Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Projekt Server: Czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy warto założyć własny server na craftserve ? Z kumplami chcieliśmy założyć server Wooden 10 slot mapkę byśmy zbudowali na servie sand który mamy opłacony (12 dni jeszcze)

i zbudowali byśmy mapkę a potem wgrali na server woden i np tydzień pracowali na tym serverze a potem był by otwarty dla innych

posiadał by sklep sms vip i te sprawy

nie wiem jaki typ servera by zrobić czy typowy survival czy może Realne życie

i ogólnie czy utrzymał by się ten server ? z vipa ?

gdyby tak server za dużo nie kosztował czyli co miesiąc nie musieli byśmy płacić 25 zeta czyli 5 zeta na osobę to by było fajnie ale jeśli server by był nie opłacalny to został by zamknięty proste :(

moje kolejne pytanie to czy jeśli kasa z vipa idzie do portfela na koncie na craftserve to czy jak nazbieramy np. 45 zeta to możemy kupić lepszy server czy te pieniądze są do wykorzystania tylko i wyłącznie na tym servie na którym zostały zebrane ?

Może podajcie jaki typ servera ale nie survival + frakcje bo tego jest pełno

Opublikowano

10 slotów?

Odpuść sobie, to nie wypali.

Gdyby było 40+ slotów to ok, możesz robić, ale jak tak to nie.

surprise motherfucker

Opublikowano

Hmmm spróbować jak to jest mieć własny server ;)

powiększył bym go ale po co mam kupić server 20 - 40 slotowy za 45- 85 zł jak może nie wypalić

z kumplami jest nas 5 zrobili byśmy serva ;) bo samemu to nudno jest grać w mc a w kółko z tymi samymi ludźmi też ;)

to nie ma być jakiś super zajebisty server że slotów braknie tylko taki mały servik dla zabawy

Opublikowano

Pierwsza sprawa:

Kasa z vipa na craftserve może iść TYLKO I WYŁĄCZNIE NA UTRZYMANIE SERWERA. Zapomnij o wypłacaniu.

Druga sprawa:

Cholerstwo jest strasznie drogie

Lepiej kup se tańszy host i znajdź gościa który ci zrobi itemshop ręcznie. Będziesz miał kasę dla siebie itp. ;)

A co do serwera zrób automatyczne The Walls (NIGDZIE tego nie ma po polsku, a to świetna mapa) albo właśnie Realne Życie :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Jeśli się jednak zdecydujesz robić serwer to stawiaj go na pukawka.pl dużo osub se chwali ten chosting sam miałem na nim 5 serwerów i się nie zawiodłem i także częste tromocje typu obnizone ceny za slot itp

Opublikowano

@UP

Może chociaż zachowasz trochę ortografii?

@Co do tematu...

Jeśli chcesz poważny serwer to zakup VPS na Pukawce Chmure, lub na Serv4web.pl ... Naprawdę masz jednego VPS'a nikt Ci nie mówi ile ma być slotów tylko sam zmieniasz, a download sklepów jest na MPCForum, a jak nie to są dosłownie setki ludzi którzy Ci to zrobią czy to za kase, czy za rangę na rozkręconym już serwerze...

@EDIT

A co do pomysłu na serwer to zrób coś oryginalnego, bo na takiego RP lub Survivala zwykłego nikt nie pójdzie lub ewentualnie wbije i się znudzi...

Opublikowano

A ile kosztuje to VPS ? i gdzie na MPC jest to VIP

http://serv4web.pl/ - tu masz wszystkie oferty Serv4Web, polecam Ci bardzo, bo miałem tam już serwery i się nie zawiodłem, pomimo lokalizacji W Francji lub Niemczech łączność jest bardzo dobra, ping mały i lagów nie ma...

@EDIT

Co do sklepu to poszukaj w dziale Projekty Użytkowników Forum lub w Minecraft - Zarzadzanie Serwerem... Dam chyba kilka osób udostępniało m.in. NerooPL

Opublikowano

Jeżeli zakładać serwer to musi mieć coś specjalnego w sobie! nie survival + frakcje bo to już nudne, lecz pvp z epickimi bossami lub coś takiego ja mam taki serwer 40 slotów i w ciągu dnia jest 20 + graczy ale co jakiś czas jest tak że jest 40/40 heh.

Opublikowano

O czyli postanowione serwer zostanie założony ;)

żeby nie robić nowego tematu to :

Projekt Server : Jaki Host ?

Dobra to pytanie jaki host wybrać czy Pukawkę czy Craft serve zależy m i zeby była możliwość sklepu vip tak jak na craftserve że np. kupujezsz wipa i kasa jest na koncie servera a nie przelewa się na moje konto

poniewarz nie mam swojego a niechcę co miesiąc prosić kogoś o przelanie tej sumy ;)

Opublikowano

@UP

Może chociaż zachowasz trochę ortografii?

@Co do tematu...

Jeśli chcesz poważny serwer to zakup VPS na Pukawce Chmure, lub na Serv4web.pl ... Naprawdę masz jednego VPS'a nikt Ci nie mówi ile ma być slotów tylko sam zmieniasz, a download sklepów jest na MPCForum, a jak nie to są dosłownie setki ludzi którzy Ci to zrobią czy to za kase, czy za rangę na rozkręconym już serwerze...

@EDIT

A co do pomysłu na serwer to zrób coś oryginalnego, bo na takiego RP lub Survivala zwykłego nikt nie pójdzie lub ewentualnie wbije i się znudzi...

Kolego,ja mialem serwer unikalny (z jetpackami,broniami,spolszczanymi pluginami itp.) i bylo srednio 10/30,zmienilem typ na Survival,byl NS full..

Opublikowano

10 slotów to lepiej już nie otwierać serwera ;) teraz już 50 slotów nie robi wrażenia a na 10 slotowy to sie nie oplaca zakładać... A do typu serwera to polecam wasz pomysł może będzie to strzał w dziesiątke :D

Opublikowano

Ja powiem tak, 40 slotow to nawet slaby serwer( nie grał bym na takim). 80 slotow to juz mozna przebolec. Nie pchaj sie na sile, i przystepuj do jakis rekrutacji do serwerow na administratora czy jakiegos modka <3

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku

Opublikowano

Spróbować można wszystkiego!

Ja spróbowałem na mineserv - nie polecam teraz mam craftserve - polecam!

//nieregulaminowa sygnatura - zew. link

//BR3ND

Opublikowano

Oj nie rozumiecie my chcemy zrobić taki mały servik żeby sobie z nami pograło kilka osób ;) w planach 20 slotowy server na pukawce który nas by wyniusł po 6 zł a tak swoją droga skoro serwer mozę nam nie wypalić bo to nasz pierwszy to poco tracić pieniądze na 40 slotów ? 20 slotowy to ryzyko a co dopiero 40

chcieli byśmy żeby był to real life co jest praca małe wioski sklepy można firmy zakładać i rangi społeczne na początek dostajesz mieszkanko w bloku na 7 dni przez ten czas a nawet w ciągu 1 dnia nasbierasz dajmy nato 5 tyś by zakupić swoją działkę będzie można także kupić stragan i sprzedawać itemki ;)

pytanie czy na pukawce z vipem jest tak jak na craftserve że masz na koncie craftserve "portfel" i tam ta kasa leci do tego portfela a potem się opłąca serva

jeśli nie to szkoda :(

Opublikowano

Sprawdź naszą ofertę na CraftHost.pl

Oferujemy najwięcej pamięci RAM, aż 125MB pamięci RAM na każdy slot serwera gry, najwięcej przestrzeni dyskowej na dyskach SSD oraz jako nieliczni zadbamy o bezpieczeństwo Twojego serwera wykonując backup danych co 6 godzin. To tylko część zalet naszego hostingu. Zamów darmowy, 24 godzinny serwer testowy i sprawdź nas.

Opublikowano

10 slotów?

Odpuść sobie, to nie wypali.

Gdyby było 40+ slotów to ok, możesz robić, ale jak tak to nie.

Jak będzie dobry to wypali. Miałem na craftserve 10 slotowego (survival+frakcje) i uzbierałem 75zł, gdyż nie może przekraczać 2 krotności wartości serwera. I za tą kasę wykupiłem 40 slotów i serwer sam się nadal opłaca :)

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...