzieje się tak samo jak w lolu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...