Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coraz więcej lagów w minecrafcie ?

MasterZiomaX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio zauważyłem, że Minecraft mi lekko laguje przez ostatni czas (chyba przez te nowe aktualizacje, bo jak miałem kiedyś beta to nie było, aż tak dużo lagów i o wiele lepiej gra szła i była płynna). Gram dużo na mapach typu sg i jak wejdę do bardzo dobrze rozbudowanej mapy i walą te pioruny, które wskazują gdzie jest gracz to strasznie mi się gra zacina i nic nie mogę poradzić.

Mam optifine, dużo miejsca na dysku (mam laptopa), zbędne programy mam usunięte.

Dane o komputerze:

Zainstalowana pamięć(RAM): 2,00 GB

Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny

Procesor: Pentium® Dual - Core CPU

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 220M

Wersja systemu Windows: Windows 7 Ultimate

Jak sądzicie, co powinienem zrobić, aby Minecraft mi płynnie szło i było 0 lagów. A może jeszcze w przyszłości mógłbym zainstalować dobre gry jak np. Battlefield ?

Za pomoc bardzo dziękuje.

mca.png

Opublikowano

odinstaluj optifine. A jak nie zadziała usun mc i zainstaluj jeszcze raz.

Moze zadziała...

Jesli pomogłem daj +

Motywuje do dalszej pomocy innym...

:)

Gość michal12386
Opublikowano

zawsze wina minecrafta albo javy -.- denerwuje mnie to.

żadko kiedy to jest przyczyną. czasami java, ale wczśniej wprowadzane zmiany też, np. pozostałości po modach.

teraz jest cięzko bo na serwerach wraz z nową wersją są narazie wersje deweloperskie na 1.5.2 czyli te tzw beta testowe w trakcie modyfikacji aktualnie najlepsza wersja craftbukkit najbardziej stabilna to 1.4.7 a już gorzej na serwerach które chodzą na snapschot'ach. tam są większe lagi a już rzadziej ale też to że za dużo pluginów na serwie albo za dużo map. jak to muwią profesjonaliści lepiej mieć 2 wielkie mapy niż 4 mniejsze ^.^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...