Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] związany z fps

spalamovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem dotyczy fps'ow.Gdy włączę samą tibię, fps sięgaja 25-30, natomiast jak uruchomie Tibie auto, spadają do 5-10.Wie ktoś czego to może być przyczyna, i jak temu zaradzić?

Opublikowano

Wylacz wszystkie nie potrzbene programy i uzyj GameBoster

lvgz.jpg

Dubstep Bichh

Opublikowano

Ustaw DirectX 5 i zobacz wtedy, a jak nie pomoże to sety do karty graficznej nowsze zainstaluj.

Tak wgl, jaką masz kartę graficzną ?

Opublikowano

Jak ustawiam DirectX 5, to mam po 2 fps'y . O chyba poruszyłeś temat, który mnie męczy. Używam Intel® HD Graphics 4000, gdyż gdy chcę zainstalowaćNvidie, wyskakuje mi błąd "The nvi2.dll file can not be found". Możliwe, że brak nvidi to przyczyna, ale kompletnie nie wiem co z tym zrobić.

edit.// a tak już w jednym poście trzecim problemem, są blue screeny z adresem 0x0000007e.

Opublikowano

Jak ustawiam DirectX 5, to mam po 2 fps'y . O chyba poruszyłeś temat, który mnie męczy. Używam Intel® HD Graphics 4000, gdyż gdy chcę zainstalowaćNvidie, wyskakuje mi błąd "The nvi2.dll file can not be found". Możliwe, że brak nvidi to przyczyna, ale kompletnie nie wiem co z tym zrobić.

edit.// a tak już w jednym poście trzecim problemem, są blue screeny z adresem 0x0000007e.

To się nie dziw że masz tak mało fps na zintegrowanej , pewnie jeszcze jest to laptop tak ? a nvidi możesz nie wybrać bo pewnie nie masz sterów do niej..

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Jesli ktos ogarnie mi blue screen 0x0000007e, zostanie wynagrodzony przelewem.

Teraz nawet komputera nie idzie wlaczyc, robi sie blue screen.Naprawianie i przywracanie systemu nie pomaga. Od dwoch h sie mecze

Opublikowano

Jesli ktos ogarnie mi blue screen 0x0000007e, zostanie wynagrodzony przelewem.

Teraz nawet komputera nie idzie wlaczyc, robi sie blue screen.Naprawianie i przywracanie systemu nie pomaga. Od dwoch h sie mecze

Spróbuj wsadzić płyte od windowsa , i wejdz w instalacje i tam kliknij napraw

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

jaki masz tam system ?

co do Bluescreena to mi sie wydaje moze to byc wina ramu , albo za malo, albo w biosie trzeba poustawiac.

12345ab.jpg

Opublikowano

Ściągnij sterowniki do karty z oficjalnej strony nvidii. Jeżeli masz Bluescreena zrób reinstal systemu z partycji recovery.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

sorry ze lekko odkopuje, ale autor nie napisal czy sobie poradzil z problemem czy nie.

Zrob formata i sterowniki sciagnij z tej strony http://support.lenovo.com/pl_PL/research/hints-or-tips/detail.page?&DocID=HT073553 po czym zaaktualizuj stery karty graf do najnowszych. Dodatkowo sciagnij programy typu net framework, directx, jave itp. wiadomo te podstawowe. W tibi ustaw framerate limit na full. W ustawieniach karty graf wylacz roznego rodzaju filtrowania i AA.

@probowales wlaczyc tibia na flashu?

snikersproject1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...