Skocz do zawartości

[Pytanie] Android vs IOS

Rekomendowane odpowiedzi

Jak kolega wyżej

Dodatkowo dodam, że Android jest otwartym systemem, zaś iPhone zamkniętym, co niesie ze sobą wiele wad i zalet.

Korzystałem z iPhone i wielu smartfonów z Androidem (kilka miałem już, kilka tak do ręki od kolegi lub na wystawach) na pokładzie. Osobiście preferuję Androida ;)

Mhm, jestem posiadaczem tableta i telefonu z androidem, i android jest taki ze moge w nim wszystko zmienic.

Gry - zalezy od plyty glownej[typu](bo jak wiemy na polkach sklepowych sa dwie: ARM i MIPS), ale jezeli to Samsunga to raczej ARM, lagow nie bedziesz mial raczej :)

Internet - testowalem, moge powiedziec ze nawet szybko chodzi w porownaniu do mojego tel(SE Xperia Mini Pro),

Muzyka - po zrootowaniu masz mozliwosc zwiekszenia jego mocy, wiec spoko :)

Jak cos pomoc to pisz ^^ W kazdym badz razie nie wybieraj iPhone'a, bo tak pokrótce mowiąc gówno zrobisz(systemowe pliki itd).

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Dziękuje , ale kiedy w iphone zrobię jailbreak to chyba system ios będzie wtedy otwarty ?

Iphona 4 mam za 800zł bez simlocka więc cena nie jest aż tak wygórowana , sprawdzałem IMEI to widać że nie jeste kradziony

Podobno w iphonie jest program do nabijania reklam na konto paypal i można kupować sobie aplikacje .

S III też mi się strasznie podoba i podobno jest lepszy od iphona .

Ale inni piszą ze lepiej tego sIII mini wziąć s II zwykłe ponieważ mini to jest strasznie okrojona wersja .

Pozdrawiam ! I czekam na odpowiedzi !

fakt faktem s3 mini jest okrojoną werjsa ma 2 rdzeniowy procesor zamiast 4.

W.g mnie i tak jest lepsze od Iphone 4s ( tak szczerze mówiąc iphony to shity są słabsze i droższe bo to jest "iphon" )

Ja bym się nie zastanawiał tylko brał s3 jeśli jest szansa. Osobiście mam nota 2 i bdb fon. ( teraz mam problemy z baterią po tym updacie -,- ).

jeśli masz szanse skombinować s3 zwykłego to b. polecam 2 przyjaciół ma i są zachwyceni ;).

graphic.png
  • 1 miesiąc temu...

Polecam i'phona. Może i nie ma milionów apek tak jak android, ale wszystkie są dopracowane do granic możliwości i pojawiają się średnio miesiąc szybciej. Brak flasha to nie jest wcale wada, chyba, że chcesz mieć wszędzie wyskakujące reklamy. Może nie jest super wytrzymały, ale mi spadł z pierwszego piętra na BETON i pojawiła się tylko lekka pajęczyna z tyłu telefonu. Owszem, nie można zmieniać wyglądu, ale po co jak jest idealny? Główną zaletą i'phone'a jest to, że w nim po prostu wszystko działa jak należy. Ja w ciągu 2 lat używania mojego i'phona nie zauważyłem żadnej zwiechy. Działa płynnie, elegancko i tak jak każdy chce. Owszem, cena jest trochę wygórowana, ale przynajmniej możesz szpanować swoim niesamowitym telefonem, czego z samsungiem byś raczej nie zrobił. Ma podobno parę wad, ale żadnej nie zauważyłem :) Moja opinia :)

Wyobraź sobie 2 worki z cementem. Niby niczym się nie różnią. Wielkość taka sama, mieści tyle samo cementu. Ale jeden z nich ma narysowane na opakowaniu ugryzione jabłko. Pytanie brzmi: Który jest droższy?

Mam nadzieję, że metafora przybliży sprawę :)

A jeśli chodzi, o aplikacje czy internet lepiej się przegląda w iPhonie. Jeśli natomiast chcesz czegoś, co możesz spersonalizować w dużym stopniu, wybierz S3. Bo z iPhona raczej nie zrobisz czego chcesz, a z Androida owszem.

Pomogłem? Daj Lubię to!

Posty w większości piszę na moim smartfonie, więc przepraszam za ewentualne błędy, itp.

Jeśli chodzi o gry to iOS ma przewagę, bo tam jak coś jest w sklepie, to masz 99% pewności że odpalisz, jednak z S3 mini nie powinno być problemu z grami, kumpel ma, chwali sobie i jedna z najlepszych graficznie gier śmiga u niego jak mały samochodzik (Real Racing 3), podejrzewam że NOVA 3 i ModernCombat Black Pegasus też by poszły bez mniejszych przycinek. Muzyka, a to już zależy od głośnika, chyba że słuchasz przez słuchawki to nie powinieneś mieć problemu z żadnym telefonem a jeśli chodzi o internet, to tu już się nie wypowiem, bo iPhone'a w ręce w życiu nie miałem, i z internetu nie korzystałem ale raczej wszystko zależy od przeglądarki, Safari jest szybsza niż preinstalowana przeglądarka w Androidzie ale w Play jest duża alternatyw dla domyślnej przeglądarki (Opera Mobile/Mini dla internetu od operatora, lub Dolphin Browser HD dla Wi-Fi)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] Android vs IOS   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...