Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Projekt Server: Czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj nie rozumiecie my chcemy zrobić taki mały servik żeby sobie z nami pograło kilka osób ;) w planach 20 slotowy server na pukawce który nas by wyniusł po 6 zł a tak swoją droga skoro serwer mozę nam nie wypalić bo to nasz pierwszy to poco tracić pieniądze na 40 slotów ? 20 slotowy to ryzyko a co dopiero 40

chcieli byśmy żeby był to real life co jest praca małe wioski sklepy można firmy zakładać i rangi społeczne na początek dostajesz mieszkanko w bloku na 7 dni przez ten czas a nawet w ciągu 1 dnia nasbierasz dajmy nato 5 tyś by zakupić swoją działkę będzie można także kupić stragan i sprzedawać itemki ;)

pytanie czy na pukawce z vipem jest tak jak na craftserve że masz na koncie craftserve "portfel" i tam ta kasa leci do tego portfela a potem się opłąca serva

jeśli nie to szkoda :(

Jeżeli piszesz, że chcesz zrobić mały serwik, aby pograło z Tobą kilka osób, a sam boisz się ryzyka, że stracisz kilkadziesiąt złotych miesięcznie, to nie chcę Cię oszukiwać, nie widzę większych szans dla istnienia serwera. Ale żeby już nie offtopować - mimo wszystko polecam Craftserve, na serwerze i tak nie będziesz zarabiał czego jestem pewien, więc wypłacanie pieniędzy z konta i tak nie jest Ci potrzebne, a w zamian za to csrv oferuje pełen profesjonalizm, o którym nie będę się rozpisywał, bo można o tym poczytać praktycznie wszędzie :P

Opublikowano

No cóż a jakie pluginy do realnego życia polecacie ?

wiem że na logowanie i cuboid ten na sklepy i pieniądze jeszce jakieś ?

chciałem wprowadzić rangi ale to chyba permission do tego

działki nie były by automatyczne bo kasa miała by iść do sołtysów wiosek ;)

Opublikowano

mineserv mam 20 slotów opłacony z góry na 158 dni , na koncie 96 craftów , jest opcja zasilacz , są oferty vps, lagów z ogółu nie ma (a jak są to zawsze można wziąść 128mb RAM na slot ) administracja pracuje w pocie czoła aby hosting był jeszcze lepszy.

Opublikowano

@ Up też tak myślałem ze serwer można rozkręcić z 10 slotami tylko mały problem bo ekipa składa się z 8 osób

5 założycieli

2 Budowniczych

1 technik ;)

tak więc poszukuje taniego hostu 20 slotowego

a co sądzicie o mineserv.eu ?

Opublikowano

Na craftserve wedlug mnie sie nie oplaca zwyczajnie. Lepszy jest mine24.pl. Maja nawet tanio i jest latwy kontakt. Serwer 18 slotow kosztowal 18zl na miesiac...

Opublikowano

Nie słuchaj ich. Zróbcie na 10 slot testy , chodzi mi o pluginy i zbudujcie mapę. Gdy będzie już wszystko gotowe opublikujcie serwer. Jeśli będzie 10/10 lub +6/10 , powiększcie mapę i możecie kupić np.30-40 slot.

Wszystko zależy od was i waszej reklamy!

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...