Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież na małą kwotę.

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś o godz. 14:03 zostałem oszukany przez gracza Mentalowy na serwerze Agronas.

Tranzakcja miała wyglądać tak iż ja wysyłam ze swojego telefonu dwa smsy o kwocie 12zł i 6zł podaję mu kody zwrotne po czym on daje mi rib'a sr 30% kd +4 EXP , dałem mu kody po czym on się wylogował. Mam jego numer GG , czy to w czymś pomoże jak pójdę na policję , mam też treści sms'ów że wysłałem.

u6pv.jpg

Opublikowano

Raz mojemu koledze okradli postac, gdzie jego eq bylo warte ok. 300zł

Zgłosił na policje i po 2 tygodniach dostał list, że sparwe umorzono, z powodu niskiej szkodliwosci spolecznej..

Wiec jezeli 300zł to dla nich malo, to twoje 20 beda mieli gleboko w d**** :)

x

Opublikowano

No co ty polska policja nie reaguje na niektore sprawy kryminalne a co dopiero o 20 zl w grze.

Masz 0.001 % na odzyskanie kasy.

zawsze w takich sytuacjach robisz ss/film i w razie oszustwa przesylasz to do supportu

ccb59f8464bd998b.jpg

Robię Mody/Pluginy Do CS 1.6 i Klasy/Perki Na CoD MoD. Projektuje strony internetowe - koduje i wykonuję grafikę. Wgrywam AmxBans itd. :)

Opublikowano

dla niektorych to mało ale jak duzo osob dostaje np co miesiąc na fona 30zł i wysyla esa za 20 zł to troche kasy jednak jest. Nie kazdy jest bogaczem ktory wydaje co miesiac na gre 300zl

Opublikowano

Kradzież do 250zł jest wykroczeniem - nie przestępstwem.

Co najwyżej zostanie zobligowany do oddania tego co ukradł lub zostanie nałożona na niego grzywna - w jakiej wysokości, nie wiem.

A tak na marginesie, daruj sobie. Jeszcze Cię wyśmieją...

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

To jest po prostu nauczka na przyszłość. Nawet nie masz co iść na policję, bo to nic nie da. Samo szukanie takiej osoby na pewno by było stratą czasu.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

nie warto iść ,Polska policja nie jest na takim poziomie jeszcze żeby łapać kradzież przez neta po prostu im się nie chce i umarzają po co mają sobie głowę zawracać czymś takim myślą wolą sobie zarobić na mandatach i tyle ,a człowiekowi w razie potrzeby nie pomogą .

Opublikowano

jak czytam te wasze komentarze to każdemu bym dał kilka % po pierwsze tak jak już zostało wspomniane kwota do 250 zł jest wykroczeniem nie przestępstwem(resztę daję do myślenia) a po drugie nie zawierałeś z nim żadnej umowy a ni nic na ten rodzaj to nic z tym nie zrobisz a po TRZECIE policja i tak z tym nic nie zrobi bo nikt ci nie kazał wysyłać tych pieniędzy, dlatego twoje argumenty są nic nie warte i bez sensu.

P.S a tak ode mnie ZASTANÓW SIĘ CZY WARTO ROBIĆ Z SIEBIE DEBILA IDĄC Z TYM POLICJE(wg jesteś naiwny i samo pisanie takiego tematu na tym forum jest idiotyzmem, na drugi raz upewnij się z kim handlujesz a tak w ogóle to istnieją takie strony jak np allegro)

Opublikowano

To tak, jakbyś oddał to 20zł za darmo. Nawet jak byś miał filmik z wymiany, to support by nic z tym nie zrobił, ponieważ wymieniałeś się na własną rękę.

(Pomagają tylko, jeśli chodzi o handel kamieniami)

Opublikowano

Z czego mi wiadomo policja zajmie się taka sprawą dopiero w tedy gdy wycenisz szkody na powyżej 150zł

Opublikowano

do supportu radzę też nie pisać bo co najwyżej możesz wyłapać bana w najlepszym przypadku upomnienie, w grze jak i prawie we wszystkich grach mmo obowiązuje totalny zakaz handlu prawdziwymi pieniędzmi tak jak w twoim przypadku, wg masz nauczkę na przyszłość.

Opublikowano

Jeszcze jest coś takiego jak bezpodstawne wzbogacenie się i prośba o cofnięcie ważności kodów o ile ich jeszcze nie wykorzystał. Działa na przelewy bankowe ,ale nie mam pojęcia jak to się ma do tych smsów i do kwoty 20 zł. Chyba trochę za mało ,aby komuś chciało się w to bawić.

Kodeks cywilny w art. 405-414

Opublikowano

dla niektorych to mało ale jak duzo osob dostaje np co miesiąc na fona 30zł i wysyla esa za 20 zł to troche kasy jednak jest. Nie kazdy jest bogaczem ktory wydaje co miesiac na gre 300zl

Bogaczem? co miesiąc 300zł to prawie nic. Na razie dostajesz 30zł co miesiąc, bo nie pracujesz tylko masz takie "kieszonkowe". Ale jesli będziesz pracował i na nic nie będziesz zbierał tylko wydawał na gry.. To wtedy 300zł nie zrobi na tobie wrażenia zwłaszcza jeżeli mówisz o takiej kwocie co miesiąc. ;p

//Reklama OFF.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...