Masterczulki12 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Witam , od kilku dni mam dylemat jaki smartfon'a wybrać . Głównie chodzi o : -GRY -MUZYKA -INTERNET I mam do wybór pomierzy Samsung Galaxy S III min oraz IPone 4S 16GB Koszt na urządzenie to 1000zł . Jak myślicie , czy Android bedzie lepszy w S III mini czy ios w IPhone 4s ? Z góry dziękuje ! Odnośnik do komentarza
Covver Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Zalezy od gustu. Gry - android ma dużo darmowych, a ios płatne Hacking - iosa sie nie da Muzyka - zalezy od glosnika Internet - zalezy od wifi Odnośnik do komentarza
Raiqein Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Jak kolega wyżej Dodatkowo dodam, że Android jest otwartym systemem, zaś iPhone zamkniętym, co niesie ze sobą wiele wad i zalet. Korzystałem z iPhone i wielu smartfonów z Androidem (kilka miałem już, kilka tak do ręki od kolegi lub na wystawach) na pokładzie. Osobiście preferuję Androida Odnośnik do komentarza
Mauurycy Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 wybierz Samsung Galaxy S III min , bo ogólne iPhone są słabe pod każdym względem Odnośnik do komentarza
piotrek54PL Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 wybierz Samsung Galaxy S III min , bo ogólne iPhone są słabe pod każdym względem iPhone są słabe, ale nie pod każdym względem ! iPhone wygrywa: Ekranem, aparatem, jakością wykonania, wyglądem itd. Jedynie mało apek jest (Przynajmniej polskich/darmowych) i cena "lekko" wygórowana. http://skew.tk/ Odnośnik do komentarza
tsdek Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Mhm, jestem posiadaczem tableta i telefonu z androidem, i android jest taki ze moge w nim wszystko zmienic. Gry - zalezy od plyty glownej[typu](bo jak wiemy na polkach sklepowych sa dwie: ARM i MIPS), ale jezeli to Samsunga to raczej ARM, lagow nie bedziesz mial raczej Internet - testowalem, moge powiedziec ze nawet szybko chodzi w porownaniu do mojego tel(SE Xperia Mini Pro), Muzyka - po zrootowaniu masz mozliwosc zwiekszenia jego mocy, wiec spoko Jak cos pomoc to pisz W kazdym badz razie nie wybieraj iPhone'a, bo tak pokrótce mowiąc gówno zrobisz(systemowe pliki itd). Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę. Moje poradniki(ANDROID): ROOT NA KAZDEGO ANDROIDA: http://www.mpcforum.pl/topic/943500-rootprogram-rootunroot-dla-kazdego-androida/ WifiKill i Network Spoofer - Czyli zabawa w wyłączanie neta, manipulacja przeglądarką ofiary. http://www.mpcforum.pl/topic/761594-approottut-wifikill-i-network-spoofer-czyli-zabawa-w-wylaczanie-neta-manipulacja-przegladarka-ofiary/ dSploit - czyli doglebna analiza sieci: http://www.mpcforum.pl/topic/780518-roottut-dsploit-czyli-doglebna-analiza-sieci/ Minecraft Pocket Edititon MultiPlayer(PocketTool Free): http://www.mpcforum.pl/topic/818886-vtut-minecraft-pocket-edititon-multiplayerpockettool-free/ Moje poradniki(Programowanie stron): Paginacja/stroniconowanie - czyli jak podzielić coś na strony: http://www.mpcforum.pl/topic/1000069-phpmysql-paginacjastroniconowanie-czyli-jak-podzielic-cos-na-strony/ Template engine - czyli system styli: http://www.mpcforum.pl/topic/1003701-tut-template-engine-czyli-system-stylijak-kto-woli/ Odnośnik do komentarza
Masterczulki12 Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Dziękuje , ale kiedy w iphone zrobię jailbreak to chyba system ios będzie wtedy otwarty ? Iphona 4 mam za 800zł bez simlocka więc cena nie jest aż tak wygórowana , sprawdzałem IMEI to widać że nie jeste kradziony Podobno w iphonie jest program do nabijania reklam na konto paypal i można kupować sobie aplikacje . S III też mi się strasznie podoba i podobno jest lepszy od iphona . Ale inni piszą ze lepiej tego sIII mini wziąć s II zwykłe ponieważ mini to jest strasznie okrojona wersja . Pozdrawiam ! I czekam na odpowiedzi ! Odnośnik do komentarza
Rocki star12 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 fakt faktem s3 mini jest okrojoną werjsa ma 2 rdzeniowy procesor zamiast 4. W.g mnie i tak jest lepsze od Iphone 4s ( tak szczerze mówiąc iphony to shity są słabsze i droższe bo to jest "iphon" ) Ja bym się nie zastanawiał tylko brał s3 jeśli jest szansa. Osobiście mam nota 2 i bdb fon. ( teraz mam problemy z baterią po tym updacie -,- ). jeśli masz szanse skombinować s3 zwykłego to b. polecam 2 przyjaciół ma i są zachwyceni . Odnośnik do komentarza
Masterczulki12 Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Dziękuje ! Odnośnik do komentarza
WarriorX Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Sprawa jest prosta. Jak masz kasę, kup iOS, jak nie masz, Androida. iOS jest zabezpieczony, więc filmów i muzyki nie pobierzesz za free, musisz płacić. Odnośnik do komentarza
homeg3289 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 ja nie polecam iphona 4 (s) bo on spadnie i ekran peknie. ja sie ciesze samsungiem galaxy s i jakims tableteb podobnym do ipada. Odnośnik do komentarza
Suigen Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zalezy czy bedziesz pakowal w AppStore Odnośnik do komentarza
Kammilerro Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Polecam i'phona. Może i nie ma milionów apek tak jak android, ale wszystkie są dopracowane do granic możliwości i pojawiają się średnio miesiąc szybciej. Brak flasha to nie jest wcale wada, chyba, że chcesz mieć wszędzie wyskakujące reklamy. Może nie jest super wytrzymały, ale mi spadł z pierwszego piętra na BETON i pojawiła się tylko lekka pajęczyna z tyłu telefonu. Owszem, nie można zmieniać wyglądu, ale po co jak jest idealny? Główną zaletą i'phone'a jest to, że w nim po prostu wszystko działa jak należy. Ja w ciągu 2 lat używania mojego i'phona nie zauważyłem żadnej zwiechy. Działa płynnie, elegancko i tak jak każdy chce. Owszem, cena jest trochę wygórowana, ale przynajmniej możesz szpanować swoim niesamowitym telefonem, czego z samsungiem byś raczej nie zrobił. Ma podobno parę wad, ale żadnej nie zauważyłem Moja opinia Odnośnik do komentarza
Varcetii Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Wyobraź sobie 2 worki z cementem. Niby niczym się nie różnią. Wielkość taka sama, mieści tyle samo cementu. Ale jeden z nich ma narysowane na opakowaniu ugryzione jabłko. Pytanie brzmi: Który jest droższy? Mam nadzieję, że metafora przybliży sprawę A jeśli chodzi, o aplikacje czy internet lepiej się przegląda w iPhonie. Jeśli natomiast chcesz czegoś, co możesz spersonalizować w dużym stopniu, wybierz S3. Bo z iPhona raczej nie zrobisz czego chcesz, a z Androida owszem. Pomogłem? Daj Lubię to! Posty w większości piszę na moim smartfonie, więc przepraszam za ewentualne błędy, itp. Odnośnik do komentarza
dzejQ97 Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Jeśli chodzi o gry to iOS ma przewagę, bo tam jak coś jest w sklepie, to masz 99% pewności że odpalisz, jednak z S3 mini nie powinno być problemu z grami, kumpel ma, chwali sobie i jedna z najlepszych graficznie gier śmiga u niego jak mały samochodzik (Real Racing 3), podejrzewam że NOVA 3 i ModernCombat Black Pegasus też by poszły bez mniejszych przycinek. Muzyka, a to już zależy od głośnika, chyba że słuchasz przez słuchawki to nie powinieneś mieć problemu z żadnym telefonem a jeśli chodzi o internet, to tu już się nie wypowiem, bo iPhone'a w ręce w życiu nie miałem, i z internetu nie korzystałem ale raczej wszystko zależy od przeglądarki, Safari jest szybsza niż preinstalowana przeglądarka w Androidzie ale w Play jest duża alternatyw dla domyślnej przeglądarki (Opera Mobile/Mini dla internetu od operatora, lub Dolphin Browser HD dla Wi-Fi) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.