sorden Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 siema mam problem z laptopem otóż przegrzewa mi się on nawet podczas gry w minecraft i world of warcraft gdzie grafike mam na low ustawioną, mam pod niego podkładkę i ciągle podłączoną ładowarkę a i sprawdzałem czy są jakieś wirusy i pusto więc proszę doradźcie coś xxxxxxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 wymień laptopa... wyczyść radiator nasmaruj porządnie pastą chipset grafiki i procesor kup lepsza podkładkę chłodzącą ustaw laptopa w tryb oszczędzania energii odtaktuj procesor If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorden Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 ok stary wiem że ty jesteś geniuszem jeśli chodzi o takie rzeczy ale oddawałem go już 3 razy do serwisu i nadal nic.. a podobno coś smarowali tam xxxxxxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri_gag Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Podaj jaką ma specyfikację, jeśi masz tam i7 to wyłącz opcję Turbo możesz to zrobic programem TMonitor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 ok stary wiem że ty jesteś geniuszem jeśli chodzi o takie rzeczy ale oddawałem go już 3 razy do serwisu i nadal nic.. a podobno coś smarowali tam a co się spodziewałeś ? za przeproszeniem wielkie g... napisałeś , zero informacji o czymkolwiek i na co liczysz ze cudem ktoś się domyśli co masz za sprzęt i co było przy nim robione ? niema i nie będzie żadnych innych opcji dla tego laptopa, chyba że chłodzenie ciecza albo wymiana chłodzenia na płytki Peltiera ale to koszt większy niż zakup nowego laptopa najlepiej to zmień serwis skoro nie mogą sobie poradzić z gruchotem zresztą dziesiątki razy było juz pisane na forum : LAPTOP NIE JEST DO GIER . jakiekolwiek przeciążenia typu gry będą powodowały nagrzewanie się sprzętu i to wcale nie jest żadna wada sprzętu tylko niewłaściwe użytkowanie przez użytkownika If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Momba Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Ja mam sprawdzony sposób, weź owiń go w folię gdy grasz i pykaj tak z 5h. Grubas szybko się wypoci i potem będzie się wolniej przegrzewał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.