Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Antywirus BitDefender

Szteker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż dziś pobrałem lunchera z gry metin2 serwera hamachi OneDirection i aby go odpalić musiałem najpierw dodać go do wyjątku poprzez wyłączenie ochrony. Raz tak zrobiłem na innym i normalnie chodziło, lecz tym razem podczas uruchomieniia blokowało mi dostęp, więc postanowiłem bez ochrony otworzyć i normalnie wyskoczyło okno startowe gry, lecz po chwili bitdefender go usunął i przenosił każdą kolejną aplikację do kwarantanny w postaci moich programów oraz gier na dysku uznający je jako zainfekowane obiekty tym wirusem, który wykrył w luncherze, dokładniej Worm Generic 371506. Podczas skanowania usunął mi 156/179 obiektów (moich aplikacji) jako nieuleczalne i 6 wyleczył, tak więc moje pytanie do was, czy ten antywirus oszalał, czy człowiek prezentujący swój serwer po prostu wypuścił wirusa, który zaraża cały dysk, na którym odpalono lunchera?

Opublikowano

Fr3sh ci pisał że to wirus neshta.

założyłeś poprzedni temat który moderator przeniósł do działu komputery http://www.mpcforum.pl/topic/942294-problem-antywirus-bitdefender/#entry7353510

zrób logi OTL klik ustaw tak jak jest na ss'ie w tamtym temacie. po skanowaniu powinny ci się utworzyć 2 pliki *.txt o nazwie OTL.txt i extras.txt

dasz to do tego tematu co zrobiłeś jakiś czas temu. klik

fr3sh napisze ci co robić dalej.

zrób to szybko to będzie go łatwiej usunąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...