Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem MÓJ i BRATA.

RiduŚ

Brat.  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy mój brat powinien ... ?

• Ograniczy? Komputer i siedzie? max. 3H. + nie zmienia? nic w swoim ?yciu.
      0
    • Ograniczy? Komputer i siedzie? max. 3H + Zacz?? trenowa? typu Pompki, przysiady i ?wiczenia...
      0
    • Ograniczy? komputer + zacz?? diete + trenowa?
      0
    • Nie ogranicza? komputera... + Dieta + Trenowa?
      0
    • nie ogranicza? komputera + dieta
      0
    • nie ograniczac komputera + trenowac
      0
    • Niech ogarnie si? i mniej siedzi przed Komputerem !!! + Zdrowe od?ywianie (plus mi?so) + Trenowa? (pompki i itd.) + Du?o ?wie?ego powietrza.
      2
    • Niech idzie do Lekarza na badania !
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam 17 lat i ponad 180cm wzrostu...

Mój brat ma 14 lat i ma 140cm wzrostu... oraz waży 30 kg. <-- urodził się w 27 grudnia.

------------------------------------------------------------

Je dużo owoców (szczególnie banany)...

Je dużo mięsa (kurczaka to wciąga nosem)...

Lecz je dużo słodyczy i kanapek np. z Nutella i dżemem... Rzadko z Kiełbasą czy szynką...

Jak miałem 14 lat to miałem wzrost 145cm i ważyłem 35 kg. więc też byłem drobny...

Ale problem tkwi w tym, że z mojego brata ciągle się naśmiewają... Że jest chudy, niski i wgl. :/ Wyzywają i poniżają...

Niestety nie możę zmienić szkoły bo nie zezwala na to Rejon oraz jego Hobby...

Mój brat od 7 roku życia trenuję piłkę nożną i ZAWSZE był najchudszy, najniższy w drużynie i szkole...

Ma zaangażowanie i ambicję.

Czemu problem jest też mój ? Ponieważ to mój brat i trudno mi słuchać jak opowiada jak go poniżają :(

Byliśmy u lekarza i powiedzieli, że będą badania...

Nadal na nie, nie poszedł bo się boi igły (pobieranie krwi) <-- jego lęk.

Lecz tłumaczę mu, że to pomoże...

Pewnie dadzą mu tabletki na wzrost, ale nadal pozostanie chudy...

Proszę nie pisać : z czasem urośnie...

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

Problem tkwi pewnie w tym że zapewne jesteście w miejskiej szkole. Ja chodzę do szkoły na przedmieściu, jestem w klasie z kolegom który jest identycznie drobny co twój brat, no może wyższy. Jego ręce się straszne wyginają, siłowanie na rękę odpada, z każdym przegrywa, nie potrafi nawet zrobić ani jednej pompki. Ale u mnie nikt z niego się nie naśmiewa, powtarzam, NIKT!

Taka choroba genetyczna, u mnie jest podobne tylko choroba na "wyginanie". Potrafię kciukiem dotknąć nadgarstek, jestem strasznie giętki.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

kup hantle

Pomyśl.

Niech ich poprostu oleje wkońcu dadzą mu spokuj.

Tu też nie chodzi o same wyzywanie czy naśmiewanie...

problem tkwi w tym, że on chciałby mieć chociaż 150cm wzrostu i ważył ok. 40 kg...

Podoba mu się pewna dziewczyna, lecz boi się że ona go odrzuci bo jest od niej niższy o ponad pół głowy...

Problemy tkwią w tym, że przez jego wzrost i wagę z wielu spraw musi rezygnować ...

a rodzice nie byli szczupli jak byli w waszym wieku ?

Może to genetyczne

Tzn. tak Mama nie miała poniżej 150 cm wzrostu

Lecz Tata jak miął 13 lat to ważył prawie 40 kg i miął wzrost 130cm.

----------------------------

Zastanawiałem się nad genami z bratem i rodzicami lecz to jest tak, że moja rodzina jest z natury niska...

Ciotki, babcie i itd. były w miarę czyli po środku

ale np. Tata był niski i chudy, a wujek za to wysoki ...

Jest tak, że jeden niski ... drugi wysoki i itd.

Geny ~ Może tak, ale trudno do tego dojść jak połowa rodziny się ze mną nie odzywa. ( Kłótnie ~ Sprawy osobiste ).

Nawet jak Geny to mój tata jak był w 7 klasie ( nie było gimnazjum ) to miął już 150cm wzrostu i ważył 40kg...

a mój brat nadal jest chudy i niski... Wątpie by wytrzymał rok z tym jaki jest...

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

Po pierwsze olać tych,którzy się z niego naśmiewają. Po drugie znaleźć takich kumpli z którymi będzie się dobrze czuł. A co do jego postury to to co napisałeś jest głupotą. Jak to siłownia odpada? A niby czemu? Co z tego że robi 15/20 pompek? Niech zacznie ćwiczyć: 3 razy dnia (rano,w południe i wieczorem), przysiady,pompki,ćwiczenia rozciągające,podciągnięcia na drążku etc. A potem może iść na siłownię. Od siedzenia przed kompem nic nie zdziała. Do tego wspomniałeś,że gra w piłkę nożną. A od kiedy to piłkarze nie chodzą na siłownie? Nie znam takich

Opublikowano

Na twoim miejscu poszedł bym do tych "kolegów" twojego brata i przemówił im do głowy :)

ps. trol dedektor mi się włączył.

Edit: Pozdrawiam brata jak to widzi.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Na twoim miejscu poszedł bym do tych "kolegów" twojego brata i przemówił im do głowy :)

ps. trol dedektor mi się włączył.

Dokładnie..

Kurwa jesteście braćmi w końcu.

Razem powinniście jebać takich frajerów.

Opublikowano

fatumboba ~ Napisałem SIŁOWANIE na łapy, a nie SIŁOWNIA : )

Otóż mieszkam w Zgierzu i tu nie ma SIŁEK dla -18 lat...

A co do hantli i itd. ~ Rodzice mówią, że to bezsens.

----------------------

Co do codziennego Trenowania... ~ Czasami ma problemy tzn. jak rano wstaję i idzie do szkoły to słychać jak mu kości strzelają i on kuleję...

Lecz to odchodzi od tematu...

----------------------

Wracając : Mój brat siedzi obok mnie i czyta więc raczej od jutra będzie robił to co napisałeś i łapiesz LIKE + NAJ. ...

Lecz dyskusję zostawiam bo chciałbym poczytać dalsze rozwiązania.

----------------------

Luta

Nie będę gadał z gnojami z mózgiem gorszym od 4 latków

Byłem już nieraz to nie dociera.

----------------------------------------------

Więc tak ... Brat jak wspomniałem jest chudy i niski, ale BOJOWY ;D

Dokładnie..

Kurwa jesteście braćmi w końcu.

Razem powinniście jebać takich frajerów.

Umię się postawić, ale te leszcze dochodzą do niego grupką...

Byłem nieraz z nimi gadać lecz bezskutecznie

A nie będę ich bił -,-"

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

Pomyśl.

Tu też nie chodzi o same wyzywanie czy naśmiewanie...

problem tkwi w tym, że on chciałby mieć chociaż 150cm wzrostu i ważył ok. 40 kg...

Podoba mu się pewna dziewczyna, lecz boi się że ona go odrzuci bo jest od niej niższy o ponad pół głowy...

Problemy tkwią w tym, że przez jego wzrost i wagę z wielu spraw musi rezygnować ...

Tzn. tak Mama nie miała poniżej 150 cm wzrostu

Lecz Tata jak miął 13 lat to ważył prawie 40 kg i miął wzrost 130cm.

Zastanawiałem się nad genami z bratem i rodzicami lecz to jest tak, że moja rodzina jest z natury niska...

Ciotki, babcie i itd. były w miarę czyli po środku

ale np. Tata był niski i chudy, a wujek za to wysoki ...

Jest tak, że jeden niski ... drugi wysoki i itd.

Geny ~ Może tak, ale trudno do tego dojść jak połowa rodziny się ze mną nie odzywa. ( Kłótnie ~ Sprawy osobiste ).

Nawet jak Geny to mój tata jak był w 7 klasie ( nie było gimnazjum ) to miął już 150cm wzrostu i ważył 40kg...

a mój brat nadal jest chudy i niski... Wątpie by wytrzymał rok z tym jaki jest...

co do tej dziewczyny to jak jest ogarnięta nie będzie zwracać uwagi na to że twój brat jest niski i chudy.

ja także jestem chudy. mam teraz 10 kg niedowagi a miałem 20. niech zacznie brat ćwiczyć to przynajmniej nie będzie taki chudy.

Opublikowano

co do tej dziewczyny to jak jest ogarnięta nie będzie zwracać uwagi na to że twój brat jest niski i chudy.

ja także jestem chudy. mam teraz 10 kg niedowagi a miałem 20. niech zacznie brat ćwiczyć to przynajmniej nie będzie taki chudy.

Troszkę nie ogarniam...

Dziewczyna ~ Wydaję się ogarnięta, ale przecież ja jako 17 latek nie będę dyskutował z 14 : ) To już sprawy brata...

Co to niedowagi ~ On również ma na 100%.

Ćwiczyć ~ Tzn. ? Ćwiczy piłkę nożną od 7 lat 3 razy w tygodniu ... to za mało ??

Chodzi o np. pompki , brzuszki w domu ?

ZAPOMNIAŁEM DOPISAĆ :

Mój brat lubi siedzieć przed komputerem :/ Potrafi nawet pare godzin.

Czy to wpływa na jego wzrost i wage ?

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

Ale czego ty właściwie oczekujesz od nas? Nie ma sposobów na wzrost / zwiększenie masywności ciała jeśli się nie ma do tego możliwości. Cudów nie ma.

Mówisz, żeby nie pisać "z czasem urośnie" ale właściwie to tylko to można ci powiedzieć.

Oczywiście musisz go przekonać na badania lekarskie. W najlepszym wypadku jest ektomorfikiem z szybką przemianą materii. W najgorszym wypadku może cierpieć na karłowatość (jeśli zatrzymał się od pewnego czasu na około 140cm to radzę to przemyśleć. Taki wzrost przeciętnie osiągają karły)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Ale czego ty właściwie oczekujesz od nas? Nie ma sposobów na wzrost / zwiększenie masywności ciała jeśli się nie ma do tego możliwości. Cudów nie ma.

Mówisz, żeby nie pisać "z czasem urośnie" ale właściwie to tylko to można ci powiedzieć.

Oczywiście musisz go przekonać na badania lekarskie. W najlepszym wypadku jest ektomorfikiem z szybką przemianą materii. W najgorszym wypadku może cierpieć na karłowatość (jeśli zatrzymał się od pewnego czasu na około 140cm to radzę to przemyśleć. Taki wzrost przeciętnie osiągają karły)

Oczekuję pomocy...

Co do Karłowatości to wątpie...

Karły mają wzrost 130~140cm lecz mają cechy, które je wyróżniają np. krótkie nózki i rączki...

Mój brat miął 130cm , a ma już 140cm więc wątpliwe...

////edit

Czyli mam iść z nim do lekarza na te badania ?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DODAŁEM ANKIETE

PROSZĘ GŁOSOWAĆ

ODPOWIEDZI CZYTAĆ DOKŁADNIE

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

De facto wszystko co mogliśmy Ci poradzić zostało już tutaj powiedziane. Ja napisałem o siłowni i o tym jak powinien twój brat postąpić. O dziewczynie i całej reszcie inni napisali. Nie wiem czego jeszcze oczekujesz. Możemy napisać twojemu bratu grupowe pocieszenie jeśli chcesz :) Braciak musi uwierzyć w siebie i nie szukać powodów do koła,a szukać swojej drogi i znaleźć cel w życiu. Ma 14 lat, nie wiem po co mu zabawa w dziewczyny w tym wieku. Niech przestanie o tym myśleć, zajmie się pożytecznymi rzeczami. Piłka, codzienne trening. Aha napisałeś,że rodzice uważają za bezsens kupowanie hantli. To coś Ci powiem, bez obrazy dla nich. Są głupi. Są głupi tak samo jak moi rodzice pod tym względem byli i tak samo jak rodzice wielu,wielu młodych ludzi. Mi mówili po co Ci siłownia zajmij się czymś pożytecznym. Mówili mi żeby przestał chodzić na mecze, bo coś mi się stanie. Jakoś nie posłuchałem i teraz mam masę znajomych zarówno na siłowni jak i stadionie z którymi dziele swoje pasje. O to tu chodzi.

Opublikowano

De facto wszystko co mogliśmy Ci poradzić zostało już tutaj powiedziane. Ja napisałem o siłowni i o tym jak powinien twój brat postąpić. O dziewczynie i całej reszcie inni napisali. Nie wiem czego jeszcze oczekujesz. Możemy napisać twojemu bratu grupowe pocieszenie jeśli chcesz :) Braciak musi uwierzyć w siebie i nie szukać powodów do koła,a szukać swojej drogi i znaleźć cel w życiu. Ma 14 lat, nie wiem po co mu zabawa w dziewczyny w tym wieku. Niech przestanie o tym myśleć, zajmie się pożytecznymi rzeczami. Piłka, codzienne trening. Aha napisałeś,że rodzice uważają za bezsens kupowanie hantli. To coś Ci powiem, bez obrazy dla nich. Są głupi. Są głupi tak samo jak moi rodzice pod tym względem byli i tak samo jak rodzice wielu,wielu młodych ludzi. Mi mówili po co Ci siłownia zajmij się czymś pożytecznym. Mówili mi żeby przestał chodzić na mecze, bo coś mi się stanie. Jakoś nie posłuchałem i teraz mam masę znajomych zarówno na siłowni jak i stadionie z którymi dziele swoje pasje. O to tu chodzi.

Masz rację... Łapiesz like + naj.

Otóż jak wspomniałem nie ma SIŁOWNI dla niego... ;>

Lecz jak rodzice mu nie kupią to ja mu kupię te HANTLE, Zrobię mu drabinki do podciągania...

Chciałbym by mój brat wyszedł z opresji... i był normalny : )

Co do dziewczyny trudno mu będzie.

Co do trenowania trudno mu będzie, ale mu pomogę.

Co do nie słuchania rodziców ~ jest mistrzem :) bez piłki on nie żyję...

Proszę o CLS. Topic...

Dopóki nie będzie CLS.

Proszę o to grupowe pocieszenie bo i tak siedzi obok mnie <-- chyba, że to problem to nie.

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

Masz rację... Łapiesz like + naj.

Otóż jak wspomniałem nie ma SIŁOWNI dla niego... ;>

Lecz jak rodzice mu nie kupią to ja mu kupię te HANTLE, Zrobię mu drabinki do podciągania...

Chciałbym by mój brat wyszedł z opresji... i był normalny : )

Co do dziewczyny trudno mu będzie.

Co do trenowania trudno mu będzie, ale mu pomogę.

Co do nie słuchania rodziców ~ jest mistrzem :) bez piłki on nie żyję...

Proszę o CLS. Topic...

Dopóki nie będzie CLS.

Proszę o to grupowe pocieszenie bo i tak siedzi obok mnie <-- chyba, że to problem to nie.

Człowieku! Idź z nim do lekarza a nie wymyślaj mu ćwiczenia...

30kg w wieku 14 lat to kwalifikacja pod anoreksję a nie siłownię...

Więcej mu zrobisz krzywdy niż pożytku słuchając takich "rad"...

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Człowieku! Idź z nim do lekarza a nie wymyślaj mu ćwiczenia...

30kg w wieku 14 lat to kwalifikacja pod anoreksję a nie siłownię...

Więcej mu zrobisz krzywdy niż pożytku słuchając takich "rad"...

Zbyt czarno to widzisz...

Wątpie by mój brat był KARŁEM lub ANOREKTYKIEM

Lekarzem nie jestem, ale bym widział gołym okiem...

Co do ANOREKTYKA ~ Ma chude ręce przy nadgarstkach.

Reszta wygląda jak na normalnego chudego chłopaka : )

Co do SIŁOWNI ~ Aż taki głupi nie jestem... Mi tu chodzi o POMPKI, PRZYSIADY, BRZUSZKI <-- jak na WF.

Mam 17 lat i nie jestem Idiotą by np. mu STERYDY dawać : )

A do lekarza idę z nim na 100%

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...