Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Punkty rolowania ARAM

Roycewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od tego czy ktoś z twojej drużyny był afk, i od tego ile posiadasz czempów występujących danej grze

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Tyle ile masz champów tyle dostajesz pkt czyli masz np 50 champów, to zeby była możliwość rolowania to musisz zagrać 2 rundy ;D (50+50=100 a 100 przekłada sie na jednego rolla) matematyka rulez

Opublikowano

Tyle ile masz champów tyle dostajesz pkt czyli masz np 50 champów, to zeby była możliwość rolowania to musisz zagrać 2 rundy ;D (50+50=100 a 100 przekłada sie na jednego rolla) matematyka rulez

WUT? Szpan matematyką z 1 klasy podstawowej? A i tak pieprzysz głupoty, bo 1 roll = 250 punktów. Nie pamiętam dokładnie ale jest jakaś dokładna liczba punktów jaką zawsze dostajesz + liczba twoich champów odpowiada ilości puntków jakie otrzymasz, ja mając 91 champów muszę rozegrać 3 gry żeby naładować wszystkie 250 pkt.

Opublikowano

WUT? Szpan matematyką z 1 klasy podstawowej? A i tak pieprzysz głupoty, bo 1 roll = 250 punktów. Nie pamiętam dokładnie ale jest jakaś dokładna liczba punktów jaką zawsze dostajesz + liczba twoich champów odpowiada ilości puntków jakie otrzymasz, ja mając 91 champów muszę rozegrać 3 gry żeby naładować wszystkie 250 pkt.

Jak masz jednego champa, to sie nie dziwie jeden roll to 100 pkt dziekuje dobranoc

Opublikowano

Jak masz jednego champa, to sie nie dziwie jeden roll to 100 pkt dziekuje dobranoc

Chyba na Twoim 1 lvlu. Nie pajacuj.

LwG9hlC.jpg

Opublikowano

Okej, podsumowując gówno się dowiedziałem z waszego flejmu.

Przykład : ja mam 73 postacie, dostaję po 104, roll kosztuje 250.

Kolega ma 20 postaci, dostaje po 49pkt, roll kosztuje 250.

ZAWSZE dostajemy tyle samo.

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

Chodziło mi o to, że on ZAWSZE dostaje 49 a ja zawsze 104.

omg, zawsze dostaje się około 30pkt za rozegrany mecz +x pkt za ilość bohaterów .

te 30pkt około masz za to, że grałeś

tak jak dostjesz trochę IP za to ze grales z innymi graczami lub za gre na dominionie 'premia dominion'

tak czy inaczej po kilku meczach masz z powrotem swój punkt do rerollu

Hejo

Opublikowano

A więc. Masz 30 lvl i np. 50 champów, więc otrzymujesz 80 punktów. Do rolla potrzebujesz 250. Zapewne spytasz skąd to 80 pkt. A więc:

30 pkt, które dostajesz zawsze + twoja ilość champów (w moim przykładzie 50) = 80

A więc zmianę masz co 4 gry, ponieważ 250/80 = 3, r. 10, więc zaokrąglamy w górę, więc 4 gry.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

A więc zmianę masz co 4 gry, ponieważ 250/80 = 3, r. 10, więc zaokrąglamy w górę, więc 4 gry.

czemu zakrąglamy w góre? 10 : 80 jest bliżej 1 czy 0 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...